Skocz do zawartości

Ciężka fraza ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Beerbant każdy ma swoje "metody" wyceniania,a badanie konkurencji to oddzielna rzecz, w przypadku abonemtnu liczy się ona raczej na czas ewentualnie na ilośc stworzonego zaplecza,ale nie piszemy tu o badaniu słów kluczowych ani o badaniu konkurencji a wycenianie jest proste cena*godziny:)

wycene na godziny to mają państwowe biurwy :) , badanie i analiza konkurencji nie jest osobną rzeczą a integralną podstawową sprawą przy dokonywaniu wyceny usługi pozycjonowania.

Na godziny wyceniać możesz usługi doradztwa gdzie analizujesz witryne/konkurencje i przedstawiasz wnioski do realizacji właścicielowi witryny (bez pozycjonowania)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

kazdy ma swoja metode wyceny pozycjonowania

i tyle

a klient oceni u kogo skorzysta (albo tez i nie)

:]

Używaj Cuilla i Hakii

Ja trochę odjadę od dyskusji i skomentuję temat:
Ciężka fraza ?

Nie ma ciężkich fraz, są tylko słabsi pozycjonerzy :jezyk1:

Masakra - to jesteśmy za Hindusami :rolleyes:

Jednak nie doceniamy faktycznie PL potencjału.

Możemy śmiało podbić rynek zachodni - nawet z wiedzą i systemami które obecnie się rozwijają w PL.

głOWNIE W pl.

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

Jednak nie doceniamy faktycznie PL potencjału.

Możemy śmiało podbić rynek zachodni - nawet z wiedzą i systemami które obecnie się rozwijają w PL.

głOWNIE W pl.

Chyba żartujesz lub brukiew gotujesz.

W Polsce w systemach jest 6000 domen w Rosji 32000 a w Ameryce to nawet nie pytam o chińskiej kuchni nie wspominawszy.

Może Belgów możemy wyprzedzić albo Chorwatów.

A na końcu to może zawojujemy kosmos. :jezyk1:

Rynek zachodni to my możemy polizać punktami z Vaulta.

Polskimi systemami to możemy kury macać.

<zupka chińska>

WYZNAWCY POZYCJONOWANIA

PROPONUJE WAM SKUTECZNĄ ALTERNATYWĘ

Pozycjonowanie dla każdego

Hehe gotuje Pozycjonerów wkrótce

Nie pozycjonuje stron nikomu więc nie mam interesu w opowiadaniu bajek.

hehe

Beerbant - bezsprzecznie masz rację - bez analizy konkurencji, przynajmniej w top10 nie ma sensu wycena ani tym bardziej pozycjonowanie.

Niestety bywa, że niektórzy sugerują się liczbą wyników, obiecują "pierwsze miejsce", biorą 30 zeta... później okazuje się, że katalogi, wikipedie, biblie i inne spamy to za mało na konkurencje... później przychodzą rozżaleni klienci...

Tak poważnie mówiąc to na frazy można pozycjonować jak ma się klienta, który wie o co chodzi w tym interesie. Wtedy można podpisać sensowną umowę - uwzględniającą zmiany ceny wraz ze zmianą konkurencji i tym podobne sprawy. Wtedy można nawet brać pieniądze od pozycji...

Niestety 99% klientów nie ma żadnego pojęcia o pozycjonowaniu :) Trzeba ich doedukować.

Dla tych co nie umieją wycenić jedna rada - nie brać zlecenia :]

Jakiś półtora roku temu chyba nie było na tym forum pytań typu "wyceńcie mi frazę" :/

Tyle lat minęło a ja nadal działam w SEO
-----

Wykonuję Link Building z tematycznych artykułów sponsorowanych

Chyba żartujesz lub brukiew gotujesz.

W Polsce w systemach jest 6000 domen w Rosji 32000 a w Ameryce to nawet nie pytam o chińskiej kuchni nie wspominawszy.

Może Belgów możemy wyprzedzić albo Chorwatów.

A na końcu to może zawojujemy kosmos. :)

Rynek zachodni to my możemy polizać punktami z Vaulta.

Polskimi systemami to możemy kury macać.

<zupka chińska>

Nie doceniasz polskich SEO masterów - systemy to tylko dodatek do "Brukiew".

Jak pisałem można na PL systemach wybić się na zachodzie i to na całkiem mocne frazy.

Traktuj system jako dopalacz a nie główny promotor frazy.

Nie pisz czegoś, czego nie testowałeś.

- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

GDZIE JEST STARA EKIPA Z PIO ?

Brakuje mi jej jak choroba... ach gdzie to stare dobre PiO :P

A tak w temacie to....

Rynek zachodni da się jeszcze zawojować ale tak jak zebol pisze nie systemami ale własną pomysłowością :). Ogólnie systemy to dopalacze a nie podstawa pozycjonowania.

Nie doceniasz polskich SEO masterów - systemy to tylko dodatek do "Brukiew".

Zębaty, to co wyżej nie zgadza mi się z tym co poniżej wytłumaczysz mi ? bo ja fizyczny i jak widze, że najpierw się pisze że systemy to tylko dodatek a zaraz potem , że na systemach można się wybić na całkiem mocne frazy ..

Jak pisałem można na PL systemach wybić się na zachodzie i to na całkiem mocne frazy.

polskie systemy wymiany linków mają w porównaniu z zachodnimi nikły procent stron w języku angielskim / niemieckim / francuskim / hiszpańskim więc chyba wnioski o słuszności tej tezy nasuwają się same ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Pokaż mi więc te frazy zwane mocnymi a ja ci zrobię analizę czym to było pozycjonowane.

Poproszę tabelkę 3 przykłady gdzie pierwsze 3 wyniki nazywanych przez ciebie "ciężkimi frazami" wypozycjonowałeś Polskim systemem bez zachodnich katalogów. I gdzie te pierwsze trzy miejsca inne firmy pozycjonują z tych danych krajów w danej geolokalizacji.

Adres strony -Anchor -rozszerzenie językowe Google

Masz u mnie darmową analizę zapuści ja mój kolega dobry pozycjoner.

Skrypt pracuje 10 godzin z Neostrady i dokładnie odpyta wyszukiwarki a wyniki ci tu wstawię.

A)Tylko nie pokazuj mi takich gdzie nikt tego nie pozycjonuje w danym kraju bo padnę ze śmiechu już w pierwszej rundzie mam nadzieję że Polskich słów też tam nie zobaczę :)

Breebant tym razem ma rację.

<kiełbaska>

WYZNAWCY POZYCJONOWANIA

PROPONUJE WAM SKUTECZNĄ ALTERNATYWĘ

Pozycjonowanie dla każdego

Hehe gotuje Pozycjonerów wkrótce

Nie pozycjonuje stron nikomu więc nie mam interesu w opowiadaniu bajek.

hehe

Polski pozycjoner rusza się jak wóz z węglem. Naszym chłopakom brakuje polotu :):P

A tak na poważnie. Wydaje mi się że ciężko celować np w frazy 'games online' w amerykanskim google linkując tylko z polskiego podwórka. Wiadomo - geolokalizacja, ale linki z bardzo mocnych serwisów kształtują serpy w różnych językach [przykład - fishki]. Plski rynek ma małą siłę przebicia. Szybko przechwytujemy zachodnie sposoby pozycjonowania, ale sami od siebie nic nie proponujemy. Wszystko to odtwórczość sprawdzonych zachodnich metod.

każda porażka jest nawozem sukcesu

hehe - może Ebooka mam ci napisać jak to jest możliwe i jak tego można dokonać ?

Nie chodzi o przechwałki czy popychaki kto jest wyżej i jakim systemem.

Piszę wyraźnie że można wywindować PL systemem "frazę" - w jaki sposób - sam się domyśl, pokombinuj.

Myślisz że moją pracę przedstawię ładnie na forum z przykładami co i jak ? hehe - nie tędy droga.

Mam swoich faworytów zarówno w PL jak i poza granicami - też mam opisać skuteczność tych systemów ?

Ile pozycjonowałeś Fraz na zachodzie a ile w PL ?

Człowiek w branży Seo uczy się nowych technik praktycznie nieustannie, wszystkiego nie wyniesiesz z PIO.

Przynajmniej zaczyna robić się ciekawie w temacie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności