Skocz do zawartości

rozmieszczenia reklam

strefowicz

Rekomendowane odpowiedzi

witam, wczoraj zmieniłem grafike, mam dużo osob online, odwiedzających. Po zmianie grafiki i rozmieszczeniu reklam użytkownicy coraz bardziej klikają w moje reklamy.

Dzisiaj mam już z 1 523 wyświetleń ok. US$ 18,53 ( 288 klików )

mam pytanie, czy moje reklamy są rozmieszczone zgodnie z regulaminem Adsense?... moj adres wlatcy.szur.pl

pozdrawiam i dziękuję za pomoc

Moim zdaniem jest wszystko ok...

Trochę dużo masz tych kliknięć... I może jakiś bot ci klika?

Proponuje zainstalować oprogramowanie które będzie monitorować kliknięcia - wtedy będziesz mieć pewność że wszystko jest ok ;]

Bo taki nagły przyrost może zainteresować google i może spowodować ban kotna...

A ja tam widzę sporo rzeczy do których można się przyczepić:

1. Widziałem reklamę chyba serwera, i Twoją równocześnie, więc już ilości się nie zgadzają, i jest to ta sama jednostka reklam.

2. G. kiedyś pisało o wstawianiu reklam podobnych do menu, nie zaleca takiej techniki.

3. Linki w stopce, za to ban jak nic, ja dostałem upomnienie za serwowanie reklam w otoczeniu linków do stron z ogłoszeniami matrymonialnymi, erotycznymi. W Twoim przypadku są to strony mocno erotyczne.

4. CTR strony ok. 19%

5. Pytaj Google, ale najpierw wykasuj te linki!

może mi pojaśnią.
Hmm, ciekawych słów używasz.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Jednostkę linków mogłeś zostawić tak jak było, na czarnym tle, reszta bez zastrzeżeń,

nie koniecznie musisz bardzo odróżniać reklamy od strony.

Do do CTR, polecam śledzić go codziennie, porównywać... do poprzednich dni.

I tak jak pisałem wyżej, pytaj u źródła.

P.S. PW nie służy do prośby o odpowiedź na pytania z forum!

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Contextual Tracker

Tak, bardzo fajny skrypt, niestety ma bardzo dużo wad, jest na tym forum wątek na ten temat. Skrypt był bardzo obiecujący, ale prace nad nim zostały wstrzymane, ponad rok temu :)

Mar.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności