Skocz do zawartości

Poprawne oddzielenie slow kluczowych w title,meta etc.

kondi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wczoraj pusciłem w siec strone i dzis znalazlem ją na google na dosc wysokiej jak dla tej strony pozycji. Nie mniej jednak, aby znalezc ow strone, musze wpisac dwa słowa kluczowe, ktore zawarłem w title, meta, altach etc. Chcialbym zapytac czy slowa kluczowe, ktore zawarte sa w title, badz meta, badz altach powinny byc oddzielone w sposob :

xxx,yyy

lub

xxx, yyy

lub

bez przecinka : xxx yyy

Jest jakas roznica ?

Pozdrawiam serdecznie

Konrad

znaki typu , : ; itp sa ignorowane,

z wlasnych obserwacji zauwazylem ze czym mniej dajesz znaków miedzy slowami tym lepiej - np w title - ilosc pokazywanych znaków przez wyszukiwarki jest ograniczna dlatego czym mniej spacji i innych znaków tym lepiej bo wiecej sie zmiesci ;)

najlepiej jest dawac np. "slowo1 slowo2" - zaoszczedzisz jeden znak nie dajac "," to troche jak z pisaniem smsów :lol: ale przyjelo sie ze "," tez sie uzywa w opisie wiec trzeba to jakos sobie fajnie rozplanowac zeby sie pomiescilo a jezeli masz taka sytuacje ze merytorycznie nie uzywanie "," nie zaszkodzi to nie uzywaj ;) ja bym oszczedzal ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Kiedy optymalizowalem swego czasu strone klubu, ktory zalozyłem 4 lata temu : https://www.calibra-team.pl uzyłem w title kropki "." Do dnia dzisiejszego jestem na pierwszych miejscach w polskich wyszukiwarkach i nie tylko, strona pozycjonowana byla dla slowa "calibra" z wiadomych przyczyn ;-) wiec w w/w przypadku znak "." nie ma najmniejszego znaczenia. Z kolei w przypadku mojej strony snowboardowej, ktora w google znajduje sie od 2 lat pod slowem "snowboard" na 1-3 miejscu, nie uzywałem zadnych znaków typu ", . ;"

Zastanawia mnie tylko fakt, czy lepiej zostanie strona odnaleziona np. przez google, kiedy miedzy slowami kluczowymi bedzie "," czy raczej nie ma to znaczenia. Staram sie zoptymalizowac aktualnie moja strone podroznicza, gdzie wlasnie miedzy slowami kluczowymi uzyłem przecinkow bez odstepu.

Bardzo dziekuje za odpowiedz.

Konrad

kiedy miedzy slowami kluczowymi bedzie ","

jeśli rozumiem, że chodzi Ci teraz o słowa kluczowe w META KEYWORDS to bardzo Cię proszę o test.

- wpisz unikalne (nieistniejące w google) słowo w META KEYWORDS oraz DESCRIPTION

- poczekaj aż się ponownie z tym zindeksuje

- wyszukaj to unikalne słowo w Google

jeśli Google znajdzie Twoją stronę z tym słowem stawiam browar (nawet dwa) - jeśli nie znajdzie napiszesz krótką petycję do nowych Forumowiczów aby czytali forum zanim zadadzą pytanie.

ok ? :lol:

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

tomek.l mam dokładnie to samo - wstawiłem i w description i w keywords wyraz "webwwebFoto" i po zindeksowaniu strona nie bierze udziału w rankingu przy dokładnie takim zapytaniu

czekam na efekty.

najwyraźniej od ostatniego testu na google nic się kompletnie nie zmieniło :D

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności