Skocz do zawartości

Same problemy

marcin1991

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Miesiąc temu stworzyłem forum (właściwie tylko do celów zaplecza). Czekałem tydzień na zaindeksowanie. Od razu na frazę stronka była na 24 miejscu. Przez następne 4 tygodnie linków przybyło do 132. Niestety strona nie poszła w ogóle w górę. Następnie liczba linków dwa dni temu spadła do 50. Dziś wróciło do 100 ale są w sumie tylko na 11 domenach. Strona we frazie spadła na 109 miejsce :/. Jak wpisuje w google teraz site:mojastrona nie wyświetla się główna. Stronki dodaję przez program adder - 5 stron dziennie - efekty marne, nie wiem jak u was. Dodam tylko, że dwa dni temu zapisałem się do linkme (nie wiem czy to ma duże znaczenie, wyświetlane jest tylko 5 linków). Ja już zaczynam wątpić czy naprawdę potrafię cokolwiek z tego SEO. Czy jeśli np. wywalczę powiedzmy 500-1000 linków (w dłuższym czasie oczywiście) to ta strona pójdzie w górę? Bo coraz bardziej w to wątpię. Denerwuje mnie też trochę zniknięcie tej strony głównej. Jeśli coś wam to pomoże to podaje adres strony: www.forumnlp.ovh.org.

Jeszcze jedna drażniąca mnie spraw. Znalazłem stronę która ma pagerank 3 i ma tylko 50 linków, na 40 domenach, 1xPR1, 2xPR2, 2xPR3 źródło: LinkVendor. Trochę nie rozumiem tak wysokiego pagerank. Wydaje mi się, że przy takich liczbach to ja tez powinienem mieć chociaż PR2. Proszę o wyjaśnienie. Bardzo będę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam Marcin

Dużo nie potrafisz bo za mało czytasz.

Przykro mi ale nie mogę się z tym zgodzić. Jeśli rzeczywiście jest wszystko co napisałem tutaj to bardzo proszę o linki.

Gdybyś wiedział więcej, nie miałbyś takich problemów - i jeszcze mam za Ciebie szukać odpowiedzi?

Szukać też nie potrafisz?

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?act=Search

Czy jeśli np. wywalczę powiedzmy 500-1000 linków (w dłuższym czasie oczywiście) to ta strona pójdzie w górę? Bo coraz bardziej w to wątpię.
Tak da i to dużo. Pod warunkiem że są to linki z odpowiednim anchorem.
denerwuje mnie też trochę zniknięcie tej strony głównej. Jeśli coś wam to pomoże to podaje adres strony: www.forumnlp.ovh.org.

Miałem tak samo najpierw zaidneksowało mi strone główną, później wyindeksowało i po jakimś czasie wszystko wróciło normalnie i google indeksuje.

Znalazłem stronę która ma pagerank 3 i ma tylko 50 linków, na 40 domenach, 1xPR1, 2xPR2, 2xPR3 źródło: LinkVendor.
do ich PR mogło się przyczynić to że mają BL z dobrym PR, oraz kilka innych współczyników, moja strona miała jeden link a ma Pr1.

Wydaje mi się, że przy takich liczbach to ja tez powinienem mieć chociaż PR2

To tylko się Tobie wydaje. Władza Google ma ogromną moc :)

Co do skoków ilości linków nie martw się tym to rzecz normalna, ja czasami mam 30K a czasami 15K, ale po czasie wraca wszystko do normy.

Wieeelkie dzięki Exploit

:)

Miałem tak samo jak Ty na początku, pozycjonowanie wymaga czasu i najważniejsze cierpliwości, odpuściłem sobie pozycjonowanie kiedyś ale nie przestałem dodawać strony do katalogów itp po 3 miesiącach zobaczyłem że mam ponad 2ty uq dziennie i wtedy doszedłem do wniosku że na to trzeba czasu. Teraz pozycjonuje strony różnym osobom i nigdy nie mówię że, np po miesiącu będzie w top3 bo tego nie da się zagwarantować, zawsze może nam się trafić filtr lub coś innego. Linkuj stronę dalej i zadbaj o odpowiedni anchor i staraj się go różnicować, a zobaczysz po czasie że było warto. Teraz jak mam klienta to wiem że będę miał pracy na parę miesięcy ale wiem że warto bo dzięki temu zdobywamy doświadczenie i uczymy się wielu rzeczy w tym być cierpliwym i dążyć do celu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności