Skocz do zawartości

Odpowiednia tematyka -> większa kasiora

Zamir

Rekomendowane odpowiedzi

Mówiąc już o tematyce - ja mam inny problem. Strona dotyczy militariów (kolekcjonerstwa) i od paru miesięcy (4) wyświetlają się na niej ciągle te same reklamy - praktycznie zero rotacji. Przez to kliknięć jest coraz mniej bo ludzie po prostu "już tam byli". Można jakoś zmusiść Adsense do zmiany wydawców?

Tak, znajdź reklamodawców, którzy będą chcieli się reklamować w AdWords. :)

Próbuj filtra reklam konkurencyjnych, może da to reklamy o niższym CPC ale za to o wyższym CTR, bo będą w ogóle klikane...

Eksperymentuj z losowaniem kolorów reklam, aby się trochę odróżniały przy niektórych wyświetleniach.

A pytanie jeszcze jedno. Już prawie skonczyłem robić fajną stronke, i pytenie mam do was. Czy umieszczanie linków, w moim przypadku do kalkulatora refinansowania, który jest częścią większego portalu o refinansowaniu wpłynie pozytywnie czy negatywnie na pojedyncze kliknięcie w reklame?

Z jednej strony reklamy będą znaczącą konkurencją dla stron z moich linków i o to chyba chodzi. Większa rywalizacja.

Ale że co, że większa rywalizacja między linkami naturalnymi a reklamami ma co spowodować? Bo nic innego jak obniżenie CTR mi nie przychodzi do głowy. Wiadomo przecież, że strony bez żadnych linków wychodzących mają najwyższe CTR...

Okok. Dzięki za rady. Teraz tyko storje przed wyborem reklam na strone. Chce mieć pionową... ale teraz z której sa największe zyski? Z tej co wyświetla 2, 4 czy 5 reklam w rzędzie? Chodzi mi zwłaszcza o te reklamy górne. Na górze zawsze są najbardziej płatne, ale jak to ma się do wyświetlania w rzędzie 2 czy też 4 i 5reklam.

Chodzi mi o t, że naprzykąład. Jak reklamy są 2, to górna może dawać 0,2 dolca zysku, jeżeli jest 5 reklam, to górna może dawać zysk 0,5 dolara? Pozdro. To moje ostatnie pytanie i już niezawracam wam głowy ;]

Chce mieć pionową... [...] z której sa największe zyski?

Taka bardzo ogólna zasada mówi, że im większa jednostka, tym lepiej.

ak reklamy są 2, to górna może dawać 0,2 dolca zysku, jeżeli jest 5 reklam, to górna może dawać zysk 0,5 dolara?

Nie, ja to widzę inaczej.

Górna reklama, to reklama, która osiąga najwyższy eCPM. Niżej pokazują się gorsze reklamy. Ale zwiększając ilość reklam na stronie zwiększamy ilość reklam dopasowanych tematycznie. Google zapewne ocenia ten eCPM reklamy w całej sieci, co niekoniecznie musi być zbieżne z wynikami osiąganymi na naszej witrynie. Niestety, w polskim internecie jest stosunkowo mało reklam, zwłaszcza na niszowe tematy, więc trzeba dawać dużo dużych jednostek. :rolleyes:

Witam i proszę o pomoc jak zmienić treść wyświetlanych reklam AdSense tematyka "lotto" a wyświetlają mi się nałogowo reklamy z dzwonkami itp czyli krotko mówiąc przysłowiowy shit?

Próbowałem również zrobić tak: Dodałem do treści stronki głównej oraz tytule, opisie, słowa kluczowe np: banki, ubezpieczenia, kredyty

I nic z tego dalej dzwonki mnie prześladują :-)

Domena: www.wyniki-lotto.pl

Aktualne wyniki lotto

To fajnie, bo ja widzę reklamy wyszukiwarki MS, najpotężniejszych notebooków i youtube.

Zainteresuj się section targetingiem.

Dostaniesz wpier--l od Google za łamanie regulaminu. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności