Skocz do zawartości

Precel a wkład pracy

etk-trading

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Koledzy

Czytam od dłuższego czasu wszystkie wątki poświęcone PRECLOM i nigdzie nie mogę znaleźć informacji na pewien temat.

Wiadomo że pozycjonowanie strony poprzez dodawanie artykułów z linkami do Precli obarczone jest nieporównywalnie większym nakładem pracy związanym z doborem różnego contentu itd, rejestracją itp.

Jak ma się umieszczanie artykułów na Presell Pages do np. umieszczania linków w katalogach ?

Wiem że katalogi to już wymierający gatunek ale chciałbym zrozumieć ile jest warto powiedzmy jeden artykuł z 3 linkami w treści na serwerze Presell o PR dajmy na to 4 w stosunku do 3 linków w katalogu z PR4

Mam nadzieje ze nie tj 1-1 ...

Dodanie 3 linków w katalogu to pół minuty przy użyciu odpowiedniego narzędzia, precel to już coś większego bo content musi być bardziej obszerny, trzeba sie na stronce zarejestrować no i dbać nieco bardziej (delikatnie ujmując) o unikalność contentu.

Dodałem jakiś czas temu dwa artykuły na serwerkach z PR 5 i PR4 i nic ,moja pozycja nie drgneła nawet o 1 w google, nie zauważyłem również wzrostu liczby linków w google z tego tytułu.

Jak wogóle można badać efektywność tej formy pozycjonowania ?

Przepraszam za być może lamerskie pytania ale tematem zajmuje sie od niedawna, staram się dużo czytać ale nie wszystkie posty jakie odnalazłem wyczerpują nurtujące mnie pytania.

Poszukujesz prezentu dla swojej kobiety ?

Jednym z lepszych jest bielizna oferowana przez nasz sklep ,szeroka gama rozmiarów, najniższe koszty wysyłki, najszybsza dostawa i opcja "prezent"

Dobry katalog z mocnymi linkami.

Jak blog to tylko e-nacja.pl blog e-uzależnionych.

Presell Pages to prawie jak katalogi, z taka tylko roznica ze linki masz zagniezdzone w tematycznym tekscie co jak wiele zrodel podaje jest korzystniejsze niz czysty link z odpowiednim anchorem.

Zwiedzaj multimedialnie TRÓJMIASTO z AUDIO PRZEWODNIKIEM - bądź indywidualny.

certyfikat energetyczny świadectwo energetyczne charakterystyka energetyczna

Tradycjonalne jak i modernistyczne DONICE doskonale się nadają do urozmaicenia mieszkania, miejsca pracy jak i ogrodowych zaciszy domu.

Hej, widzę, że sam się wziąłeś za pozycjonowanie swojego serwisu. Dobry ruch, chociaż patrząc na frazę jaką robisz to będzie ciężko.

Katalogowanie przeprowadź jak najbardziej. Kilka tysięcy linków (często bardzo dobrych) za darmo piechotą nie chodzi. Oprócz tego są precle i na tym w zasadzie kończy się łatwe zdobywanie linków. Na pewno nie starczy to na słowo bielizna, ale na początek warto to przeprowadzić. Czeka Cię sporo roboty :P

Pozdrawiam

Dodałem jakiś czas temu dwa artykuły na serwerkach z PR 5 i PR4 i nic ,moja pozycja nie drgneła nawet o 1 w google, nie zauważyłem również wzrostu liczby linków w google z tego tytułu.

Bardziej zwracaj uwagę na podstrony, to fajnie że strony główne mają wysoki PR, ale strawdziłeś czy wpisy ci się zaindeksowały ?

cache:www.adresprecla.pl/twojwpis/

Jak wogóle można badać efektywność tej formy pozycjonowania ?

Znajdż mało konurencyjną frazę i popróbuj samymi preclami jakąś domenkę pozycjonować to zobaczysz

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Hej, widzę, że sam się wziąłeś za pozycjonowanie swojego serwisu. Dobry ruch, chociaż patrząc na frazę jaką robisz to będzie ciężko.

Pozdrawiam

Wiem że będzie bardzo ciężko tym bardziej przy tak niskim poziomie wiedzy na ten temat jak w moim przypadku, ale jak to mówią każdy kiedyś zaczynał.

Doszedłem do wniosku że warto nauczyć się czegoś nowego, a póki co AdWordsy zarabiają na siebie więc biorę się poważnie za temat reklamy własnymi rękami. Czas pokaże co z tego wyjdzie. Póki co włąsnymi rękami zarobiłem na darmowy traffic z Googli na poziomie 30-40 unikalnych wejść dziennie i liczba ta sukcesywnie rośnie, więc jakiś progress jest. Nie jest to wynik który jest moim celem ale lepsze 40 niz 0 tym bardziej że widzę sens swojego działania, katalogowanie nadal działa. Zabieram się za precle, ciekaw jestem wyników (:

Stawiam Precla na WOrdPressie i staram się eksperymentować po części z własnym katalogiem po części z preclem. Dziwi mnie tylko jedna rzecz, dodaje linki w katalogach równolegle dla domeny sklepu i równolegle dla katalogu, co się okazuje, liczba linków wg Yahoo dla domeny sklepowej rośnie znacznie szybciej niż dla domeny katalogu, o co chodzi ... ? (:

Dzień w dzień dodaję po 30 linków dla sklepu jak i swojego katalogu a wyniki nie są równomierne, rzekłbym że mocno nieproporcjonalne. Czy efektem tego może być staż domeny ?

www.etk-fashion.com istnieje od Stycznia 2007, a www.najlepszy-katalog.pl istnieje od niedawna, czy to może być przyczyną słabszego indeksowania go przez Yahoo ? (bo o Google nawet nie wspomnę, ma mocno opóźniony zapłon, zanim zobaczyłem 170 linków do domeny sklepu mineło pół roku poozycjonowania ...)

Jednym z lepszych jest bielizna oferowana przez nasz sklep ,szeroka gama rozmiarów, najniższe koszty wysyłki, najszybsza dostawa i opcja "prezent"

Ogólnie to z preclami jest trochę syf. Wszyscy patrzą na PR i dodają różne śmieci na potęgę do tych z największym pijarem. Z własnych doświadczeń mogę powiedzieć że z tych "najlepszych" to co najmniej 50% jest w filtrach albo SI, czy też całkiem wyindeksowane.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

Bardziej zwracaj uwagę na podstrony, to fajnie że strony główne mają wysoki PR, ale strawdziłeś czy wpisy ci się zaindeksowały ?

cache:www.adresprecla.pl/twojwpis/

to sprawdzanie i szukanie dobrych podstron zajmuje 10 razy więcej czasu niż dodanie samego wpisu do katalogu, kiedyś też tak przeglądałem, teraz rzadko mi się to zdarza. Co innego w preclach, gdzie w sumie spora część skuteczności leży w podlinkowaniu wpisu prze autora.

A co tam takiego niefajnego?

Bo wykonanie IMHO naprawdę świetne, tzn. świetnie ukrywa, zę jest śmietnikiem :D

Wpis o krakowie na pierwszym miejscu i... nawet przy dłuższej wizycie ZU nie skapuje się ze to nie jest "wartościowa i unikalna treść"

Na blogu:

pozycjonowanie a etyka. A za parę dni słów kilka o smacznych i lekkostrawnych preclach

1. Dodaj do tych preclach, ktore znajdziesz w SERP-ach na rózne frazy!

2. Wybieraj jaki proste frazy dla nauki, np. na pewno nie "bielizna" (ale jeden link z trzech do hp oczywiscie nie szkodzi - ale nie wszystkie na bielizna), ale np. "czerwona bielizna".

3. Potem pisz rozne artykuły o "bielizna czerwona" z roznymi anchorami do jednej podstrony - zoptymalizowana pod tej frazy (:D) - linki: czerwone majtki, czerwone biustonosze, majtki czerwone, czy kobiety wolą biało czy czerwone, czy faceci wolą czarno czy czerwone itd, itd

4 Analyzuj SERP-y: Jaki wpisy pojawią sie w SERP-ach. Dlaczego? Gdzie twoja strona?

Analyzuj i pomyśl i analyzuj i ...

Jeśli nawet na niszowej frazy nie możesz twoje strony wbić w TOP10, to zatrudniej pozycjonera.

Jeśli tak, wybieraj 2. niszowej frazy, potem 3., nauczyć się, i kiedyś będzisz walczyć o TOP FRAZY :)

PS:

Inne temat - też warto pamiętać, że dobry artykuł w dobrym miejsce może załatwić duży darmowy ruch.

Już spieszę z wyjaśnieniem.

Podobno ma pr5...

https://livepr.ezer.com/?livePR=www.chicagooharehotel.net

Ale wpiszmy adres tutaj:

https://www.database-search.com/sys/pre-check-en.php

Cache strony:

https://209.85.135.104/search?q=cache%3Ahtt...lient=firefox-a

:D

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

Jeśli tak, wybieraj 2. niszowej frazy, potem 3., nauczyć się, i kiedyś będzisz walczyć o TOP FRAZY :D

Dzięki za cenne rady, na niszowe już zacząłem "bielizna Obsessive" jestem na 4 pozycji w Google, ale bawię się dalej. (:

Już spieszę z wyjaśnieniem.

Podobno ma pr5...

https://livepr.ezer.com/?livePR=www.chicagooharehotel.net

Ale wpiszmy adres tutaj:

https://www.database-search.com/sys/pre-check-en.php

Cache strony:

https://209.85.135.104/search?q=cache%3Ahtt...lient=firefox-a

:jezyk1:

PR jest stary to wiadomo, ale tym cachem to mnie szczerze mówiąc zaskoczyłeś. Dziwne trochę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności