Skocz do zawartości

Domena z kogoś nazwiskiem

takun

Rekomendowane odpowiedzi

Można...

Zresztą jeżeli już na takim blogu będziesz pisał obraźliwe słowa (pod kątem nazwiska) to i tak wg prawa nie da się konkretnie określić kogo to dotyczy.

W końcu nazwiska nie są jedne w swoim rodzaju :rolleyes:

"Oświadczam iż autorem bloga nie jest : ....... "
nie jest kto dokładnie? Kowalski Jan, Tadeusz... :jezyk1:

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

....co nie zmienia faktu, że jak to będzie znane nazwisko - różne moga być reakcje tegoż ludzia.
Interesujące...

tylko, że nazwisko Kowalski jest znane bo popularne, Kwaśniewski również popularne i znane (Prezydent), i masa innych...

To, że nazwisko jest tylko "znane" nie jest żadnym argumentem np w sądzie.

Zawartość musi jednoznacznie wskazywać iż chodzi o daną osobę.

....co nie zmienia faktu, że jak to będzie znane nazwisko - różne moga być reakcje tegoż ludzia.
Interesujące...

tylko, że nazwisko Kowalski jest znane bo popularne, Kwaśniewski również popularne i znane (Prezydent), i masa innych...

To, że nazwisko jest tylko "znane" nie jest żadnym argumentem np w sądzie.

Zawartość musi jednoznacznie wskazywać iż chodzi o daną osobę.

Po pierwsze - pytanie było o nazwisko "kogoś znanego" - czyli temat jasny.

Po drugie - "To, że nazwisko jest tylko "znane" nie jest żadnym argumentem np w sądzie." - polecam sprawdzić, czy aby... Zwłaszcza poczytać ile "gwiazd (słusznie lub niesłusznie tak nazywanych) odzyskało swoje domeny przed owymi sądami.

A co do zawartości - zgadzam się, choć - są szaleńcy któzy dla zasady domenę - celem bezpieczeństwa - będą chcieli odzyskać.

Bartłomiej Juszczyk

Po pierwsze - pytanie było o nazwisko "kogoś znanego" - czyli temat jasny.
Przykro mi ale "ktoś znany" nie jest jasne z prawnego punktu widzenia.
Po drugie - "To, że nazwisko jest tylko "znane" nie jest żadnym argumentem np w sądzie." - polecam sprawdzić, czy aby... Zwłaszcza poczytać ile "gwiazd (słusznie lub niesłusznie tak nazywanych) odzyskało swoje domeny przed owymi sądami.
A bardzo jestem ciekaw...

Zwłaszcza, że mam w tym praktycznie doświadczenie w sprawie sądowej - a może to tylko prosta siła argumentów?

Nie mylmy w tym temacie również nazwisk które są jednocześnie nazwą firmy tym bardziej zastrzeżoną.

To nazwisko i imię : Lech Kaczyński

wyrwałem je na bloggierze

Chciałbym je jakoś wykorzystać ,na pewno nie pisałbym w jego imieniu , ani obrażając go

Wziąłem tą domenę bloga bo była interesująca ,w końcu to blog międzynarodowy

A może by tak zrobić blog o Kaczorze Donaldzie ? :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności