Skocz do zawartości

Było wysoko, teraz nie ma wogóle

emsilog

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż mam pewną stronkę która znajdowała się pod kilkoma frazami w top5 na googlach. Strona siedzi na serwerze boo.pl i do tej pory było wszystko wporządku. Ostatnio jednak serwer boo.pl padł w nocy i nie można było wejść na stronę. Niestety wtedy googlebot odwiedził moją witrynę i jakież było moje zdziwienie gdy na googlach nie było mojej witryny nawet na pierwszych 10 stronach!! Strona jest zaindeksowana, nic się w podstronach nie zmieniło, wprost przeciwnie, trochę mi ich przybyło. Czy przy następnej indeksacji wrócę w to samo miejsce co wcześniej? Czy znów będe musiał wspinać się po szczebelkach Googli na szczyt?

Witam,

Miałem już zakładać nowy temat no ale...

Zrobiłem blog na wordpressie ( na moim serwerze ). Istnieje już w google ok. miesiąca. Gdy udało mi się doprowadzić do 300 osób dziennie wczoraj nagle spadłem z pozycji gdzieś daleeeeko...

Nie wiem co jest grane, bo to chyba nie był BFS, tak mi się przynajmniej wydaje :/ niby teraz też wszystkie podstrony w G są zaindexowane...

Czy to może być jakieś chwilowe załamanie nerwowe google i przy następnej wizycie robota wrócę na pozycję? Czy może jakiś filtr? codziennie blog dodawałem do 10 qlwebów i ostatnio dodałem jednego dnia 10 linków z for z moim anchor textem... To chyba nie jest za ostre dodawanie linków także nie powinna być tego wina.

Jak myślicie?

Złocenie przedmiotów sakralnych.

Kompozytor muzyki do Twojej strony www.

Pierścionki z brylantem dla Twojej kobiety.

Google w ostatnich kilku dniach wyczynia takie numery. Nic tylko czekać i nie panikować.

Jesteś pewny, że nie wypadła Ci strona główna z indeksu? Mam takie przypadki na kilku stronkach, czyżby powrócił stary problem, z którym niby już sobie w G. poradzili na początku tego roku?

tak

przy bardzo spokojnym pozycjonowaniu jedna strona ucieka na wszystkie frazy na 50 pozycje, jedna strona wylatuje z indeksu calkowicie, inne szczegolnie wordpressy tez wylatuja z indeksow

u mnie przynajmniej tak to wyglada

:]

Używaj Cuilla i Hakii

hehhe i mi niestety strona wyleciała z top 10. I teraz jest na pozycjach od 40-80 na kilju frazach. Pierwsza mysl jaka mi przyszła do głowy to że googlowi nie spodobało się dorzucenie 2,5k punktow w e-weblink na jedna fraze :)

No ale mam cichą nadzieje że domena wróci na stare pozycje. trzeba czekac...

edit:

Najciekawsze źe obserwuje wachania pozycji o 1-12 oczek ;) Co kilka minut inna :)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Lok, no jak dla mnie 2,5k to bardzo mało :) Tyle że ja co kilka dni na rozne anachory dokładałem po 2,5k okolo i wszystko ładnie szło w górę ;)

No ale zobaczymy z czasem co się bedzie działo :)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

No tak to z google bywa. Ja mam stronke ktora kiedys byla bardzo wysoko - po wpisaniu frazy ktora jakos nawiazywala do strony to zawsze 1 miejsce zwlaszcza jak dodalo sie slowo mp3. Pozniej tak sie porobilo ze przy dodaniu mp3 w wynikach na szarym koncu bylem a teraz po jakims czasie znowu jest jak dawniej - nie mam pojecia czemu mi tak zrobili - no ale oni sprawdzaja stronki sami czasem wiec moze im sie cos nie spodobalo

dokladnie to samo ("Było wysoko, teraz nie ma wogóle") spotkalo i mnie-dzisiaj a moze wczoraj. google jakiegoś wścieku dostało chyba, czy co. liczba wizyt spadła o połowę.

ratują wizyty, które przyszły z innych źródeł: katalog onetu, fora, ogłoszenia drobne itd... więc czekając, aż google zmądrzeje chyba się trzeba będzie wziąć za OPTYMALIZACJĘ ruchu z innych żródeł też:).

(widziałem kiedyś na blogu jakimś o optymalizacji stwierdzenie, by nie polegać na google jedynie - juz wiem, czemu tak ktoś napisał)

pozdrawiam, :) :) :)

marek r

--

--

mia:ny - Nowy Jork dla turystów

A w przypadku mojego bloga sytuacja się poprawiła. Wczoraj wieczorem wróciłem na stare miejsca a dziś jestem jeszcze wyżej...

ale fakt, trzeba zwrócić uwagę na inne źródła ruchu bo różnie to może być :P

Złocenie przedmiotów sakralnych.

Kompozytor muzyki do Twojej strony www.

Pierścionki z brylantem dla Twojej kobiety.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności