Skocz do zawartości

Było wysoko, teraz nie ma wogóle

emsilog

Rekomendowane odpowiedzi

google wprowadzilo jakas zmiane w algorytmie (tak mnie sie przynajmniej zdaje), ktora wyrzuca daleko strony na frazy na ktore prowadzi wiele linkow

jak narazie nie wiem co z tym zrobic

:/

Używaj Cuilla i Hakii

netelektryk, raczej nie zmieniło algorytmu z uwagi na to że troche moich innych domen jest w top10 np pod frazą "forum" i na ta fraze napewno proweadzi bardzo duzo linków bo inaczej bym się nie wybil.

Ja myslę ze trzeba poczekać, ja jzu mam pewna alternatywe, jezeli w przeciągu tygodnia nie wroce na stare pozycje zrobie przekierowanie 301 ze zbanowanej domeny ktora miała pozycje top10/20 i teoretycznie powinno mnie wybić na nie.

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

ja juz z jedna domena mecze sie jakies 2-3 tygodnie

jak narazie nie moge znalezc rozwiaznia

Używaj Cuilla i Hakii

Słuchajcie, a może te skoki pozycji to nie jest jakiś problem google. Może to jest właśnie nowa polityka G. Co o tym sadzicie. Moze już teraz tak będzie zawsze, że raz wysoko raz nisko...

Wejdź i dodaj artykuł -> all.warszawa.pl

Pozdrawiam

rating

Coś jest na rzeczy i bardzo dziwne rzeczy obserwuję w ostatnich dniach. O wywaleniu strony głównej pisałem w innym wątku, ale również strony z top5-top10 nagle wypadły całkowicie i nie widać ich na pewno w top500. Gdyby teoria o nadmiernym linkowaniu na daną frazę była prawdziwa to mielibyśmy totalny bałagan w wynikach na trudniejsze frazy. Wygląda mi to na znów jakieś kombinacje/zbliżający się update algo czy coś w tym stylu. Zwykle przy takich okazjach takie jaja się działy. Na razie nie widzę żadnych przesłanek co do tego by fromułować teorie dlaczego coś poleciało. Totalna przypadkowość.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności