Skocz do zawartości

Napisanie systemu CMS

KrzysiekB

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym zlecić komuś wykonanie systemu CMS.

Czy możecie polecić kogoś kompetentnego, czy jakąś firmę, albo gdzie szukać informacji oraz od jakiej kwoty się startuje z takim projektem.

Pozdrawiam

System B2B dla Enova - dedykowane platformy B2B

Sprężarki powietrza - sprężarki łopatkowe Vervo

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kiedyś chciałem zeby jakaś firma zrobiłą mi stronę , ale to była transakcja wiązana.

Strona + ich CMS. Załamałem sie jak go zobaczyłem :) i firmie podziekowałem.

Jeszcze ile sie nasłuchałem ze Inne CMS-y są be szczegolnie te open source bo kazdy zna ich kod , a naszego nie zna nikt :rolleyes:

(pomyslałem sobie : nawet my sami nie znamy :))

Ale jest dużo takich firm co wciskają taki KIT.

Tak naprawde nie napiszesz dobrego CMS-a , bo sam kod to nie wszystko, liczy sie jeszcze dokładne przetestowania.

A nikt Ci za darmo nie przetestuje Twojego własnego CMS-a . NO chyba ze zrobisz z tego Open Source.

I Ci co tak zrobili zarobili miliony :)

Kiedyś chciałem zeby jakaś firma zrobiłą mi stronę , ale to była transakcja wiązana.

Strona + ich CMS. Załamałem sie jak go zobaczyłem :) i firmie podziekowałem.

Jeszcze ile sie nasłuchałem ze Inne CMS-y są be szczegolnie te open source bo kazdy zna ich kod , a naszego nie zna nikt :D

(pomyslałem sobie : nawet my sami nie znamy :))

Ale jest dużo takich firm co wciskają taki KIT.

Sądząc po tym co piszesz tu i w innym wątku można wnioskować, że jedziesz równo po wszystkich komercyjnych CMSach bo raz się zawiodłeś.

Najwyższej jakości strony internetowe można zamówić w firmie Invini.

Napisanie dobrego systemu cms.. oscyluje w kwotach kilkadziesiąt-kilkaset tys. zł.

Jeśli potrzeba to mam kompetentnych ludzi...

Nimek bez przesady ... kilkaset złotych? Ten CMS musiałbym przebiajć niejeden z najnowszych społecznościowych serwisów.

Dobre CMS'y oscylują od kwoty 4-5k, polecam programistę najlepszego polskiego projektu - PHP Blue Dragon CMS - Łukasz Sosna

rankhouse-logo-top1.png

Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl
tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613

Sądząc po tym co piszesz tu i w innym wątku można wnioskować, że jedziesz równo po wszystkich komercyjnych CMSach bo raz się zawiodłeś.

Bez przesady, odrobina krytyki jeszcze ni komu nie zaszkodziła, jestem wymagający i wiem czego chcę

CMS to bardzo szerokie pojęcie , jak zrobię sobie stronę z prostym formularzem do wpisywania treści i po wypełnieniu go zmodyfikuje mi sie wygląd strony to już mam CMS-a i mogę go sprzedawać. I jak się poszuką to sie znajdzie osobę która kupi to za 1000 2000 zł.

Komercyjne CMS kierowane są do ludzi którzy uważają ze jak zapłacą (najlepiej duzo bo im wiecej tym coś jest wiecej warte) to dostaną towar lepszej jakości. Nie wszyscy przecież muszą wiedzeić i rozumieć jak powstaje oprogramowanie i co decyduje o jakości. Dla nich ważne jest ze dostają pudełko za które zapłacili i mogą zadzwonić do Ciebie i powiedzeić ze im nie działa a TY naprawisz :D U to jest OK, jest podaż jest i popyt. Zresztą za własny CMS + strona można wiecej wziąć $$$ niż za darmowy CMS + strona :)

Ja reprezentuję swoje własne poglądy: i mój poglad jest taki ktoś mi zleca zadanie ustalamy budżet a ja znajduję najlepsze rozwiązanie dla mnie i dla firmy.

Musi być niezawodne, sprawdzone. Jeżeli kupił bym CMS-a do którego dokumentacją jest jego autor to musiał bym sie z nim użerać jak by coś nie działało. Jak nie działa mi coś w CMS który wybrałem z darmowych to praktycznie zawszę znajde rozwiązanie problemu na jakims forum, albo sam poprawię błąd bo dokumentacja jest pełna, widać w projekcie że ktoś pomyślał.

Przecież CMS to nic innego jak podstawowe zapytania do bazy danych (dodaj, usuń, zmodyfikuj), zarządzanie plikami oraz PRZYJAZNY INTERFACE dla użytkownika! Najwięcej kasy idzie właśnie na tą prostotę. Klikasz tu, tam i masz artykuł.

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

Przecież CMS to nic innego jak podstawowe zapytania do bazy danych (dodaj, usuń, zmodyfikuj), zarządzanie plikami oraz PRZYJAZNY INTERFACE dla użytkownika! Najwięcej kasy idzie właśnie na tą prostotę. Klikasz tu, tam i masz artykuł.

Tak samo jak Windows to nic innego jak proste gadanie ze sprzętem :-) Wiem przesadziłem ale taki miałem zamiar.

Najwyższej jakości strony internetowe można zamówić w firmie Invini.

Nie no najlepiej to wgrać sobie fusiona na yoyo.pl i się cieszyć jak miliony dzieciaków.

Autorskie to zawsze unikalne itp itd, widział ktoś jakiś duży a zarazem szanowany portal na gotowym CMS ? i nie mówcie mi tylko że to dlatego bo admini się nie znają, nawet jak ktoś znalazł taki portal, to spora większość jest na płatnych.

W dodatku gotowce są całe przeładowane dodatkami aby pasowały wszystkim, czesto zwykłemu użytkowniki dodatki te są nie potrzebne, a nawet przeszkadzające szczególnie że obciążają zbędnie serwer.

Osobiście sam sobie pisałem portal, nie wyobrażam sobie korzystania z gotowego....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności