Skocz do zawartości

Indeksowanie WP

Druon

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie o to, jakie są wyjąsnienia danej sytuacji - jak to możliwe, by mój tekst umieszczony na preclu 12.08.2007, preclu postawionym oczywiście na WP, gdzie indeksowanie trwa często kilka godzin, nie był jeszcze widziany przez G (minęło 6 tygodni, więc nadziei już raczej nie mam)? I jeśli to z woli właściciela precla, to w jaki sposób to sprawdzić przed pisanie tekstu, by uniknąć na przyszłość takich sytuacji?

A postara się :D , tylko nie wie jak, bo nie fachowiec.

Wpis mojego tekstu na preclu był 12.08. Tekst oczywiście zaakceptowany i jest obecny na tym precelku.

Ale w google go nie ma. Stąd pytania.

to standard w większości precli......

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Dopisz do takich ktore mają "Authority" wg technorati, https://search.technorati.com/www.domena.pl/

Jeśli mają 20+, wpis powinno być zaindeksowane (tak na około) w G.

PS: Proste i nie doskonaly sposób oceniać wartość precla - ale lepiej niż nić - dla początkujących.

Dokładnie TTSEO i dzięki, bo dla laika, jak ja, to super rada. Choć w tym przypadku akurat to się nie sprawdza, bo to właśnie wyjątek. Ten precel ma w technorati 20+. Oczywiście kieruję się tym i wiem, że dużo w tym racji, dlatego właśnie tak się dziwię temu opóźnieniu z indeksowaniem.

Teksty zawsze piszę unikatowe, choć zdarzyło mi się na początku dać dwie kopie, bo wtedy nie było mi znane DC. Na szczęście szybko, dzięki temu forum, oświeciło mnie. Więc to nie kwestia duplikatu raczej.

A swoją drogą... ostatnio obserwuję konkurencję, która dodaje do precli skopiowany tekst w dziesiątkach egzemplarzy, gdzie tylko kilka szczegółów się zmienia. Aż mnie ciekawi, jak to się dla niego skończy. Bo chwilami myślę, że to głupota z mojej strony, że piszę za każdym razem nowy tekst, a ktoś ma już setki precli z tym samym tekstem. Ech... Czy to czas pokaże, czy jednak moja ambicja i wytrwałość się opłaci?

No jak będzie 10000 "takich samych" precli to przypuszczam, że Google w pierwszej kolejności je odstrzeli.

Chociaż ostatnio zauważam deficyt unikalnych tekstów. Zwykle wstawiają tak jak mówisz jedno, czy kilka słów zmienionych i liczą, że moderator się nie połapie. Ja już mniej więcej widzę co to jest od razu po otwarciu wpisu:)

To prawda. I właściwie też sobie zadaję pytanie - ile tekstów unikalnych mogę stworzyć? Na razie każdy piszę oddzielnie i mam już pierwsze efekty, więc widzę, że to skuteczny sposób pozycjonowania. A a propos mojej konkurencji, o której wyżej - spada w G. a to dla mnie dowód, że kopiowanie tekstów na kolejnych preclach faktycznie obniża pozycję. Ale czas pokaże. Na razie pracuję i liczę na efekt.

Ufff.... znów o pomoc wołam :)

Dodałam dwa teksty do precla, unikalne, długie itd, nie chcę się powtarzać, że tak działam. Jeden 5 tygodni temu, drugi 4 tygodnie temu. Nie są jeszcze zaindeksowane przez G. Normalnie robię tak, że jak podlinkowany tekst nie pokazuje się po takim czasie, to usuwam go z danego precla i przenoszę na inny, gdzie wiem, że mam szybko indeksację.

Ale moje pytanie brzmi: Dziś znalazłam zestawienie dla tego precla - Google IP 0 czyli żadna z podstron nie jest zaindeksowana, wnioskując z daty, od co najmniej dwóch i pół miesiąca. Możecie mi powiedzieć czemu tak się dzieje? Precel ma PR 3. Swoje teksty podlinkowałam już dawno.

Pytam, bo nie wiem, czy nie za szybko działam zabierając teksty z takich precli, więc kiedy dowiem się czemu tak się dzieje z niektórymi preclami, to będę może spokojniejsza.

I z góry dzięki za odpowiedź tym, co mają do mnie cierpliwość :)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności