Skocz do zawartości

nalezy glosowac na LPR!

idolw

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
/ciach medialny udramatyzowany bełkot

Polecam blog Korwina, jest opisane niby to samo, a jednak inaczej. I powiem szczerze że po wzięciu poprawki na wiarygodność mediów, to jemu wierzę bardziej.

Staram się nie włączać w dyskusje polityczne na tym forum, ale jak czytam takie bzdury to mnie szlak trafia. Jasne media zawszę manipulują i kłamią tylko politycy to aniołki, a zwłaszcza ci na których głosujemy. Nic złego na nich nikt nie może powiedzieć, bo na pewno to jest kłamstwo i manipulacja.

Też czytałem to co napisał ten "człowiek" na swoim blogu i uważam, że niczym to się nie różni od faszyzmy( i naprawdę nie ważne w jakie słówka to ubierzesz) ! Zresztą teraz dokładnie widać co łączy Giertych i Korwina, powinni nazwać swoją koalicje PF ( Porozumienie Faszystowskie ).

ale jak czytam takie bzdury to mnie szlak trafia. Jasne media zawszę manipulują i kłamią tylko politycy to aniołki, a zwłaszcza ci na których głosujemy.

Spuść trochę pary, żebyś nie pękł przypadkiem :-)

A potem wróć do tego co napisałem, i przeczytaj - dla odmiany ze zrozumieniem. Dla ułatwienia - podałem alternatywne źródło informacji, z którego wynika odmienny obraz sprawy, z komentarzem że dla mnie jest bardziej wiarygodny niż medialna sieczka. "Bardziej", dla przypomnienia, nie znaczy "całkowicie" czy "jedynie". I nie narzucam nikomu tego co ma myśleć o sprawie, tylko pokazuje ją z drugiej strony.

ale jak czytam takie bzdury to mnie szlak trafia. Jasne media zawszę manipulują i kłamią tylko politycy to aniołki, a zwłaszcza ci na których głosujemy.

Spuść trochę pary, żebyś nie pękł przypadkiem :-)

A potem wróć do tego co napisałem, i przeczytaj - dla odmiany ze zrozumieniem. Dla ułatwienia - podałem alternatywne źródło informacji, z którego wynika odmienny obraz sprawy, z komentarzem że dla mnie jest bardziej wiarygodny niż medialna sieczka. "Bardziej", dla przypomnienia, nie znaczy "całkowicie" czy "jedynie". I nie narzucam nikomu tego co ma myśleć o sprawie, tylko pokazuje ją z drugiej strony.

Nie no to jest całkiem jasne, że bardziej obiektywnie opisze to osoba której zarzuty będą dotyczyły, a nie postronni świadkowie :) Czy ty naprawdę wierzysz w to co napisałeś ? Jasne jest że Pan K będzie się teraz wybielał, zresztą całkiem słabo mu to idzie.

Zresztą to nie ma znaczenia bo na swoim blogu napisał i tak jakąś straszną bzdurę. Jeśli ktoś uważa że dzieci niepełnosprawne nie maja takiego samego prawa do nauki jak dzieci "normalne", to jest pawianem.

Nie szlak tylko szlag. Szlak może być turystyczny.

A jeśli nie rozumiesz filozofii UPR to może lepiej nie zabieraj głosu, zwłaszcza, że majaczysz coś o faszyzmie. Na spokojnie zapoznaj się z tym, co głosi ta partia, której prezesem jest obecnie Wojciech Popiela - bardzo mądry facet spoza układu. Natomiast jak ktoś głosuje ciągle na tych samych ludzi w innych ubrankach, a spodziewa się zmian, to ja mam o inteligencji takiej osoby bardzo niskie mniemanie.

https://pl.youtube.pl/uprtv - niech każdy sam oceni.

Edit:

jeden z moich ulubionych https://pl.youtube.com/watch?v=zxQa-o5sC30 - prosto i skutecznie.

⇅ Sprawdź czy nadal jest zielono u Ciebie i konkurencji poprzez nowoczesne monitorowanie pozycji

Nie szlak tylko szlag. Szlak może być turystyczny.

A jeśli nie rozumiesz filozofii UPR to może lepiej nie zabieraj głosu, zwłaszcza, że majaczysz coś o faszyzmie. Na spokojnie zapoznaj się z tym, co głosi ta partia, której prezesem jest obecnie Wojciech Popiela - bardzo mądry facet spoza układu. Natomiast jak ktoś głosuje ciągle na tych samych ludzi w innych ubrankach, a spodziewa się zmian, to ja mam o inteligencji takiej osoby bardzo niskie mniemanie.

https://pl.youtube.pl/uprtv - niech każdy sam oceni.

A przepraszam, gdzie ja coś napisałem o UPR?

ps. Dziękuje za korektę, może przesadnie złośliwą ale dziękuj

Zresztą to nie ma znaczenia bo na swoim blogu napisał i tak jakąś straszną bzdurę. Jeśli ktoś uważa że dzieci niepełnosprawne nie maja takiego samego prawa do nauki jak dzieci "normalne", to jest pawianem.

To wskaż mi, kto oprócz Ciebie napisał coś takiego :-)

JKM napisał bowiem jedynie że jest przeciwnikiem przymusowej integracji.

To wskaż mi, kto oprócz Ciebie napisał coś takiego :-)

JKM napisał bowiem jedynie że jest przeciwnikiem przymusowej integracji.

Czyli jak sobie to wyobrażasz, bo ja jakoś bez dyskryminacji niepełnosprawnych sobie tego nie potrafię wyobrazić ? Kto będzie decydował co to znaczy niepełnosprawny, czy noszenie okularów to już niepełnosprawność, czy dwa paluszki u nogi zrośnięte lub ich brak, czy dopiero brak nogi lub ręki ? Po za tym co później w dorosłym życiu też mamy niepełnosprawnych usuwać by nas nie przymuszano do kontaktu z nimi ?

Napisałeś o JKM, który jest twórcą podstaw programowych UPR. Jeśli w wypowiedziach JKM albo Giertycha dostrzegasz cechy faszystowskie, to chyba powinieneś poczytać czym jest faszyzm.

⇅ Sprawdź czy nadal jest zielono u Ciebie i konkurencji poprzez nowoczesne monitorowanie pozycji

Napisałeś o JKM, który jest twórcą podstaw programowych UPR. Jeśli w wypowiedziach JKM albo Giertycha dostrzegasz cechy faszystowskie, to chyba powinieneś poczytać czym jest faszyzm.

Ale ja nic nie mam do programu UPR, nic na jego temat nie napisałem, oceniam tu wypowiedz JKM, która moim zdaniem ma bardzo dużo wspólnego z faszyzmem( eutanazja dla niepełnosprawnych itp ). Jasne pewnie teraz rozmawiam ze ekspertem od faszyzmu.

Dać prawo zmiany klasy/szkoły tym, którym się nie podoba? Jestem przekonany że poglądy JKM podzieli jakiś promil populacji, i generalnie problem rozwiąże się sam.

Czy teraz nie ma takiego prawa, że każdy może swoje dziecko przenieść gdzie mu się tylko podoba( oczywiście to jest w mojej opinii głupie by przenosić dziecko do innej klasy tylko z tego powodu, że pojawi się tam dziecko niepełnosprawne) ?

Typowe dla dzisiejszej mediokracji niszczenie człowieka. Sam długo uważałem panna Korwina-Mikke za lekko szalonego, śmiesznego człowieka. A kiedyś z nudów posiedziałem na youtube i pooglądałem materiały o nim. I poczułem się jak w Matriksie. Prawie zacząłem wierzyć w ten wszechobecny układ.

Bo to jeden z najbardziej inteligentnych polskich polityków, mający program, który marzy się wielu ludziom w tym kraju jest celowo marginalizowany i przedstawiany jako oszołom. Wspaniale w mediach są wyśmiewane wyrwane z kontekstu zdania - podczas gdy nikt nie patrzy na całość wypowiedzi (To tylko potwierdza, że większość ludzi to idioci).

Jeśli nie macie na kogo głosować, to poświęćcie 10 minut skupienia i będziecie mieli na kogo -> https://www.youtube.com/watch?v=N4r2ba83MfE . To tylko kawałek programu, czy raczej idei UPR ale wystarcza żeby w tej idei się zakochać. (Nie mam zamiaru później dyskutować z ludźmi, którzy znudzili się po 2 minutach ogłądania, co nie przeszkadza im krytykować UPR zaciekle. Trzeba obejrzeć całość.)

Jak można liberałom zarzucać faszyzm albo populizm? Ich program to jednym zdaniu "Ludzie sami decydujcie o swoim losie i bierzcie odpowiedzialność za swoje czyny". A co zrobisz ze swoją wolnością to już twój problem, nikt ci nic nie nakazuje. Chcesz płacić składki na zus to płać, chcesz to posyłaj swoje dzieci do szkół integracyjnych, nie chcesz to nie posyłaj. To właśnie jest wolność. Bo dziś pod pozorem wolności decyduje za Ciebie rząd. I z tym trzeba skończyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności