Skocz do zawartości

Katalogi i "katalogi"

etk-trading

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy, dodaje od pewnego czasu linki do katalogow poczawszy oczywiscie od tych z najwyzszym PR. Dotarlem przed wczoraj do ostatniego z PR 1 jaki mialem i zaczalem katalogowanie w katalogach z PR0.

Zauwazylem dziwna prawidlowosc, o ile w katalogach z PR6 do PR1 znalazlem w sumie moze ze 3 ktore kazaly sobie za umieszczenia linka placic (a byly to katalogi z PR6 i PR5) to w przypadku katalogow z PR0 tak jest w co drugim, a pozostale piętrzą takie kryteria dodania o jakich mi się nie śniło.

1. Odpowiednia liczba znaków w tytule

2. Odpiwiednai liczba znakow w opisie,

3. zabronione słowa kluczowe

itd itd. moglbym wymieniac jeszcze z 15 minut.

Nie spotkalem tego niegdzie w tych lepszych katalogach z PR wiekszym niż 0 a tu, prosze bardzo, zasady tj. mialby PR co najmniej 9 (((:

Czy to zjawisko normalne czy ludziom cos sie w glowach poprzestawialo ?

Kto przy zdrowych zmyslach zaplaci 9 zł za wpis w katalogu z PR0 czy zastanowi sie dluzej niz 2 sekundy nad katalogiem ktory co chwile wyrzuca komunikat ze nie pasuje mu to czy tamto ?

Jakim cudem takie twory wogole egzystuja ?

Dziwne.

Czy jest wogole jakikolwiek sens dodawania linkow do katalogow z PR0 ktore pojawiaja sie i znikaja jak grzyby po deszczu ?

Poszukujesz prezentu dla swojej kobiety ?

Jednym z lepszych jest bielizna oferowana przez nasz sklep ,szeroka gama rozmiarów, najniższe koszty wysyłki, najszybsza dostawa i opcja "prezent"

Dobry katalog z mocnymi linkami.

Jak blog to tylko e-nacja.pl blog e-uzależnionych.

Coś chyba Tobie sie poprzestawialo od tego PR;)

Po pierwsze akurat takie wymagania co do liczby znakow w opisie czy zabronionych słów kluczowych działają na plus dla katalogu, bo jak by nie patrzec kazde go**o nie przejdzie.

Oczywiscie oplaty za dodanie do katalogu to przesada (moze tak juz zostalo od roku i adminom nie chce sie zmieniac).

A sens dodawania do katalogow Pr0 jest oczywiscie tak samo jak do kazdych innych.

Coś chyba Tobie sie poprzestawialo od tego PR;)

Po pierwsze akurat takie wymagania co do liczby znakow w opisie czy zabronionych słów kluczowych działają na plus dla katalogu, bo jak by nie patrzec kazde go**o nie przejdzie.

Oczywiscie oplaty za dodanie do katalogu to przesada (moze tak juz zostalo od roku i adminom nie chce sie zmieniac).

A sens dodawania do katalogow Pr0 jest oczywiscie tak samo jak do kazdych innych.

Nic mi sie nie poprzestawialo, po prostu opisuje to co widze, sugerujesz ze katalogi z PR3,4,5,6 to smieci ?

Jakim cudem wobec tego egzystuja w google-ach i zajmuja tam czolowe pozycje ?

A nie ma w nich tak rygorystycznej kontroli wprowadzanych danych, po prostu zwykla reczna moderacja.

Zawsze sadzilem ze nowy katalog po to aby zyskac jak najwiecej linkow powinien przyjmowac jak najwiecej wpisow , po to jest moderator zeby ocenic czy to spam czy nie. Strona ktora reklamuje nie jest spamem mimo tego kazdy wpis do katalogu z PR0 musze dwadziescia piec razy poprawiac bo za kazdym razem cos nie pasuje, to przeciez chore. Opis bynajmniej nie jest zlepkiem slow kluczowych, slowa kluczowe nie sa z ksiezyca, za tekst tworzy poprawna gramatycznie i stylistycznie calosc.

Bariery w postaci takich automatow skutecznie zniechecaja do dodawania wpisow, jesli kazdy z nas mialby poprawiac opis, slowa kluczowe pod kazdy jeden katalog do ktorego dodaje swoje pozycjonowane strony nie robilibysmy nic innego tylko nieustannie korygowali dane po to aby moc w koncu dodac jeden jedyny link do katalogu z PR0, to chore ...

Sam mam katalog, ktory moderuje, oceniam kazdy wpis, nie zniechecam ludzi do dodawania linkow sztucznymi barierami, liczba wpisow dziennie nie jest moze lawinowa ale kurcze, tamte katalogi tez nie blyszczaly iloscia wpisow ,mimo tego stosuja metody moim zdaniem co najmniej dziwne, jesli ktos chce miec katalog to robi to na ogol dla tego aby miec content, tak ?

Jakość, rozumiem, ale za wszelka cene ?

Co mi po katalogu ktory ma piec wpisow na krzyz ale z wyliczona co do jednego liczba wymaganych znakow w opisie i ze slowami kluczowymi tj. sobie zalozylem. Po co ...

Jednym z lepszych jest bielizna oferowana przez nasz sklep ,szeroka gama rozmiarów, najniższe koszty wysyłki, najszybsza dostawa i opcja "prezent"

Nie każdy katalog jest nastawiony na ilość wpisów :P

Co do płatnych, to te w stopce z opłat się utrzymują i nie mają np 15 dodatkowych linków z systemów wymiany.

Zresztą już wszystko było tłumaczone w innym wątku. Zarówno te limity w katalogach jak i sens istnienia płatnych.

Ja uwazam że takie wymogi są słuszne i jak ktoś chce mieć zadbany to zapewne to mu pomoże.

Gdybym miał robić katalog o którym wspominasz tzn. taki w którym wymogów nie stawiam. To bym zapodał sobie spidera na urle w katalogu wp i onet - później pobrał z automatu metatagi, losowo wybrałbym 10 tys wpisów, na bazie tagow przypisał kategorie i na koniec dał nofollow mając gdzieś czy się ktoś doda czy też nie.

I tak dobrze że ludzie stawiają qlweby a nie właśnie boty same uzupelniajace katalogi. Bo w sumie stawiają je pod site, a bot zrobiłby to bez konieczności czekania aż ktoś się doda.

Każdy katalog czy to PR0 czy pr5 ma prawo mieć swoje zasady. Jeżeli jakiś chce robić to za free to robi. Choć nie wiem jakiemu właścicielowi katalogu dobrego opłaca się to robić za free. Badz ile jest wstanie dziennie moderować za free.

Jest jeszcze jeden aspekt - część katalogów z PR0, to katalogi, które miały PR5 i PR4, ale po słynnym czyszczeniu Google pospadały do 0. Kopa jednak dają dalej dobrego. Jedno jest fajne w Twojej wypowiedzi, o jakość mają dbać właściciele katalogów i całymi dniami moderować je - za darmo oczywiście. Sam nie mam płatnego katalogu, ale w darmowych, jak widzę połowę wpisów śmieciowych, to mi się robi niedobrze.

Edit: moj wpis odnosi się do postu etk-trading'a

Tkanina juta zastępuje nieekologiczne tworzywa sztuczne w ogrodnictwie i dekoracji wnętrz, | natomiast na zewnątrz tuja szmaragd jest piękną ozdobą

Nie ,no ok. Rozumiem ze moga to byc katalogi ktore kiedys moze i mialy wysokie noty ale skad ja mam o tym wiedziec. Kto ma czas na to zeby sprawdzac setki czy tysiace katalogow pod katem jakości zanim doda się do nich wpis.

Wchodzę ,dodaje i zapominam, next.

Jeżeli ktokolwiek poczuł się obrażony moim postem, przepraszam, ale takich jak ja są pewnie tysiące, nie każdy będzie cudował z korektami na 15 roznych sposobów po to aby dodać jeden wpis. Mam liste 10 opisów które losują mi się podczas dodawania, nie będe za każdym razem korygował ich długości, przecinków, słów zabronionych w danym katalogu itp. bo życie bym na tym spędził. Nie ten to następny. Poza katalogami jest jeszcze pare innych sposobów pozycjonowania którymi również trzeba się kiedyś zajmować, no nie ? (:

[...]Poza katalogami jest jeszcze pare innych sposobów pozycjonowania którymi również trzeba się kiedyś zajmować, no nie ? (:

Na przykład?

Np. Precle (: którym z uwagi na deprecjacje katalogów trzeba teraz poświęcić nieco więcej uwagi (:

Np. Precle (: którym z uwagi na deprecjacje katalogów trzeba teraz poświęcić nieco więcej uwagi (:

Już czychałam aż podasz systemy i wymianę :)

Precle ok, choć ja ich skuteczność oceniam mocno niżej starych katalogów.

Ale generalnie to katalogi wciąż są dobrym źródłem linków, szczególnie dla osób, które nie posiadają odpowiedniego zaplecza (a te ma może kilkanaście osób z tego forum). Pomijanie starannego katalogowania, praca adderem, itp. uważam za duży błąd.

Co do wymagań, to w preclach na mocnychlinkach zdarzają się perełki typu: słowa kluczowe muszą mieć od 20 do 20 znaków albo od 4 do 20. Jedyny ratunek to dokładać przecinki. :)

A co do katalogowania - zgadzam się z Edytą. Adderami można przejechać, ale już po ręcznym katalogowaniu, przynajmniej w najważniejszych katalogach. A co do precli - to jest precel, czy katalog cncat https://www.katalog.1234.pl/strona145002.html. Podaję to, żeby zwrócić uwagę, że precle to też katalogi.

Eksperyment Discover.pl

Nie, no Adder to juz chyba ostatni punkt programu. Ja osobiscie używam programu pt. sprytnekatalogowanie i dodaje linki z pewnądozą świadomości tego co robię (((:, programik jest naprawde super, choc ma kilka wad, ale zawsze lepsze to niz klepanie recznie czy bez świadomości. (:

Kto z Was korzysta z Addera ?

Jak sie sprawuje ten narządź ?

Ja używam Addera. Przedtem miałem półautomat do katalogowania, ale szybko z niego zrezygnowałem - stron do katalogowania przybywało, a czasu ubywało. Adder załatwił sprawę i w sumie jestem z niego zadowolony. Wszystki narzędzia są dobre o ile umie się ich używać.

"Bestia najgorsza zna nieco litości, lecz ja jej nie znam, więc nie jestem bestią" - William Shakespeare, Richard III.

Gido.pl Must.pl Kokai.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności