Skocz do zawartości

problem z poczta w domenie op.pl

theNaturat

Rekomendowane odpowiedzi

Hello!

Juz druga osoba pisze do mnie z konta pocztowego w domenie www.op.pl (nalezacego do Onet.pl)

Niestety, ponownie ta sama historia co poprzednio...moj webmaliler zwraca po 24, 48, i 72 h te sama informacje, ze "Warning, message XYZ delayed 24 hours", a potem odpowiednio, ze "delayed 48 hours" i "delayed 72 hours". Mozilla Thunderbird robi to samo.

Troche mnie to wkurza, bo zalezy mi na odpowiedzi na mail, ale zastanawia mnie, czy konta pocztowe w tej domenie w ogole dzialaja? Czy tez cos z moim webmailerem jest nie tak (a dotyczy to tylko poczty w op.pl - wszystko inne dziala bez problemow)

Jest jeszcze domena vp.pl tez nalezaca do Onetu., Czy op.pl, vp.pl i poczta.onet.pl to 3 rozne alisay, czy tez jak napisze na adres zamiast op.pl na poczta.onet.pl, to bedzie ok?

Czy ktos wie, co sie dzieje z op.pl i czy wszystko dziala (w koncu mail z tej domenyy przyszedl do mnie)

Niestety, moje proby dowiedzenia sie u zrodla, czy w wgrupie Onet.pl spelzly na niczym (jedyny kontakt do nich to z formularza www - nie raczyli nawet zdawkowo odpowiedziec ). Czy jest moze jakis numer tel do Onet.pl, czy tez najwiekszy portal w polsce oszczedza na call center i obsludze klienta? Strasznie mnie to irytuje, musze przyznac.

Prosze o informacje

Odpowiedza Ci, tylko kwestia kiedy...

A problem lezy w szarej liscie - onet pierwszy mail odsyla do nadawcy i czeka az serwer automatycznie podejmie probe ponownego wyslania (bodajze w czasie 5-180 minut). Musisz sprawdzic ustawienia serwera... chociaz np. u mnie problem przestal wystepowac samoistnie (czyli pewnie problem lezal po ich stronie).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności