Skocz do zawartości

Zaczynamy budować zaplecze...

kostuchryki

Rekomendowane odpowiedzi

[...]PS: A może ktoś pochwali się swoim zapleczem? :)
Nie sądzę ;)

Mała uwaga: na chwilę obecną (wg. moich doświadczeń, nie czepiać się, jestem przeziębiona) nie ma sensu budować wartościowego, tematycznego zaplecza, niestety. Od 3 lat tematyczne linki miały zyskiwać na znaczeniu a jest dokładnie odwrotnie - liczy się wciąż tylko napier... linkami. I nie sądzę, żeby to się kiedyś wyczyściło. Dodatkowo jeśli zduplikujesz treść, strony znajdą się niebezpiecznie blisko siebie pod tą samą frazą, nie wspomnę nawet o wzajemnym linkowaniu - wylecą na dno, najprawdopodobniej ręcznie. I pisze to Wam osoba, która ma ponad 300 tematycznych serwisów, które generują tylko koszta, bo z pewnością nie wartościowe tematyczne linki*.

*linki, których nie dałoby się przebić linkami z mocnego katalogu lub innej, nietematycznej strony.

Edyta.

A jak linkujesz>? masz dwa serwisy o takiej samej tematyce i linkujesz jak popadnie, czy?

Strona "A" tagach ma keywords powiedzmy: "meble" i wtresci ( zakladam, ze te slowo wystepuje ) podlinkowujesz do strony "B", gdzie takze wystepuje w tagach te slowo i w tresci?

p/s z moich doswiadczen google bierze o ile moze wogle brac te teamtyczne podlinkowanie tylko w ten sposob. inaczej polecialyby wszystkie strony typu pcworld itp Nie wdajac sie w wikipedie, ktora linkuja wszyscy i jak popadnie ;)

A tak powaznie to jestem zwolennikiem masowki linkow ale nazwijmy je pseudo "tematycznych" ;)

Linki tematyczne to wciąż chyba jednak teoria. Zdecydowanie większą skutecznością wykazują się strony z dużym site, które można dodatkowo podpiąć pod systemy. Tematyczne stronki można sobie tworzyć przy okazji i raczej na przyszłość, ale tzw. "śmietniki" nadal warto mieć :-)

nie zrob glupoty ktora ktos napisal. Duzy kontent na glownej stronie + system linkow. Ja na glownych domenach nie stawiam wogole systemow wymiany linkow. Do tego sluza domeny na ktorych mi nie zalezy. Juz dwa razy mialem bana (usunietego po wymianie maili z google) i za kazdym razem byl On po zainstalowaniu systemu na subdomenie, glownego serwisu.

Wiem ze sa to przypuszczenia ale ja nadal uwazam ze google zwraca uwage na IP. Co do spamu to Edyta niestety ma racje, wiecej korzysci przynosza mi linki z katalogw co maja po 100k stron (moich) niz tematycznych serwisow 0,5k stron.

Nie pakuj sie od razy w 20 domen, rozbuduj np 3 domeny na maksa a pozniej zacznij nastepne.

Na kazdej domenie postawisz np.

po 10 katalogow, precli, jakies galerie,

1 wartosciowy serwis

automat do wymiany linkow.

Jesli chcesz zeby wszystko bylo indywidualne to na jedna domene 1tyd to minimum, Wiec przy 20 masz z glowy pol roku. Po 5-10 domenach zarzadzanie tym wszystkim zacznie zajmowac Ci 50% czasu i jeszcze Ci sie przedluzy.

A ja nie będe miał sygnaturki

nie zrob glupoty ktora ktos napisal. Duzy kontent na glownej stronie + system linkow. Ja na glownych domenach nie stawiam wogole systemow wymiany linkow. Do tego sluza domeny na ktorych mi nie zalezy. Juz dwa razy mialem bana (usunietego po wymianie maili z google) i za kazdym razem byl On po zainstalowaniu systemu na subdomenie, glownego serwisu.

Być może problem był nie w systemie, tylko w tym, co miałeś na tej subdomenie.

Ja dostałem już kilka banów na domene za śmietnik w subdomenie.

A nie za system w tej domenie.

MG

a myślałem że już nikt nie zagląda na ten temat :(

Trudno coś wywnioskować sporo każdy jest za czymś innym, ale ja chyba zostanę przy tej pierwszej opcji ale z nowych komentarzy podsunął mi się pomysł żeby dorzucić trochę katalogów i preclów bo wcześniej jakoś o tym nie pomyślałem :P

kolejne sugestie? myślę że ten temat nie tylko mi się przyda :)

Złocenie przedmiotów sakralnych.

Kompozytor muzyki do Twojej strony www.

Pierścionki z brylantem dla Twojej kobiety.

No a ja im więcej czytam, tym bardziej jestem skołowana. Widzę, że długa orka po ugorze, nim pojmę, o co w tym biega :)

Moze za bardzo byś chciał znaleźć jedną prostą odpowiedz na pytanie jak skutecznie pozycjonować.

A niestety prostych odpowiedzi nie ma. Każdy pozycjonuje inaczej, inne ma zasoby inne strony pozycjonuje i to wymaga też innego podejścia.

Co do spamu to Edyta niestety ma racje, wiecej korzysci przynosza mi linki z katalogw co maja po 100k stron (moich) niz tematycznych serwisow 0,5k stron.
Ja myslę, że link z strony z 10 podstron (i TPR0 i BL wg Yahoo jakiś kilkaset), ktore jest w Top100/Top200 na mojej frazy daje więciej niż link z strony PR5, BL kilkadzisiąt tysiący, tematycznie związanie zero.

PS: Jestem chętny na testy - jeśli ktoś chce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności