Skocz do zawartości

promocja nazwa.pl

Lesiu

Rekomendowane odpowiedzi

Pozwol, ze tego nie skomentuje ;)

Hmmm, po krotkim zastanowieniu jestem w stanie przyjac takie obciazenie - ale przy 2-3 razy wyzszych abonamentach. Pamietaj - nic za darmo, firma aby zarabiac, przede wszystkim nie moze tracic.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Robisz mylne założenia. O to chodzi aby umiejętnie rozkładać bieżące obciążenia między X maszyn aby i nawet 15% danego klienta nie rozkładało na łopatki innych kont czy nawet całego serwera.

Jak znasz od środka metody utrzymywania stałych średnich obciążeń to wiesz, że to jest możliwe i nawet opłacalne. Wystarczy kilka serwerów i masz duże pole do manewrów.

Politykę 5 - 10% ma:

1. https://www.neteasy.pl

2. https://www.insane.pl

3. https://www.prohost.pl

Więc jak widzisz to nie musi być 2-3 razy drożej a może być i taniej.

404.tf

5%-10% mocy dla jednego Klienta w shared hostingu? ok ale za zdecydowanie odpowiednie pieniądze, na pewno nie poniżej 300zł/rok.

Trzeba sobie jednak jeszcze zdać sprawę, iż nie można tego liczyć dzieląc całkowitą moc przez dostępną dla danego usera ;)

Pomijając fakt, iż jeżeli dany Klient zaczyna wykorzystywać 100% swoich zasobów (moc) to w 95% przypadkach firma dziękuje za współpracę.

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

A tam, albo mają naprawdę bardzo słabe serwery, albo limit wynosi tam 0,05% bo zrobiłem symulacje w środowisku serwerowym na starym laptopie i nie wierze by ruch robotów mógł zaszkodzić, skoro przy ab -n1000 -c60 strona chodziła płynnie.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Mocne uderzenie?

Wolne żarty! mogą mieć 10gb/8000gb i co z tego.....

Skoro tam średnio rozwiniętego serwisu www już dać nie można.... Wystarczy serwis z np 5k uniq na dobę i po zawodach... Za duże obciążenie... i koniec współpracy!

Dobrze, że chociaż można od nich $ odzyskać np. za 10 miesięcy abonamentu niewykorzystanego:D

Przejechałem się w nazwie już 2 razy , 3 raz nie zaryzykuję;-)

Aha i pamiętać należy jeszcze taki fakt że jeżeli w danym miesiącu przekroczy ktoś 100% normy transferu to mu przepustowość znacznie zwalniają... i wtedy strony chodzą ... tak jakby chciały a nie mogły.

Przykład: Jak było 600gb trafficu miesiecznie to wychodziło 50/m-c - jeżeli przekroczyłeś 50x2 = 100GB ... Twoja strona do końca danego miesiąca ... działała "ledwo co"

Odradzam, odradzam i jeszcze raz odradzam!

Chyba że ktoś potrzebuje serwer z nowym ip na "5 blogów" to spoko, na coś większego - nie.

pozdrawiam

Łukasz.

Wystarczy serwis z np 5k uniq na dobę i po zawodach... Za duże obciążenie... i koniec współpracy!

Zeby tylko ilosc odwiedzajacych miala wplyw na obciazenie konta...

Aha i pamiętać należy jeszcze taki fakt że jeżeli w danym miesiącu przekroczy ktoś 100% normy transferu to mu przepustowość znacznie zwalniają... i wtedy strony chodzą ... tak jakby chciały a nie mogły.

Nie wiem ile jest takich firm, ktore po przekroczeniu limitu nie blokuja calkiem konta, tylko zmienaja przepustowosc. Jak dla mnie to jest OGROMNY PLUS... nie wiem w jakim ty swiecie zyjesz, ze tego nie dostrzegasz.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Witam,

Hmmm no plus dla reszty kont z serwera to ok, ale dla mnie to jaki plus? Jako klienta? Nie zawsze każde internetowe przedsięwzięcie musi się kończyć zakupem dedyka. Nie wiem na przykład jakie home.pl ma limity ale u nich np. można powiększyć sobie konto w każdej chwili. Pewnie też są podobne limity nałożone, nie wiem.

A co do obciążenia i moich przygód z nazwą - zablokowali mi konto które miało 4-5uniq na dobę z praktycznie zerowym obciążeniem bazy, cache'ującymi się linkami itd, także w moim przypadku zaważyła liczba uniq.

Nie rozumiesz... Twoje konto powinno zostac ZABLOKOWANE po przekroczeniu limitu transferu do nowego okresu rozliczeniowego. Zmniejszenie przepustowosci to PLUS.

A 4-5 uniq/doba i cachowanie to zaden wyznacznik. Czy wiesz ze zwykly wordpress moze zuzywac serwer na poziomoe 50% mocy procka?

Ok , Arek nie jestem programistą więc pewnie nie wszystkiego rozumiem.

Zmierzam jedynie do tego, że w nazwie nie ma napisane nigdzie np 50gb/m-c tylko 600... a czy to wykorzystam w rok czy miesiąc powinna to być moja sprawa, nieprawdaż?

Poza tym nazwa jest beee... blokuje konta, i dopiero pisze emaile z informacjami typu "proszę rozwiązać problem".

Mowie - miałem w nazwa kilkaknaście kont i swoich i klientów, kiedyś zablokowali mi konto w trakcie trwania... kampani ireklamowej.... ja zapłaciłem karę w agencji reklamowej i było nieciekawie.... dlatego jestem super pesymistycznie nastawiony i wszystkim odradzam tą firmę jako partnera w budowaniu sukcesu w internecie.

Wiem, nie ma hostingów idealnych, ale już home.pl jest dużo lepsze - jak jest problem to nawet admini starają się pomóc rozwiązać go, w nazwie tragedia... Zresztą moja przygoda z nazwą i problemami jest tak długa że mógłbym napisać 40 stronicowego ebooka...

Jako że ten dział forum służy m.in. do wypowiadania własnych opinii to po prostu to też kilkoma moimi postami to uczyniłem.

Pozdrawiam;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności