Skocz do zawartości

Kursy angielskiego - do oceny

Gregry

Rekomendowane odpowiedzi

Z drżeniem serca podsyłam stronę:

www.kursy-angielski.pl

1) Wiem, że w tabelach (mniejsza o to dlaczego).

2) Wiem, że kod to raczej wolna amerykanka.

Na razie chodzi mi o ogólne wrażenia - czy coś szczególnie razi? nad czym warto popracować?

Pozdrawiam,

Grzesiek

Wszystko co warto wiedzieć o leczeniu łysienia

https://tricholab.eu

Grafika w całości do wymiany, a na kod nie da się patrzeć. Na stronie nie wiadomo w co można kliknąć, a w co nie. Menu się nie wyróżnia i kilka linków prowadzi do tej samej podstrony. W kontakcie nie ma podlinkowanego maila ani formularza. Niestety, ale moim zdaniem strona jest zrobiona na odwal i żaden element nie jest do końca dopracowany.

• 3 tygodnie później...

Nie jest tak źle, o wiele gorsze rzeczy się widuje. Ale nie jest też dobrze. ;-)

Jeśli chodzi o grafikę... Sam robisz, choć nie jesteś grafikiem - to niestety widać. Ale dzięki temu, że jest dość prosta, wyszedłeś z tego obronną ręką.

Uwaga graficzno-marketingowa:

1. Emes po lewej, Emes po prawej... Do tego imię i nazwisko - tak, że wiadomo, skąd się wzięła nazwa firmy i jest najprawdopodobniej firmą małą, jednoosobową. Jeśli to zamierzone, to ok, ale nie wiem czy to będzie działało na korzyść.

Zakładając, że poprawki będziesz robił sam i nie dasz zarobić grafikowi...

Może lepiej walnąć logo z nazwą firmy raz a dobrze (standardem jest po lewej), a do tego dać jakieś wtopione zdjęcie ładnej dziewczyny nad książką czy coś takiego. ;) Zobaczysz, to ożywi stronę, będzie wyglądała przyjaźniej.

2. Jesteś dobrym podglądaczem. :) Kwadrat po lewej będący linkiem kontaktowym jest w miarę ok, ale chyba powinien prowadzić do formularza kontaktowego - są gotowce php, jak nie, poproś kolegę, to nietrudne.

Adres mailowy na pomarańczowym tle ma coś nie tak z czcionką... Widać pikselizację, może to nie jest wtopione, albo za bardzo skompresowane? Daj więcej światła pomiędzy "napisz lub zadzwoń" i pomarańczową belką.

3. Logo... tego chyba nie powinieneś robić sam. Przede wszystkim nie używa się gradientów, bo tego się potem nie da sensownie drukować. Zleć komuś, w to warto zainwestować, może zrobić coś na podstawie Twojego pomysłu.

4. Ogólnie stronka jest zbyt ciemna, za dużo ciemnego szarego i czarnego, nastrój robi się pogrzebowy. Rozumiem, że mocno kontrastowy pomarańczowy dobrze wygląda z czarnym i ciężko go połączyć z innymi barwami tak, żeby nie zrobiło się oczojebnie. Tym niemniej pokombinuj. Może tło albo góra byłaby do przyjęcia w bardziej optymistycznych kolorach? Barwy naprawdę mają znaczenie przy odbiorze przekazu. W tej branży grafika to sztuka użytkowa - to ma być nie tylko ładne, ale też służyć wywołaniu określonego wrażenia w odbiorcy.

Poza tym:

1. Logo mogłoby być linkiem do strony startowej.

2. W dziale "A może konkretnie?" wszystko prowadzi do jednej strony. Warto to podzielić i w certyfikatach dać tylko certyfikaty, tj. tą grafikę i tekst dotyczący certyfikatów. Ewentualnie pod spodem link/i do pozostałych podstron tego działu.

3. Analogicznie do tego co wyżej powinno być z działem "Co wybrać?".

4. Z podstrony "Dlaczego Emes" można by wywalić powtarzającą się grafikę. Zostaw tę na dole.

5. Czcionka w menu mogłaby być inna od tej, której używasz w tekście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności