Skocz do zawartości

Reklamy AdSense w playerze YouTube od Google

hooli

Rekomendowane odpowiedzi

Pojawiły się spekulacje, że Google eksperymentuje z nową usługą. Podobno testuje reklamy AdSense, które emitowane są w czasie odtwarzania wideoklipów pochodzących z YouTube.

Na swojej stronie YouTube zachęca użytkowników do zamieszczania na stronach wideoklipów popularnych dostarczycieli kontentu i czerpanie zysków z reklam emitowanych w playerze YouTube. Serwis proponuje samodzielne wybranie kategorii wideo, jakie będą pojawiać się na stronie użytkowników bądź pozostawienie wyboru Google.

Google wybiera reklamy na postawie analizy zawartości strony osoby chcącej skorzystać z oferty, a także na podstawie rodzaju wideoklipu, w którym będą emitowane.

YouTube zapewnia, że reklamy nie przeszkadzają internautom w oglądaniu klipów, gdyż wyświetlane są w osobnym oknie.

zrodlo

• 2 lata później...
  • 1 rok później...
ja już nie wpisuje w Google a szukam na PIO,zaoszczędza czas:)

dostałem dzisiaj zaproszenie na jednym z kont, za 48h usługa będzie aktywna

zobaczymy jak to zarabia

Wypasiony Katalog Stron Interentowych - PR4, moderowany, mocno linkowany, wpis tylko 50 groszy

125-ccm.pl - wszystkie motocykle na kategorię B w jednym miejscu

Ja testuje,

Box wyświetla się nad paskiem postępu w playerze, jak dotąd miałem 1000 wyświetleń filmu, a adsense mi zliczył tylko 300, odziwo nie miałęm żadnego klika a zarobiłem 0,01 ojro.

Te 0,01 to na zachętę :D - ja mam póki co jednego klika i 0,06€ ... (pewnie się komuś ręką omsknęła, jak chciał wyłączyć zasłaniającą reklamę)

Wygląda to mniej więcej tak:

schowek01yto.th.jpg

i jak sądzę płacone jest za kliki w reklamę w samym playerze, a nie za kliki w reklamę obok, choć chciałbym się mylić.

Bronuś

• 3 tygodnie później...

Kumpel dostał zaproszenie mailem od google mając "Łączna liczba wyświetleń przesłanych filmów: 45,000"

Drogi użytkowniku xxxxx,

Twoje konto YouTube (xxxxxxx) może kwalifikować się do generowania dochodów z odtwarzania Twoich filmów.

Zarabianie na filmach jest łatwe. Procedura jest następująca: najpierw zaloguj się na konto YouTube, a następnie przejrzyj i wykonaj czynności wymienione tutaj: https://www.youtube.com/account_monetization?feature=ieqe.

Jeśli Twoje konto jest aktywne, możemy umieścić reklamy obok filmów, które prześlesz do programu zarabiania. Otrzymasz udział w przychodach z reklam, jeśli tylko zostaną spełnione wymagania programu.

Dziękujemy i powodzenia!

Zespół YouTube

Ale ma bardzo merytoryczny kanał tzn kilka videoporadników więc chyba nie tylko ilość wyświetleń się liczy a też wartość filmów. Ktoś tu wyżej pisał o progu milion wyświetleń - pewnie dla kanałów gdzie są głównie filmy ze śmiesznymi kotami próg jest wyższy.

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności