Skocz do zawartości

Pomocy czy coś jest dziwnego??

Red

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm ja żadnych ogłoszeń nie pisałem że bede pozycjonował strony to ze jestem tutaj 1-2 miesiace to nie znaczy ze wczesniej sie tym nie interesowalem po prostu dostalem na gg propozycje i postanowilem sprobowac Maciek masz do mnie jakis problem?

Poziom zadawanych przez Ciebie pytań, sposób ich zadawania oraz słowa

'masz do mnie jakiś problem' sprawiają, że czytasz takie, a nie inne

komentarze na swój temat. Wróć lepiej na stadion... :/

Szy.,

'co na stadionie się wychował' ;)

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Minie parę miesięcy, a pozycjoner stanie się zwykłym sprzedawcą (własnych) linków. Już teraz optymalizacja kodu praktycznie nie jest potrzebna.

Tylko dodaj, że systemowe pozycjonowanie to grube naciąganie klienta, i to z dwóch powodów.

Po pierwsze nie masz (ja też nie mam) absolutnie żadnego wpływu ani pewnej wiedzy czy strona nie zostanie karnie usunięta z wyników wyszukiwania. Nie możesz również precyzyjnie określić spadku osiągniętej pozycji.

Po drugie nie dasz żadnej gwarancji miejsca w wynikach wyszukiwania ze względu na choćby dwa czynniki:

1. zmiana algorytmu 2. ktoś wymyśli "lepszy sposób na google".

Tzn. można dać gwarancję ale świadczyło by to ....... o krótkowzroczności?

Pozdrawiam

J.

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

... choć uczciwie dodając, to co robisz nie musi być też zleceniem

z zewnątrz, za wielkie pieniądze, a po prostu pomocą kumplowi... :>

Szy.

A z drugiej strony w Polsce obowiązuje swoboda umów i jak ktoś chce pozycjonować za 20 gr to mu wolno, więc oszczędzcie sobie szookujących ;-) docinków.

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

Po pierwsze nie masz (ja też nie mam) absolutnie żadnego wpływu ani pewnej wiedzy czy strona nie zostanie karnie usunięta z wyników wyszukiwania. Nie możesz również precyzyjnie określić spadku osiągniętej pozycji.

Pozycjonując normalnymi środkami też nie masz wpływu bo co będzie jeśli

1. zmiana algorytmu

?

Tzn. można dać gwarancję ale świadczyło by to ....... o krótkowzroczności?

O ile sobie przypominam to na pozycjonowanie nie można dać gwarancji ;]

Tzn tylko szook móglby dać gwarancje dla szookacza bo on nadnim panuje. A Ty nie jesteś włascicielem google

A z drugiej strony w Polsce obowiązuje swoboda umów i jak ktoś chce pozycjonować za 20 gr to mu wolno,

Za 20gr sie nei opłaca brać umów bo cześć weźnie zus i inne oragany ścigania ;) I nie zostanie na lizka:P Już lepiej robić za 4gr bo wtedy napewno starczy :hello:

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

A z drugiej strony w Polsce obowiązuje swoboda umów i jak ktoś chce pozycjonować za 20 gr to mu wolno, więc oszczędzcie sobie szookujących ;-) docinków.

Racja, ale na tym forum jednak wartością nadrzędną jest jakieś tam

dbanie o rynek pozycjonowania. A takie za 20 groszy... to wiesz co :].

Szy.

Tylko dodaj, że systemowe pozycjonowanie to grube naciąganie klienta

Nie śmiem zaprzeczyć.

Pójdę nawet o krok dalej, śmiem twierdzić, że pozycjonowanie systemowe nawet własnych stron to piłowanie gałęzi, na której się siedzi.

Google nie po to zatrudnia najlepszych fachowców, nie po to angażuje wysoko opłacanych ekspertów żeby jakieś systemy (bez urazy Webceter, mam szacunek dla Twojej pracy i pomysłu) psuły im SERPy.

Wielu forumowiczów jedynie na tym opiera swe działania SEO, zobaczymy co z tego wyniknie. Jeśli w czas Google nie zareaguje na systemowe pozycjonowanie - byłby to początek końca tej firmy.

Zwykłe pozycjonowanie to dla google zło konieczne na systemy na pewno zareaguje, to tylko kwestia miesięcy.

Pozdrawiam

J.

Ciupagi z Helu na export

dbanie o rynek pozycjonowania. A takie za 20 groszy... to wiesz co :].

Szy.

Jest takie wiejskie powiedzenie - "tanie mięso jedzą psy"

Niech to będzie za mój komentarz. A bronię młodego forumowicza dla zasady, gdyż koledzy mu trochę nieelegancko odpisali.

J.- ze wsi ;-)

Ciupagi z Helu na export

dbanie o rynek pozycjonowania.

Pamietam jak kilka lat temu o rynek "walczyli" płytkarze, w tym mój kolega który twierdził że nigdy nie będzie układał płytek za mniej niż 40 zł/ m2 i przeklinał ile sie dało na tych co kładli za 20 zł.

Teraz ci co kładli za 20 nają firmy i nie złe autka a on pracuje u jednego z nich :hello:

Więc pozostawmy ten temat na boku, ostatecznie zadecyduje rynek, a jego decyza bedzie zależna od stosunku cena / jakość.

Pójdę nawet o krok dalej, śmiem twierdzić, że pozycjonowanie systemowe nawet własnych stron to piłowanie gałęzi, na której się siedzi.

Oczywiście, pisałem o tym wielokrotnie. Reakcji będzie można się spodziewać już za niedługo. A może już są pierwsze objawy reakcji? Na sąsiednich wątkach ktoś mówi o spadkach i wahaniach. Ja nie korzystam z systemów, a nie widzę u siebie żadnych wahań.

A bronię młodego forumowicza dla zasady, gdyż koledzy mu trochę nieelegancko odpisali.

Kolego. Nieelegancko odpisali? "Młody forumowicz" właśnie się pochwalił profesjonalistom że sprzątnął im sprzed nosa potencjalne świetne zlecenie, wziął za to pewnie marne grosze i rozkłada ręce bo nie wie co z tym fantem zrobić i teraz bezczelnie pyta doświadczonych pozycjonetów (przypominając: dokładnie tych których przed momentem skasował dumpingową ceną) o radę. Amen. :)

J.

Zmień proszę imię, wszystkie podpisy na "J" zostały opatentowane. ;)))

Pozdrawiam, J.

Kolego. Nieelegancko odpisali? "Młody forumowicz" właśnie się pochwalił profesjonalistom że sprzątnął im sprzed nosa potencjalne świetne zlecenie, wziął za to pewnie marne grosze i rozkłada ręce bo nie wie co z tym fantem zrobić i teraz bezczelnie pyta doświadczonych pozycjonetów (przypominając: dokładnie tych których przed momentem skasował dumpingową ceną) o radę. Amen. :hello:

Widzisz, takie są koszty budowy rynku, seo profesjonaliści są źli, że im sprzątnął robotę, klient straci bo młody sie poślizgnie, młody umoczy bo nie umie. Efekt domina - wszyscy stracą ale rynek zyska niepowtarzalne doświadczenie ;)

Zmień proszę imię, wszystkie podpisy na "J" zostały opatentowane. ;)))

Pozdrawiam, J.

Ja byłem pierwszy na forum i właśnie to opatentowałem 15.06. 2004 ;-)))

Pozdrawiam

J.

Ciupagi z Helu na export

Reakcji będzie można się spodziewać już za niedługo. A może już są pierwsze objawy reakcji?

mimo iz od jakiegos czasu Google "miesza" nam z DC, z pewnoscia zauwazyliscie, ze o pewnych porach dnia jasno widac jak strony pozycjonowane systemowo spadaja te 10-20 pozycji w dol. sytuacja po paru godz. wraca do normy ;)

tez jestem zdania, ze pozycje tych stron zmienia sie niedlugo ;) i nie chce krakac, ale bedziemy na forum czytac watki 'ratunku! moja strona spadla!! pomocy!!! co mam zrobic!!!!' :?

A bronię młodego forumowicza dla zasady, gdyż koledzy mu trochę nieelegancko odpisali.

prosze Cie: co mielismy napisac? ze jest ok? ze widzimy, ze nie da sobie rady i w ramach przyjazni odwalimy za niego cala brudna robote, albo ze damy linki od siebie za darmo?

J. :hello:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności