Skocz do zawartości

Pomocy czy coś jest dziwnego??

Red

Rekomendowane odpowiedzi

Reakcji będzie można się spodziewać już za niedługo. A może już są pierwsze objawy reakcji? Na sąsiednich wątkach ktoś mówi o spadkach i wahaniach. Ja nie korzystam z systemów, a nie widzę u siebie żadnych wahań.

Ja narazie nic takiego nie widze i watpie zeby cos takiego nastapilo niedlugo. Osob korzystajacych z *systemow* jest kropla w morzu, jezeli bierzemy pod uwage wszystkich webmasterow. Nawet jezeli takich stron bedzie 100 000 to i tak jest to bardzo malo i watpie zeby google zajmowalo sie zmianami pod katem tej kropleki. A to, ze cos sie zmieni to jest normalne, bo zawsze cos sie zmienia i trzeba wymyslac cos innego. Kiedys znaczniki <Hx> zalatwialy sprawe wysokich pozycji, ale niestety teraz juz nie jest tak latwo.

nie chce krakac, ale bedziemy na forum czytac watki 'ratunku! moja strona spadla!! pomocy!!! co mam zrobic!!!!'

Czyli nic nowego. ;) Takie watki sa, byly i beda.... :hello:

A co do autora tego tematu i jego pozycjonowania to nic wielkiego sie nie stalo. Jezeli nie uda mu sie wypozycjonowac tego to klient zrozumie, ze za *darmo* nie mozna niczego osiagnac i zleci pozycjonowanie komus bardziej doswiadczonemu, ktory wezmie za to 500pln a nie 200. I w sumie wyjdzie na to samo. :?

Pozdrawiam

Jot.

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
z pewnoscia zauwazyliscie, ze o pewnych porach dnia jasno widac jak strony pozycjonowane systemowo spadaja te 10-20 pozycji w dol. sytuacja po paru godz. wraca do normy

owszem, sa wahania; ja jednak nie widze zwiazku z systemami, pojawiaja sie i znikaja rowniez strony nie biorace udzialu w wymianie i nie promowane w ten sposob.

na pewno systemowa sielanka kiedys sie skonczy, na razie w moim odczuciu nic na to nie wskazuje.

pzdr

J3

Można coś bliżej ?

Głównie tu chodzi o nowy design strony co zaprocentowała znikiem pewnej funkcji :hello:

Dokłądnie chodzi o funkcje przelicz punkty, wtedy odrazu wiedziałem ile mam punktów. A teraz wystarczy że w sobote padnie mi serwer i bede mial 0 punktów a linki i tak będą umnie wyswietlane :?

Pozdrawiam, J.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

oferte admin infoericson zlozyl na webhelp.pl, wymienialem sie z nim kiedys linkiem

czuje solidarnosc bo to ten sam rynek GSM i szkoda ze zlecil to wlasnie komus takiemu :| wydaje mi sie ze nie wyjdzie z tego pozycjonowanie w top3 bo pod ta wraza nie bedzie to takie latwe i linkor wszystkiego nie zalatwi

Tylko dodaj, że systemowe pozycjonowanie to grube naciąganie klienta

Nie śmiem zaprzeczyć.

Pójdę nawet o krok dalej, śmiem twierdzić, że pozycjonowanie systemowe nawet własnych stron to piłowanie gałęzi, na której się siedzi.

Google nie po to zatrudnia najlepszych fachowców, nie po to angażuje wysoko opłacanych ekspertów żeby jakieś systemy (bez urazy Webceter, mam szacunek dla Twojej pracy i pomysłu) psuły im SERPy.

Wielu forumowiczów jedynie na tym opiera swe działania SEO, zobaczymy co z tego wyniknie. Jeśli w czas Google nie zareaguje na systemowe pozycjonowanie - byłby to początek końca tej firmy.

Zwykłe pozycjonowanie to dla google zło konieczne na systemy na pewno zareaguje, to tylko kwestia miesięcy.

Pozdrawiam

J.

Nie rozumiem algo-guys from google.

Wystarczy przecież do parsera dopisac sprawdzanie czy link jest rotacyjny (zmienia sie za kazdym lyknieciem strony) i dac tym odnosnikom powiedzmy 1 procent wartości linku stałego.

Ciekawe czy wogóle ktoś z google śledzi to forum, jeśli tak, niech się odezwie.

linki ze stopki...

Wystarczy przecież do parsera dopisac sprawdzanie czy link jest rotacyjny (zmienia sie za kazdym lyknieciem strony) i dac tym odnosnikom powiedzmy 1 procent wartości linku stałego.

Oj, chyba nie rozumiesz. :)

Wtedy przeszlibyśmy o krok dalej - linki przestaną być rotacyjne. Przy odpowiedniej ilości chętnych, możliwe jest wdrożenie systemu idealnego, który nie będzie do wykrycia, ale na jego sposób działania osoby które się tym dotychczas zajęły, wpadną dopiero za jakiś czas. :)

A jak ja bym rozwalał systemy TLB? Skorzystał z tego, że każdy cwany webmaster jest łasy na punkty. Tworzy narośle. Najlepszym przykładem są kopie DMOZów, które piekielnie łatwo zidentyfikować i równie piekielnie łatwo pozyskać listę pozycjonowanych stron. Na miejscu Google, napisałbym w blogu że jest to nielegalne i usunąłbym kilkadziesiąt tysięcy takowych. To byłby wystarczający przykład dla innych.

Przykład. Popatrzcie na katalog Jamesisko. 233 tysiące śmieci.

Nawiązując do nowego podpisu... Mrrr... Następny do odstrzału. :)

Pozdrawiam, J.

Oj, chyba nie rozumiesz. ;)

Wtedy przeszlibyśmy o krok dalej - linki przestaną być rotacyjne. Przy odpowiedniej ilości chętnych, możliwe jest wdrożenie systemu idealnego, który nie będzie do wykrycia, ale na jego sposób działania osoby które się tym dotychczas zajęły, wpadną dopiero za jakiś czas. ;)

....

No ale jakoś trzeba zacząć walczyć. Następnym krokiem byłyby kary za przypadkowe linki na kolejnych stronach serwisu, co to za problem ?

A jak ja bym rozwalał systemy TLB? Skorzystał z tego, że każdy cwany webmaster jest łasy na punkty. Tworzy narośle. Najlepszym przykładem są kopie DMOZów, które piekielnie łatwo zidentyfikować i równie piekielnie łatwo pozyskać listę pozycjonowanych stron.

Problem w tym, że te narośla siedzą często na domenach nie powiązanych z promowanym serwisem, najlepszym rozwiązaniem byłoby jednak korzystanie z checksum PR, api key, gmail, groups.google.com, .... ,.... , (infinity) - totalna inwigilacja pozycjonerów.

Panowie z google, mogę dostać szansę choć na staż ? (opłacę przylot, utrzymanie oraz inne koszty)

Nawiązując do nowego podpisu... Mrrr... Następny do odstrzału. ;)

Pozdrawiam, J.

Jak obiecałem, po ad.warszawa.pl nadszedł czas na insiderpress.pl.

Już 500.000 stron na liczniku.

To dlaczego nie dodasz parunastu domen z wirtualnych miast ? przecież na identycznej zasadzie funkcjonują.

IMHO jeśli kosić, to sprawiedliwie.

Pozdrawiam

wojownik

ps.przykro mi, ..., ale taka jest prawda.

linki ze stopki...

To dlaczego nie dodasz parunastu domen z wirtualnych miast?

Jeżeli mówisz o 11 W.M., to do teraz nie dodałem i nie widzę potrzeby dodania, ponieważ:

1. Konstrukcyjnie nie są wyłącznie opisywaną wyżej "naroślą". Nie są też doorway spamem, głównym obiektem akcji.

2. Niosą za sobą wartościową treść, choćby i ich wartość wynikała ze zgromadzenia treści w jednym miejscu*. Potwierdzają to wpisy w DMOZ.

3. W kolejce jest kilkadziesiąt innych serwisów o znacznie większej szkodliwości, jeżeli w odniesieniu do W.M. można mówić o szkodliwości.

4. PRZEDE WSZYSTKIM, nikt mi ich nie zgłosił. A niektóre inne zgłaszało niezależnie po 5 i więcej osób.

Pozdrawiam, J.

*- regularnie korzystam z Wirtualnego Krakowa, nie ze względu na znajomość z osobą która tam pracuje, lecz ze względu na informacje tam zawarte, które pozwalają mi oszczędzić sporo czasu.

To dlaczego nie dodasz parunastu domen z wirtualnych miast?

Jeżeli mówisz o 11 W.M., to do teraz nie dodałem i nie widzę potrzeby dodania, ponieważ:

1. Konstrukcyjnie nie są wyłącznie opisywaną wyżej "naroślą". Nie są też doorway spamem, głównym obiektem akcji.

2. Niosą za sobą wartościową treść, choćby i ich wartość wynikała ze zgromadzenia treści w jednym miejscu*. Potwierdzają to wpisy w DMOZ.

3. W kolejce jest kilkadziesiąt innych serwisów o znacznie większej szkodliwości, jeżeli w odniesieniu do W.M. można mówić o szkodliwości.

4. PRZEDE WSZYSTKIM, nikt mi ich nie zgłosił. A niektóre inne zgłaszało niezależnie po 5 i więcej osób.

Pozdrawiam, J.

*- regularnie korzystam z Wirtualnego Krakowa, nie ze względu na znajomość z osobą która tam pracuje, lecz ze względu na informacje tam zawarte, które pozwalają mi oszczędzić sporo czasu.

Jak chcesz.

Mimo wszystko to niesprawiedliwe wobec np. insiderpress

PS.Nie mam nic wspolnego z insiderpress

Pozdrawiam

THANT

linki ze stopki...

Wystarczy przecież do parsera dopisac sprawdzanie czy link jest rotacyjny (zmienia sie za kazdym lyknieciem strony)

'Wystarczy'? Thant, litości. Dwa razy odczytać każdą stronę, to dwa razy

zwolnić proces indeksacji Sieci. Bo na iluś tam stronach jest jakiś tam link?

Szy.

PS :>

Właśnie widzę w linkach Linkora u dołu:

Odchudzanie | Odrzywki |

Hah! I tak dobrze, że nie odrzyfki :]]]

Ja byłem pierwszy na forum

Ale ja napisałem więcej postów. ;)))

POZDRAWIAM, J. ;)

A ja mniej, więc mam większą pulę do wykorzystania. Poza tym go opatentowałem!

Pozdrawiam

J. ;-P

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

'Wystarczy'? Thant, litości. Dwa razy odczytać każdą stronę, to dwa razy

zwolnić proces indeksacji Sieci. Bo na iluś tam stronach jest jakiś tam link?

Nie do końca Szymon, wystarczy duplikować indeksację stron z 1 SERPA bo o to jest walka pozycjonerów i o to winien dbać google, ponieważ zarówno dla niego jak i dla userów najistotniejsza jest czystość pierwszej strony SERP.

Kolejne strony są tylko wzbogaceniem zasobów w prosesie wyszukiwawczym.

Pozdrawiam

J.

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności