Skocz do zawartości

pozycjonowanie własnego sklepu www

junki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

prosze szanowne grono o wypowiedź na temat:

obecnie pracuję nad pozycjoinowaniem koszulek na dzień taty, mam ponad 20 wzoróe koszulek każdy z nich to osobny towar w sklepie, myślałem aby w każdym opisie umieścić słowa kluczowe np: Wspaniały, wyjątkowy, niepowtarzalny, ciekawy, najlepszy prezent - koszulka dla taty na urodziny, imieniny, gwiazdkę, mikołajki, pod choinkę a przede wszystkim na dzień taty który obchodzimy 23 czerwca.

oraz umieścić link do strony kategorii: " dla taty" tak aby oglądajacy który wejdzie z wyszukiwarki na jeden z wzorów koszulki miał świadomość że oferujemy też inne wzory (nie każdy ogląda kategorie w sklepie).

Co o tym myślicie jest sens, jak gogle może potraktować coś takiego?

Prezent na wieczór panieński

koszulka z imieniem fajny prezent na dzień chłopaka

ołówki, ołowki reklamowe, ołówki grawerowane

Pierwszą i zarazem podstawową rzeczą jaką powinieneś zrobić to dobór odpowiednio dobranych słów kluczowych. Takich na które ludzie szukają w google interesującego ich asortymentu a nie tych które ładnie wyglądają czy też brzmią. Fajne koszulki to możesz sobie zamieścić na stronie jako hasło reklamowe a nie fraza do wyszukiwania. Zrób analize jakie słowa ludzie wpisuja w szukajke szukajac twoich koszulek i je pozycjonuj.

ps.

Chociaż w twoim przypadku jak sądzę pierwszą rzeczą nie jest dobór słów kluczowych ale przeczytania for i innych stron o pozycjonowaniu od deski do deski bo bez tego to nawet prawidłowo dobrane frazy na nic ci się nie zdadzą.

Nie bierz tego do siebie ale każdy kiedyś zaczynał i najczęściej w początkowym okresie knocił wszystko jak popadło więc jak to jest wazny dla ciebie serwis zleć pozycjonowanie komus kto sie zna na tym.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Pierwszą i zarazem podstawową rzeczą jaką powinieneś zrobić to dobór odpowiednio dobranych słów kluczowych. Takich na które ludzie szukają w google interesującego ich asortymentu a nie tych które ładnie wyglądają czy też brzmią. Fajne koszulki to możesz sobie zamieścić na stronie jako hasło reklamowe a nie fraza do wyszukiwania. Zrób analize jakie słowa ludzie wpisuja w szukajke szukajac twoich koszulek i je pozycjonuj.

ps.

Chociaż w twoim przypadku jak sądzę pierwszą rzeczą nie jest dobór słów kluczowych ale przeczytania for i innych stron o pozycjonowaniu od deski do deski bo bez tego to nawet prawidłowo dobrane frazy na nic ci się nie zdadzą.

Nie bierz tego do siebie ale każdy kiedyś zaczynał i najczęściej w początkowym okresie knocił wszystko jak popadło więc jak to jest wazny dla ciebie serwis zleć pozycjonowanie komus kto sie zna na tym.

dziękuję za wypowiedź

myślę że słowa kluczowe są w miarę odpowiednie, wybrałem je na podstawie fraz wejść z google. Generalnie strona jest w miarę dobrze widoczna w google do tej pory pozycjonowałem wpisami w katalogach z anchorami oraz linkami na zaprzyjaźnionych stronach.

przykładowo fraza: dzień taty prezent mam 1 pozycję, prezent na dzieńchłopaka 7 pozycja - myślę że wynik jak dla pozycjonowania osoby nie wtajemniczonej we wszystkie techniki i bez zaplecza wynik jest całkiem niezły.

obecnie jak pisałem chciałem aby konkretne koszulki znajdowały się wysoko w google. Podobną strategię zastosowałem w przypadku koszulek na dzień chłopaka i przyniosła wymierne korzyści wzrost wejść 3 krotny w "gorącym okresie"

co do pozycjonowania przez specjalistów chętnie bym zlecił ale ceny oraz warunki umowy firm do jakich się zgłosiłem powaliły na kolana.

ja odpusilbym sobie takie frazy, poniewaz jak utworzysz kategorie na stronie o takiej nazwie to beda automatycznie w pierwszej trojce. Zakladajac ze bedziesz pozycjonowal ostro strone, kup linki i skorzystaj z addera wylacznie na fraze : koszulki z nadrukiem.. konkurencja nie jest mocna..

ja odpusilbym sobie takie frazy, poniewaz jak utworzysz kategorie na stronie o takiej nazwie to beda automatycznie w pierwszej trojce. Zakladajac ze bedziesz pozycjonowal ostro strone, kup linki i skorzystaj z addera wylacznie na fraze : koszulki z nadrukiem.. konkurencja nie jest mocna..

tak na tą frazę nie jest zbyt mocna. Ale jeżeli będe się pozycjonował na "koszulki z nadrukiem" trafi do mnie mniejsza ilość klientów. Więcej wyszukiwań jest na frazy prezent, prezenty na ... (urodziny, gwiazdk, pod choinkę .itp) także raczej w tym kierunku będę prowadził swoje pozycjonowanie.

o adder znalazłem coś takiego:adder

rozumiem że miałeś na myśli ten programik, wydaje się być ciekawym rozwiązaniem ale czy ono jest skuteczne jak ręczne dodawanie do katalogów ?

Odnosnie addera, a raczej katalogowaniem recznym dotrzesz tam gdzie adder nie potrafi, wg. mnie reczne katalogowanie jest o kilka razy bardziej skuteczne.. Ale mozna puscic addera, jak nie przesadzisz z dopuszczalna, dzienna iloscia dodawania wpisow do katalogow to bedzie ok, ja zawsze ustawiam na 20, oraz kataloguje recznie.. Problematyka tego skryptu poruszana byla kilkaset razy, wiec nie zamierzam ponownie tego robic, z prostego powodu " Jedni go kochaja inny nie nawidza ". Jezeli sam sie nie przekonasz to nie bedziesz mial zadania na ten temat..

Z tymi slowami kluczowymi to jest roznie.. Wg. mnie lepiej uzyskac pierwsza trojke na jedno prestizowe slowo, niz 5 na " zdania " No ale coz ta regulka nie jest dla sklepow:) Tutaj liczy sie zysk...

Ja ustawilbym addera, kupil linki, i dodawal do katalogow wpisy o tytule zawierajacym tylko jedno slowo lub fraze, w zaleznosci od katalogow, tytul powinien ulegac zmianie wg. Twoich potrzeb..

Pozdrawiam Serdecznie!

Z tymi slowami kluczowymi to jest roznie.. Wg. mnie lepiej uzyskac pierwsza trojke na jedno prestizowe slowo, niz 5 na " zdania " No ale coz ta regulka nie jest dla sklepow:) Tutaj liczy sie zysk...

jeżeli prowadziłbym serwis o tematyce "jakiejśtam" pozycjonowanie na jednafrazę było by ok w sklepie to zadziała raz w roku :P

co do addera znalazłem coś takiego oferta chyba ktoś oferuje usługę na podstawie tego oprogramowania.

to jakas stara wersja, na allegro jest najnowsza wersja koszt skryptu to 200zl mozemy kupic na pol, tylko trzeba zapytac sie sprzedajacego czy obaj bedziemy posiadali prawo do sprzedazy punktow, uprawniajacych do korzystania z addera przez pontencjalnych uzytkownikow..

to jakas stara wersja, na allegro jest najnowsza wersja koszt skryptu to 200zl mozemy kupic na pol, tylko trzeba zapytac sie sprzedajacego czy obaj bedziemy posiadali prawo do sprzedazy punktow, uprawniajacych do korzystania z addera przez pontencjalnych uzytkownikow..

na str producenta za 299 w allegro ok 380 ale nie jestem zainteresowany jak już pisałem pozycjonuje dla siebie a nie zarobkowo, zresztą jest pełno ofert na allegro strona za 19zł adder 5.2 więc zabardzo sprzedać punktów nie ma gdzie.

obecnie pracuję nad pozycjoinowaniem koszulek na dzień taty
Sorry, ale to fraza taka niszowa nawet nie warto o tym pomyślić, zatrudnij pozycjonera, załatwi to za jakiś 100, 200 zł.

Tylko co sprzedajesz reszta roku? Czy to sklep czy hobby?

Na takiej frazy wstaw blog na wordpressie i napisz co kilka dni coś o tych koszulkach, linkując do pojedynczych towarów, kategoriach i to się samo pozycjonuje...

PS: Ale naprawde jeśli to ma być biznes a nie hobby, to zatrudnij kogós co najmniej na audyt stron, doradctwa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności