Skocz do zawartości

pozycja w googlach a statystyki odwiedzin

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

Niew wiem jak u Was ale skłaniam sie do takiego wniosku, że mam więcej odwiedzin jak moja strona jest na 3ciej pozycji w googlach niż jak była na 1szej :shock: dzisiaj to juz zupełne wariactwo mam o ponad 1000 odwiedzin więcej niż zwykle :lol: jutro sprawdze szczególowe wyniki bo może linkor coś namieszał bo dzisiaj zainstalowałem no i sprawdze czy robotki nie zwariowały.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Teraz jak sa rozne wyniki na roznych DC to masz calkowita losowosc :-)

taką wlasnie mam teorie ostatnimi czasy, ze te rozne wyniki z roznych DataCenter Googla sluza obronie przed pozycjonowaniem, przed sztucznymi, naciaganymi wynikami w Google. Jest to 'obronny' krok Google. Daje to tez szanse roznym stronom, ktorym nie uda sie byc wszedzie popularnym, a utrudnia pozycjonowanie, rozne wyniki z roznych DC... i tylko na prawde porzadne strony wedlug tego zalozenia na dane hasla beda we wszystkich DC na swojej pozycji, tej samej, takie mysle jest zalozenie GoogleTeam'u. 8)

no i mowe wlasnie z tego wzgledu, ze to powazna firma to nie moga sobie pozwolic na takie mieszanie im, na taka sztucznosc wynikow, ich niewiarygodnosc zatem... gdybanie... o przewrotnosci Google Teamu. Gdybym byl na ich miejscu to myslalbym jak ostudzic zapędy ludzi podwazajacych skutecznosc 'mojej' wyszukiwarki i bym wlasnie kombinowal. 8)

hm... czyzby to byly te nowe zmiany algorytmu - anty seo ? :-k

u mnie tez takie dziwactwa sie dzialy - przez dzien w którym bylem poza 2-ga strona wyników mialem 2 razy wiecej wejsc z google niz jak bylem na 1 stronie - a skacze niesamowicie - jakis tydzien po dodaniu nowych linków moja pozycja wzrosla i to sporo - o jakies 10-15 miejsc ale regularnie teraz skacze - to by oznaczalo zmiany data center - pytanie teraz takie czy inne tez uwzgledniaja zmiany w postaci nowych linków i content - czy robia to z jakims opoznieniem, co to sie dzieje ? :shock:

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Majkel taj jak juz ktos na tym forom mowil

nie ktoś ale sam Admin :lol:

a ja jednak zaczynam wierzyć w to że google będzie teraz róznicować wyniki, może nieznacznie ale jednak różnicowanie moim zdaniem będzie, za długo to całe zamieszanie już trwa żeby nie brać powoli tego za jakąś cechę stała algorytmu.

Zauważyłem dzisiaj przedziwną rzecz, na tym samym łączu internetowym jakie posiadam w biurze na dwóch komputerach podpietych własnie do tego łacza (komputery sa spiete w małą siec lokalną) o stałym IP w tym samym czasie odpaliłem google na obu kompach, wyszukałem popularną frazę i co otrzymałem :!:

na każdym z kompów były różne wyniki przy takich samych kryteriach wyszukiwania :!:

co o tym sądzicie ?

u mnie tez takie dziwactwa sie dzialy - przez dzien w którym bylem poza 2-ga strona wyników mialem 2 razy wiecej wejsc z google niz jak bylem na 1 stronie

Wiesz że to fizycznie niemożliwe. Korelacja między miejscem w rankingu a liczbą kliknięć jest bardzo silna.

Dancing jest zauważalny, być może z tego powodu spadły mi wejścia o ok. 10% - choć nigdy nie przyłapałem swojej strony na spadku.

Pozdrawiam, J.

Zauważyłem dzisiaj przedziwną rzecz, na tym samym łączu internetowym jakie posiadam w biurze na dwóch komputerach podpietych własnie do tego łacza (komputery sa spiete w małą siec lokalną) o stałym IP w tym samym czasie odpaliłem google na obu kompach, wyszukałem popularną frazę i co otrzymałem  :!: 

na każdym z kompów były różne wyniki przy takich samych kryteriach wyszukiwania  :!: 

co o tym sądzicie ?

antypozycjonerskie i dajace szanse roznym serwisom

'prosze sie nie obawiac, to tak juz zostanie' - czy jakos tak szło to w reklamie Heyah :

a jak duże macie te różnice? ja szaleję teraz z 3-ma sajtami na raczej średnio popularne słowa kluczowe, ale skoki mam między 2gim a 5 miejscem, więc tragedii nie ma co robić w moim przypaku

101k

tonery tusze :: karmy dla psów - zapraszam :: Psiarskie forum

Wiesz że to fizycznie niemożliwe. Korelacja między miejscem w rankingu a liczbą kliknięć jest bardzo silna.

tzn. nie wiem na jaka kombinacje slow - w kazdym razie z tych co zawsze - z moimi statami dokladnie ustalic tego nie moge, ale wszystko z google,

a jak duże macie te różnice?

ja latam - zaleznie od chwili id od slowa kluczowego zawsze z 9 na 26 pozycje - to jest regularne,

natomiast na jedno slowo wogóle nie latam - to jest zawsze 1 pozycja

'prosze sie nie obawiac, to tak juz zostanie'

niestety - tuj stalo sie rzeczywiste - ich nowy sposób na pozycjonowanie,

teraz pytanie jest takie czy da sie zrobic tak zeby wypozycjonowac pod kazdym DC :-k

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Co do tych różnych wyników to ja też miałem niedawno ciekawą sytuacje.

Na jednym kompie odpalilem 2 przeglądarki, na IE bez wskażnika PR miałem inne, nieznacznie ale jednak wyniki wyszukiwania niż na Firefoxie z pluginem PR.

Nie wiem jak to możliwe, ale tak było. Odświeżałe, wpisywałem ponownie hasła a różnice były cały czas.

--

Obrona przed SEO wedlug mnie jest rzadki update linkow ze stron receptional links itp.

A to ze na roznych datacenter sa rozne wyniki wynika z tego ze zycie query w google to pol sekundy. Algorytm tak skomplikowany jak google moze miec pewne odchylenia w dzialaniu to raz drug rzecz to rozne dane w roznych datacenter.

To wedlug mnie tak wyglada bo co za sens mialoby w ten sposob bronic sie przed SEO. Przeoptymalizowana strona i tak ma mniejsze szanse :lol:

Check email deliverability tool Maildog

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności