Skocz do zawartości

tańcuje?

rattkin

Rekomendowane odpowiedzi

1) google na pewien czas znacznie oslabia pozycje stron po pewnym okresie od pojawienia sie ich w wynikach wyszukiwania (powiedzmy okolo 2 miesiecy)  

no tak, i to wlasnie zwiemy sandboxem :D)

no tak, ale zawsze mi sie wydawalo ( i z tego co czytalem na roznych forach to nie tylko mi:), ze w piaskownicy laduja przede wszystkim strony nowe, ktore w podejrzanie krotkim czasie zyskuja bardzo duzo linkow zewnetrznych. A moja stronka miala raptem 2 linki z zewnątrz, więc zupełnie nie mam pojęcia za co mi się dostało od google'a:)

yrek - nie tylko z esklepy, ale z gixi tez usun jesli dodawales.

tylko nie wiem czy sie da z gixi...

poza tym mysle ze teraz to juz po zawodach...

Wiem że może być kicha, ale ... zagrałem też trochę nie fair - tj. wrzuciłem do e-sklepy stronę konkurencyjną :D którą sam wypozycjonowałem wcześniej na no.1. Chcę zobaczyć co się stanie :)

Co więcej, po pewnym czasie (jak dzieki e-sklepy stronka wskoczyła na 1 stronę google) zauważyłem że konkurencja sama się dodała ;) do esklepy ;). Ciekawe czy ich spotka tez taki los.

p.s.

Do GIXI na szczęście nie dodawałem.

no tak, ale ja mowilem o google.pl. w Twojej strefie czasowej moze tez jest to przestawione.  

co do regularnosci, to obstaje przy swoim, bo od miesiaca zaczalem zwracac na to uwage i omalze wszystkie zmiany wahania rankingu odbywaly sie w konkretnym przedziale czasowym, tj. miedzy 3 w nocy a 9 rano, u nas w Polsce. w dzien tych wahan nie bylo.

nie sądze aby pora dnia miała wpływ. Ja widzę te wahania przez cały dzień. Sprawdzając 10 razy dziennie pozycję ok. 6-7 razy się zmieniała z 8 na ok 34 itd. nie zależnie od pory (rano, w południe, wieczorem, w nocy).

Sprawdzałem w odstępach ok 1-2 godzinnych.

no tak, ale zawsze mi sie wydawalo ( i z tego co czytalem na roznych forach to nie tylko mi:), ze w piaskownicy laduja przede wszystkim strony nowe, ktore w podejrzanie krotkim czasie zyskuja bardzo duzo linkow zewnetrznych.  A moja stronka miala raptem 2 linki z zewnątrz, więc zupełnie nie mam pojęcia za co mi się dostało od google'a:)

'przede wszystkim' czy 'tylko'? :)

Ja sądzę, że Google równie dobrze może karać strony starsze, które również w nagły sposób zdobywają skokowo dużą ilość linków - przecież to może być równie podejrzane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności