Skocz do zawartości

Rekordowe zarobki Adsense

Kaviorek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Watpie zeby ktos podal, ale moze... chociaz jakis chemat jak taka strona wyglada?

Jedyne co mi przychodzi do głowy, to strony "bez wyjscia" o ktorych wspominalem juz kilkukrotnie. Przy takich stronach i wejsciach z googla sam spokojnie odnotowuje CTR w granica ~20%. Ludzie po prostu wchodzac, czytajac info z pierwszej strony, chca przejsc "dalej" i klikaja w reklamy :)

Ale takie strony mają mało UQ, mało wyśw generalnie.

Bardziej chodzi mi o to, aby dostosować porządną tematyczną stronę, która nie jest przeznaczona dla xx UQ dziennie przypadkowych udzi, tylko ma min 10k wysw dziennie, tak, aby na niej był CTR chociaż te kilka %.

Nie oczekuje dwucyfrowego CTR na takiej stronie, ale nawet te 2-3% byłoby już rewelacją jak dla mnie.

Problem w tym, że raczej nikt się nie podzieli doświadczeniami w sprawie poprawienia CTR podając przykład strony.

Jedyne co to oklepane informacje na temat doboru kolorystycznego reklam itp, itd..

A jeśli jednak ktoś chciałby się podzielić adresem strony, która ma duże CTR to chętnie przyjmę taki link na PW :)

125x125_2.jpg

To ja sie wylamie, i wrzuce przykladowy szablon

rek.GIF

Wiem, ze zaraz znajdą sie osoby, ktore powiedzą, ze to typowa MFA, ze niezgodna itp. Jesli ktos ma wątpliwości, to moze dodac sobie pare 'podstron' i linków, zeby nie bylo ze tylko 1 goła stronka.

Strona ponad 2 lata w indeksie. CTR ~20%, przy dobrej tematyce pare $$ mozna wyrwac.

Edit:

Dodam tylko, ze nic nowego tutaj nie jest odkryte, google samo na swoich stronach pokazuje podobne schematy. Cały myk jak juz pisalem, polega na tym, ze nie ma zadnych innych linków wychodzących ze strony poza reklamami google.

Za stronkę w tym deseniu, bez linków wychodzących do innych stron dostałem jakiś czas temu banana. Masz linki - banan za sprzedaż , nie masz - też jesteś podejrzany (banan) :P To tak, jeśli chodzi o tematykę AS w dziale dowcipy :) Mam wrażenie, że wraz z kryzysem G. tnie koszta ostro (pracownicy kontraktowi, zarobki AS). A jak strona mam za wysoki CTR, to profilaktycznie banan,a co.

02-468x90.gif

Najbardziej mnie bawi, jak stronki dostają bana w G. ale nadal notują wejścia bezpośrednie userów ( kliknięcia w AS też są zliczane). Strona użyteczna, nie łamie wytycznych, ale w G. i tak wiedzą lepiej (zgłaszam regularnie wszystkie zbanowane domeny, niech mają co robić).

02-468x90.gif

Po roku 42$ = widać nie przyłożyłeś sie :)

Co moze byc przyczyna? Zapewne mało masz wejsc, zle ustawione reklamy, słabą tematyke, mało serwisów/stron. Któryś powód napewno. Jesli chcesz cos ruszyc z zarobkami, to rób duzo dobrych stron, wyszukuj fraz niszowych, ale dobrze płatnych = do tego masz narzedzia np. KeywordToolExternal czy Search-based Keyword Tool no i oczywiście pozycjonuj swoja stronki na te frazy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności