Skocz do zawartości

Reklamy adsense na prawie pustej stronie?

necik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym dowiedzieć się czy reklamy na takich stronach jak np. wwwezakupy.pl sa zgodne z regulaminem adsense?

Generalnie chodzi o to że daję jakieś zdjęcie związane z adresem domeny, obok informacja że domena jest do sprzedania, klika słów kluczowych i reklamy w widocznym miejscu.

PS. Wiem że pod wyżej podanym adresem sa reklamy adkontekst, ale chciałem tylko przedstawić to co miałem na myśli :(

Przekaż 1% podatku na rzecz Organizacji Pożytku Publicznego.

Właśnie chciałbym się spytać czy strona notebook.pl jest "legalna"

Nie ma nawigacji... Są 2 reklamy tylko...

Moim zdaniem kwalifikuje się do bana.

Przy rejestracji konta adsense jest sprawdzane czy jest jakaś nawigacja na stronie, a jak nie ma to wtedy niestety nie przyjmują.

Co o tym sądzicie?

PS przy okazji spytam czy takie podstrony nie łamią regulaminu: www.funny-games.biz/golfjam.html

Jest gra... jest treść...nawigacji zero, tylko jest "BACK TO MAIN PAGE" schowane i do tego 2 reklamy nie rzucające się w oczy.

To bardzo popularna strona, to może zabiegi tego typu mogą stosować? Jak wiadomo duży może więcej.

Jestem ciekaw czy przeciętny adsensowicz może tworzyć tego typu podstrony bez narażania się na ban?

Są blisko gier flash ale to jest nagminnie łamane a niby na blogu adsense była wypowiedź, że nie można tak... a jednak...

Jestem ciekaw czy przeciętny adsensowicz może tworzyć tego typu podstrony bez narażania się na ban?

Przecież takich stron jest pełno i nikt ich nie banuje. Google przyczynia się do masowego tworzenia spamerskich bezwartościowych stron które powstają tylko z jednego powodu --> kasa z AdSense

Czasami aż mam nerwy jak szukam czegoś i trafiam po trzy razy z rzędu na strony zrobione pod adsense , autorzy nawet się nie wysilają żeby to jakoś wygladało - cała inwencja idzie aby dobrze wkomponować linki reklamowe + wypozycjonować stronke. Nie wiem co Google jako wyszukiwarka robi aby z tym walczyć ale narazie słabo im wychodzi a problem narasta. Kiedyś zdobyli popularność dzięki dobrym algorytmom wyszukiwania teraz przyczyniają sie do produkcji spamu a więc można powiedzieć że wyszukiwarka zaczyna zjadać własny ogon i kiedyś sie nim udławi. Choć nie wiem czy to jest odpowiednie forum do takich rozwżań :D

W każdym razie nie licz na żaden ban dla notebookow.pl , po co im zresztą źle życzyć?.....jak wpisałem przed chwila w google słowo "laptopy" to wynik drugi od góry to też stronka zrobiona ewidentnie pod kątem zarobków z GA...takie czasy :)

Bana nie życzę nikomu, ale co powiedzą o tej stronie reklamodawcy adwords?

Może bana nie będzie, ale za to może zostać nałożony na konto smart pricing czego nikt przecież nie chce.

Co do "laptopy" w google to masz na myśli strony "wieszwszystko"? Tylko to trzeci wynik jest.

Myślę, że początkujący znajdzie tak wiele informacji dla siebie hehe

Fajny jest ten zabieg z uśmieszkiem... obok niego tekst i na dole "Życzymy powodzenia w kupowaniu!" i wzrok leci niżej :D

Trzeba będzie spróbować.

Bana nie życzę nikomu, ale co powiedzą o tej stronie reklamodawcy adwords?

Myślę, że będą zadowoleni. Ktoś kto wszedł na taką stronę zapewne z którejś wyszukiwarki, szukał czegoś o laptopach. Na stronie pojawiają się praktycznie tylko reklamy związane z tą tematyką, zatem reklamodwaca otrzyma dobry jakościowo ruch na swoją stronę.

Myślę że macie rację.

Ja osobiście to rozpatrywałem to w kategoriach: 1 podstrona o miernej jakości + adsense jako teoretyczne menu nawigacyjne.

Jeszcze jeden przykład:

azlyrics - jak ktoś szukał piosenek po angielsku to powinien znać ;)

https://www.azlyrics.com/lyrics/madonna/hungup.html - typowa podstrona na takim serwisie.

Nie ma nawigacji tylko powrót do strony głównej. Na tej podstronie reklamy idealnie dopasowane, a CTR pewnie na wysokim poziomie.

Oczywiście google nie ma nic przeciwko?

Chętnie bym zrobił takie coś ale mam pewne obawy ;>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności