Skocz do zawartości

Czy dobrze sobie kombinuję?

FX TEAM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zupełnie od niedawna czytuję Wasze Zacne Forum. Jest tu naprawdę wiele cennych informacji. Myślę, że z różnych źródeł przeczytałem już tak wiele, że powoli mogę rozpocząć planowanie akcji pozycjonowania swojego serwisu.

O serwisie:

Domenę posiadam od ubiegłego roku - jakoś początek 2006. Przez cały czas do końca września postawiona była na nim joomla i polskie treści. Niespecjalnie zależało mi wówczas na pozycji serwisu. Był to serwis bardziej dla znajomych, oprócz tego, że w ciągu roku uciułałem 100 od Googli za Adsensa i drugą stówę z programu partnerskiego. Parę dni temu zupełnie zmieniłem koncepję serwisu, gdyż powstały nowe możliwości, które zadecydowały o wyrzuceniu joomli i zrobieniu strony w czystym html-u w języku angielskim. Zależy mi bowiem na klientach z UE i USA głównie.

No i doznałem szoku...

Bo moja domenka (.com) leży daleko daleko wśród wyników wyszukiwania google.

Konkretnie na frazę, na jakiej mi zależy w google z językiem tylko angielskim wyskakuje 1 570 000 wyników, a moja strona jest na 68 stronie wyników, więc jest sześćset osiemdziesiąta któraś :) Kto tak daleko biega po gógle w poszukiwaniu czegoś wartościowego? Ja osobiście nie, więc postanowiłem to zmienić.

Przy innych frazach jest różnie. Na jedną trzywyrazową fraze bylem dzis na I miejscu z 425 000 wyników ;) Ale właśnie sprawdziłem i już mnie nie ma na pierwszej stronie wyników, ani na drugiej :) I zastanawiam się co jest grane... Zmieniałem dzisiaj keywords, bo miałem ze 30, teraz ok. 10. Zmieniłem też alt-y przy grafikach, czy to mogło mieć tak daleko idący wpływ??

Kontynuując, zadobyłem też adder-a i bardzo powoli dodaję stronkę do katalogów, wybrałem tylko te z wysokim PR (>6). Moja strona ma PR=2. Czy to dużo?

Poza tym zrobiłem sobie katalog darmowych hostingów i planuję stworzyć kilka (ok. 20) różnych dodatkowych stronek, na których umieszczę linki do swojej pozycjonowanej strony.

Teraz moje zmartwienia:

1. Google chyba nie bardzo indeksuje moją stronę choć to tylko 6 plików html (czy im więcej, tym lepiej??). W narzędziach dla webmasterów Google nadal mam info o starej stronce.

2. Dlaczego nie mogę znaleźć swojej strony na tą trzywyrazową frazę, choć rano była I-sza.

3. To zabrzmi maksymalnie głupio, ale zapytam: "podlinkować na innej stronie = zrobić link na innej stronie"?

4. Czy uważacie, że ten plan który sobie wymyśliłem poprawi moją pozycję w google?

5. Czy ktoś ma jakieś dodatkowe wskazówki, jak usprawnić mój plan.

Pozdrawiam

SEO Newbie :P

Bardzo słabo czytałeś forum a może i w ogóle.

Poszukaj na forum o budowaniu strony seofriendly i geolokalizacji.

O reszczcie twoich problemów świadczy brak linków, możesz je zdobyć poprzez budowanie kolejnych serwisów na których będziesz umieszczał linki, katalogowanie itp.

Jest pewna teoria, że przy pewnych dużych zmianach google myśli, że strona zmieniła właściciela i obniża pozycję o parę oczek.

Na jakim serwerze stoi strona ? Jeżeli na Polskim to bardzo ciężko będziesz miał wywindować stronę na wysokie miejsca w przypadku obcojęzycznych fraz.

Jakie skrypty obsługuje adder ?

Używaj różnych anchor tekstów.

multikonto

Stronka leży na jednym z najtańszych polskich serwerów... :) (boo) Czy to ma aż tak duże znaczenie?

Adder dodaje do QlWeb, PHPld, Mini, PHPbb, CNCat, WordPress, MocneLinki (i dodając miesza tytuły strony, słowa kluczowe itd.)

Mam wrażenie, że google przestało mnie lubić jak wywaliłem starą stronę. Zmiany były całkowite, wykasowałem joomlę i uploadowałem na serwer nową witrynę w htmlu. Nie mogę się odnaleźć w wynikach... Kiepsko :)

Normalnie uznalbym Twojego posta za prowokacje ale, ze jest juz pozna godzina i czas na ostania odpowiedz, postanowilem udzielic jej Tobie...

Odpowiadam:

1. Tak lepiej miec wiecej plikow, Google bedzie lepiej indeksowac Twoja strone, jesli mu pomozesz sie znalesc czyli rowniez kataloguj recznie, Google ma stara domene, poniewaz jej nie usunales z konta google - zakladajac, ze o tym piszesz..

2. Nie mozesz znalesc, poniewaz google robi rotacje i zapewne taki wynik uzyskales przypadkowo lub celowo, ktory powroci na swoje miejsce - O przyczynach powinna powstac nowy dzial na forum, zeby to wszytko wytlumaczyc ( nie traktowac jako prosby ) ...

3. Nie wiem na jakiej stronie, jesli piszesz o innej stronie o innym ip oraz, a zreszta TAK, LINKUJ NA INNYCH STRONACH na tym polega pozycjonowanie..

4. Twoj plan jest super, Odniesie sukces niczym plan z Druzyny A

5. Aby ulepszyc Twoj plan potrzebna jest wiedza, ktora mozesz zdobyc na kilka sposobow, czytac forum, siedziec dniami i nocami przed kompem i czytac i szukac materialow na temat pozycjonowania, ktore opiera sie glownie na przeczytaniu na stronie glownej optymalizacja.com artykulu o podstawach oraz LITOSCI o zdobywaniu linkow do Twojej strony..

Napisz jak dostaniesz pr6 :) w koncu tylko do takich katalogow dodajesz!:)!:)!!! ZMIEN OD 0 - 10 ;)!!!!!!

Widzę, że Was trochę rozjuszyłem :) OK, będę jeszcze dużo czytał i zdobywał wiedzę. Wiem, że to nie jest proste, ale mam na to czas. Dziękuję za wszystkie sugestie.

Do calisto:

ad.2. Domena i serwer są te co były, całkowicie zmieniła się zawartość.

ad.3. Będę robił inne strony na zagranicznych free hostach, na różnych IP.

ad.4. Dzięki :)

Na początku dodaję do tych z wysokum PR, ale spokojnie, rzeczywiście zaraz się skończą ;)

Mam Addera 5. No i nie ze wszystkim sobie radzi, ale dodaje też np. do phpBB. Rosyjski soft do pozycjonowania opiera się głównie na dodawaniu do phpBB.

Hej mozemy sie wymienic dam Ci 20 adresow bedziesz mial 20 linkow pr6 na stale prowadzace do Twojej strony, pagerank sobie nabijesz, a ty dasz mi kopie addera 5? I tak jestes do przodu... Pasuje? Bo zaraz update i zwroci Ci sie adder ze sprzedazy linkow..

Przykro mi, ale adder, którego posiadam, jest w wersji tylko do pozycjonowania 1 strony. Adder ma funkcje dodawania nowych stron do swojego katalogu. Przeczesuje automatycznie listy, które mu zapodasz. W ten sposób można wzbogacać jego bazę. Namierzyłem gdzieś jakieś listy w .txt i wsród nich wyłapuję adderem jakieś rodzynki z wyższym PR.

Google wcale mnie nie widzi, albo mam za mało cierpliwości do skakania po stronach z wynikami. Wkurza mnie, że adder dodaje linki do polskich katalogów głównie. Nie wiem, jak duże mają one znaczenie w przypadku pozycjonowania anglojęzycznych stron.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności