Skocz do zawartości

Ma ktoś robota do wyszukiwania adresów e-mail na stronkach?

Namo

Rekomendowane odpowiedzi

Pracowałem kiedyś w dużej firmie. Jedną z form marketingu był mailing. Kupowaliśmy adresy od dużych portali branożowych. Wszystko na fakturę i wycinkami z ustaw.

Sprzedaż baz danych jest dozwolona o ile osoby z bazy wyraziły zgodę na to. Jeśli taka zgoda była to OK, ale handel bazami to jeszcze nie spamowanie.

Potem pisało się pytanie: Czy wyrażasz zgodę na przesłanie oferty przez firmę ble ble zgodnie z ustawą jakąś tam? Jeśli się zgadzasz odpowiedz na tego maila wpisując TAK. Nie muszę mówić że już ten pierwszy mail zawierał ładną reklamówkę i już w nim odbiorca orientował się co jest w ofercie.

Wszystko zależy od ubrania w słowa. Spawa bardzo śliska i delikatna. Jak już napisane zostało wyżej - jeden sąd mógł to uznać za spam, inny nie. Natomiast regułą jest, że w zapytaniach o możliwość przesłania oferty nie powinny znajdować się przymiotniki a jedynie informacja czego dotyczyłaby oferta gdyby wyraził zgodę. Uczciwie jest:

Jeśli wyrażają Państwo zgodę na przesłanie oferty dotyczącej kursów makijażu organizowanych przez CKE Ślicznotka prosimy o kliknięcie w link poniżej:

Potem SendBlaster na całą noc włączony i poszło. Żadnych jaj z prawem.

Bo nie trafiliście na nikogo, komu by się chciało :)

Aha a może ma ktoś skrypt tego robocika do szukania maili w stronce??

Namo - raczej nikt nie poda Ci tu tego skryptu. To typowo spamerskie narzędzie choćby nie wiem jak to próbować nazwać inaczej.

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Potem pisało się pytanie: Czy wyrażasz zgodę na przesłanie oferty przez firmę ble ble zgodnie z ustawą jakąś tam? Jeśli się zgadzasz odpowiedz na tego maila wpisując TAK. Nie muszę mówić że już ten pierwszy mail zawierał ładną reklamówkę i już w nim odbiorca orientował się co jest w ofercie.

Ok rozumie. Sądziłem, że jest jakiś sposób aby obejść wcześniejsze zapytanie o przesłanie oferty.

A teraz statystyki. Ile % odpowiada TAK?

Kori zależy do kogo wyślesz. Jak wysyłasz info o kredytach do 13-latków to myślę, że 0,001 do 0,25% :jezyk1:

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

Ale to już było. Spamerzy poradzili sobie z tym.
Ale jak ktoś zrobi sobie autorski skrypt na wzór tego i umieści na swoich domenach i zmienia go co kilka miesięcy, to może być dumny że wciąż nabija spamerom baze śmieciami :D Ja znajduje czas raz na pół roku na to hobby :)

.

Ale jak ktoś zrobi sobie autorski skrypt na wzór tego i umieści na swoich domenach(...)

Dokładnie o to mi chodziło. Antyspam.pl nadaje się jako podstawa.

Warto miejscami tekstem przemieszać i nie przesadzać z ilością adresów na stronie/domenie.

I żeby im bazy spuchły :(

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

jak dla mnie to jedyna skuteczna walka ze spamem to dobry filtr anty spamowy.

Ja dziennie dostaję kilka tysiecy spamów, przechodzi może 10-20, jak liczba przekracza 30 to udoskonalam filtr albo aktualizuje oprogramowanie anty spamowe.

Amavis + spamassasin + jakies dodatki + OCR +antyWirus

Takie metody jak Antyspam.pl wydają sie mało skuteczne, bo co z tego ze im bazy spuchną to dokupią nowy dysk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności