Skocz do zawartości

Program do powiadamiana o pozycji w google

zagman

Rekomendowane odpowiedzi

I kupa szczescie, bo jak bedziesz mial duzo chetnych na sprawdzanie, to Cie google niemal na pewno zbanuje

Chyba ze uzyjesz API, tak jak robi DP. Dla kazdego chetnego inny API.

michał, najlepiej zrób narzędzie z taką ilością opcji, że zaspokoi wszystkie potrzeby, nieważne o co komu chodzi

juz takie zrobilem.... tzn. mialem troche pomocy od dwoch kolegow..... mozna to narzedzie znalezc tutaj. :hello:

jest cos takiego w https://www.digitalpoint.com/tools/keywords/

z tym ze nie ma opcji powiadamiania trzeba samemu sprawdzac, chyba ze ktos w oparciu o to napisze.

Nie wiem jak mozna cos napisac w oparciu o to, skoro to nie ma udostepnionego kodu zrodlowego. A poza tym, seo wymaga troche pracy, wiec zalogowanie sie codziennie i sprawdzenia pozycjio nie jest chyba takim problemem.

Do tego dochodzi rowniez zroznicowanie wynikow w roznych DC, wiec jedynym wyjsciem byloby oparcie tego o API, ale skoro DP juz to zrobil to nie widze sensu tego powtarzac.

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Chyba ze uzyjesz API, tak jak robi DP. Dla kazdego chetnego inny API.

Ciekawe jak oni to robia za pomoca API, skoro mozesz dziennie wykonac 1000 odwolan po max. 10 wynikow (czyli max. 10 osob w pierwszej 100), a kluczy do API nie da sie stworzyc automatycznie, a do tego 1 email = 1 klucz. Musieliby miec cale stado adresow mailowych tylko do pozyskiwania kluczy do API i cale stado ludzi, ktorzy by sie tam logowali i klikali.

Co zreszta tez jest niezgodne z regulaminem :hello:

Kazdy user ma swoj API i do sprawdzania jego wynikow jest wykorzystywany jego API. Jezeli dasz bardzo duzo hasel, to w koncu dostaniesz komunikat, ze Twoj klucz juz wykorzystal swoj limit.

No to chyba, ze kazdy user dostarcza swoj klucz...

Napisalem Skrypt PHP dla sprawdzania link: site: oraz dodalem gotowca do PR

Kod jest nie najladniejszy ale dziala :-)

Skrypt jest w fazie rozwojowej i bedzie poprawiany :P

Mysle ze zrobie wersje odplata za klika zl z panelem admina wynikami z crona powiadamianiem na maila oraz wykresami :hello:

A oto wersja OEM za FREE :P

www.biernacki.biz/bresite/

Gdyby komus sie przydalo i postanowilby mi sie odwdzieczyc :] to bede sie cieszyl z kazdego linka jak male dziecko :lol:

<a href="https://www.wardriving.pl">Sieci bezprzewodowe WLAN WiFi</a>

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

a przy okazji sie czegos nausczysz. Wink

Ale jak użyje tego to sei naucze obsługiwac curlem i innymi funkcjami :P

ale i tak nie skopiujesz wszystkeigo

Hmm założysz sie? :) Skopiuje cale to forum, zmieniając grafike i Twój nick :-)

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Hmm założysz sie?

Gdybym mial 16 lat to moze bym sie zalozyl :P

Skopiuje cale to forum, zmieniając grafike i Twój nick :-)

Ale mam duzo wiecej lat niz 16 i nie bede sie bawil w przechwalanie co ja moge zrobic u Ciebie a co Ty u mnie.

P.S. Zaden serwer nie jest 100% bezpieczny i kazdy (kto potrafi) moze zrobic u innych cuda. :)

EOT z mojej strony

Ale mam duzo wiecej lat niz 16 i nie bede sie bawil w przechwalanie co ja moge zrobic u Ciebie a co Ty u mnie.

Ajj a ja niestety nie mam jeszcze 16 :)

No cóż ale sie nie przechwałam chce tylko powiedzieć że czasem lepiej sie tak pobawić niż tworzyć coś nowego :-)

optymalnie nie jest ale pisalem go od 1 do 3 wczoraj noca :]

Nie żebym sie czepiał, ale byłeś chyba wtedy bardz śpiący ;]

Hmm czemu chcesz zrobić ten skrypt płatnym? :?

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności