Skocz do zawartości

Czy komus Gooble odbanowalo wyszukiwarke/katalog?

Olo

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobilem piekna wyszukiwarke. Zero ukrytych tekstow, linki wychodzace ( nie do moich site oczywiscie - bo takich nie bylo) "no follow" No zero nieetycznych praktyk, nawet malo linkow do niej. Dodam jeszcze, ze postaralem sie dodac kilka rzeczy by nie byl to tylko content z opisu title orygigalnych stron. A wszystko oparte na wlasnym silniku.

Strony sie ladnie indexowaly ( dodam, ze mialem ich kilka ) tak srednio w indexie 500 ( no smieszna liczba ale dmuchalem na zimno - piescilem sie tym jak z jakiem ) Problem moze byc w kodzie stron ( wszedzie ten sam ale za to chyba nie mozna dostac bana skoro tresc wszedzie jest inna ) A dostalem Bana i cholera wie za co? :) W neccie sa takie smieci, ze szok a tutaj piekne site ( orginalnie pomyslane i ladnie poukladane i kto dostal bana?:D

Dodam jeszcze, ze to nie jest zadna kopia dmoza ani zywcem wziete wyniki z msn - wszystko opate od poaczatku do konaca na wlasnych skryptach i nie sa to tylko same puste wyniki z opisem lecz tez podstronami glownych domen i z innymi bajerami o ktorych ze zrozumialych wzgledow nie chcialbym pisac :)

Mam pytanie:

Komus odblokowali taka/podobna szukarke/ szukarki?

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Banowanie wszelkich (nowych) wyszukiwarek jest jak najbardziej zgodne polityką G. aby każdą potencjalną konkurencje gnoić w zarodku.

Dziwne nawet, że jeszcze gdzieniegdzie funkcjonują dłużej niż dwa tygodnie, no i taki, netsprint.pl co on jeszcze robi w indeksie G.?

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Tam pisza wyraznie zeby blokowac dostep do wynikow wyszukiwania w robots...

Mkr, tam piszą wyraźnie - we wskazówkach technicznych - że MOŻNA użyć robots.txt do zablokowania różnych "nieprzydatnych użytkownikom" stron. Nie wiem, od kiedy to piszą i nie wiem, jaką mają definicję nieprzydatnej strony/serwisu - nie dostrzegam tam jednak podstaw do tego, co uskuteczniają.

Mi zbanowali bloga i nie chcieli odbanować, więc wątpię byś miał jakiekolwiek szanse na odbanowanie.

Ban spotkał nie tylko Ciebie - https://www.google.pl/search?hl=pl&q=si...&lr=lang_pl - https://stron.org

Problem w tym, ze ja nie zrobilem wyszukiwarki w doslownym slowa tego znaczeniu ( dlatego napisalem wuszukiwarka/katalog ) u mnie frazy sa statyczne a nie generowane automatyczznie za kazdym razem w odniesieniu do wpisanego keyworda i bardzziej to przypomina katalog ale oparty nie tylko na dodaniu glownej domeny z opisem ale tez przedstwaienie jej podstron.

Rozumie, ze Google nie chce konkurencji. Ale czy moj site mozna zaliczyc do takiej? Wydaje mi sie, ze nie skoro wyniki sa statyczne.

... nie dostrzegam tam jednak podstaw do tego, co uskuteczniają.

Graff, wybacz, ale nie jesteś pokemonem, więc nie rozumiem czego nie rozumiesz? Kasa i władza, władza i kasa, w przypadku firmy o seksie nie ma co pisać.

Life is brutal and ... itd. Chyba zanadto uwierzyłeś kiedyś w pierdoły pt. Misja firmy G. i teraz masz z tym problem.

Pamiętasz jak powstało G.? Gugla stworzyły pokemony, tak właśnie sie stało w sensie tych wszystkich którzy przez lata promowali bezinteresownie tę firmę, nawet wtedy kiedy już było widać 100% komercjalizację.

Co gorsza dalej jest mnóstwo słabowicie myślących, którzy są armią bezpłatnych akwizytorów G. (nie piszę o uczestnikach płatnych programów tylko o tych co radośnie korzystaja z różnych "bezpłatnych" dobrodziejstw wielkiego G.).

Google powstało na gruzach AltaVisty oraz wsparciu setek tysięcy entuzjastów, widzisz inną drogę na wypromowanie nowej wyszukiwarki? Bo index gugla taką drogą z pewnością nie jest.

Pozdrowienia

P.S. Mnie też G. wywalił uczciwy spory projekt, więc wiem jak to boli :D

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Chyba zanadto uwierzyłeś kiedyś w pierdoły pt. Misja firmy G.

Wiesz, kto zagląda do mojego bloga ten wie, co myślę o G - nie od dzisiaj, a że konformizm jest mi obcy, mimo, że jest bardzo opłacalny, to przynajmniej jestem w tym co piszę i twierdzę wiarygodny. No, przynajmniej konsekwentny i pozbawiony złudzeń.

Staram się teraz wyłącznie uruchomić dyskusję na ten temat - możliwie szeroką - bo (i tu uwaga) sprawa dotyczy całej masy projektów - w tym Waszych. Że wspomnę modne i opakowane w web20 wyszukiwarki blogów. Żadna specjalizacja, żadne punkty, głosowania, etc nie uchronią Was przed kwalifikacją do elastycznej kategorii "nieprzydatnych stron" - gdy zajdzie taka potrzeba.

Szacunek dla autora tego bloga, no,no jestem pod wrazaniem..

PS. mam pytako jesli domena wyleci z indexu to kiedy wroci? Jak dlugi jest okres kar :D Zalozmy, ze na stronie byl zwykly serwis.. lub jakie dzialania trzeba zastosowac w celu jej przywrucenia, naciolem sie mc temu na allegro pochopnie zalicytowalem no i teraz mam.. :)

skończcie wierzyć w jakiekolwiek misje jakiejkolwiek firmy tym bardziej bedącej na giełdzie :D, w tej chwili jedyną misją google inc. jest misja koszenia szmalu i konkurencji ;P

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

LOT: 3 lata bardzo mocnej promocji alternatywnej wyszukiwarki ze strony śmietanki polskich seomasterów i G mogłoby się zacząć czuć niepewnie na polskim gruncie.

Mam nawet wszystko co byloby potrzebne do stworzenia takiej wyszukiwarki, spajdery, archwizzatory itp wszystko wlasnej robotki :D

problem z interpretacja wynikow - czyli nic nowego nawet dla gigantow :)

A teraz na temat. Pisalem nie mam wyszzukiwarki w doslownym tego znaczeniu ( patrz wyzej) Czy "dodawanie podstron" ( czyli zaciagana domena/subdoemna wraz z jej podstronami) do moje nazwijmy to bardziej rozbudowanego katalogu moze stanowic problem w tym przypadku? No sam nie wiem za co mogl tam poleciiec ban - za taki sam kod strony w roznych sitach i domenach?

ponawiam pytanie, czy komus cos takiego odbanowali?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności