Skocz do zawartości

Czy komus Gooble odbanowalo wyszukiwarke/katalog?

Olo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Popuśćmy nieco

EdithhhGrrrr... a prosiłem... wstrzymaj się kilka dni, będziesz miała wejście w roli autorytetu... a tak - popuściłaś nieco i spaliłaś misternie utkany plan.

Tutaj nie ma autorytetow sa tylko tacy, ktory zabowano lub dopiero zbanuja :D

ale jeszcze niepowaznie kilka slow co do fantazji :

Scenariusz sie myli! 2009 wejscie na rynki zagraniczne, 2010 wykupienie upadajacegoGoggla 2011 Restrukturyzacja Googla zwiazana z masowym zwalnianiem osob, ktore wczesniej banowaly strony obecnym wlascicielom! :D

nie pomyliłeś Piotrków?
Fason trzymam jeno. Wiem kto popuszcza.
niepowaznie kilka slow

Nooo, róbta se jajca, róbta... zobaczymy jak będziecie kwiczeć, gdy G uruchomi glebogryzarkę web20. Bo coś tam.

A'propos kwiku. Nigdzie nie mogę znaleźć komentarza ze strony firmy Netsprint. Ciekawe czy zamierzają sobie poradzić z tą sytuacją. A jeżeli tak, to jak ? Kupią - jak tu ktoś radził - nową domenę ? Mówię Wam, obserwacja zdarzeń przyniesie wiele ciekawych wniosków. Więc przywołuję do powagi należnej tematowi.

A'propos kwiku. Nigdzie nie mogę znaleźć komentarza ze strony firmy Netsprint. Ciekawe czy zamierzają sobie poradzić z tą sytuacją. A jeżeli tak, to jak ? Kupią - jak tu ktoś radził - nową domenę ? Mówię Wam, obserwacja zdarzeń przyniesie wiele ciekawych wniosków. Więc przywołuję do powagi należnej tematowi.

a po co?? nowa domena :

https://www.google.pl/search?q=Netsprint&am...GL_plPL230PL230

I dlatego warto stawić miliard byle stronek, niż uruchamiać jeden super projekt które potem Googiel zbanuje i wlasciciel zostaje z niczym ( przepr. z doświadczeniem)

Hmm... pewnie tak. I na tym między innymi polega destrukcyjna wobec sieci siła Google. Na podtrzymywaniu powszechnego już przekonania, że nie ma sensu - ze względu na ryzyko wynikające z nieobliczalności środowiska - angażowanie się w cokolwiek innego, niż projekty krótkoterminowe.

Jeż zapowiada u siebie publikację dotyczącą opcji "zakręcenia kurka". Co prawda w innym nieco kontekście niż ban, ale zobaczymy, czym nas uraczy. Jeżu, sprężaj się.

A jak ma być ? Łapię kontakty w Londynie na zmywaku. Olo, co u Ciebie ?

Wszystko dalej aut

Ja napisalem maila po prosbie ale nie czekam i robie nowe. Piernicze odpalilem super projekt i ten poszedl w ..... Teraz zrobie dziadowo i jak zostana w indeie to sie chyba zastrzele/powiesze/utopie/skocze -niepotrzebne skreslic :blink:

Może stwierdzicie, że nie jestem realistą ale myślę, że stworzenie konkurencyjnej w PL wyszukiwarki jest możliwe:

• Marketingowo styknie grupa skupiona wokół PiO
  • Wymaganą zdolność obliczeniową (analiza, parsowanie stron itd.) można osiągnąć zaprzegając wolontariuszy, odpalających na swoich komputerach aplikacje (coś jak seti@home)
  • Na pierwsze serwery można zrobić zrzute ;)

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Wszystko dalej aut

Olo, sprawdź jaka jest aktualna sytuacja Twojego projektu i daj znać.

Wyszukiwarka Hm? wróciła do gry. Więc odpowiedź na tytułowe pytanie brzmi: tak.

Zanim podzielę się informacjami na temat modyfikacji które - być może - zostały uznane za wystarczające dla przywrócenia serwisu do indeksu, poczekam na utrwalenie się tego stanu. Nominalnie powinno to trwać do 8 tygodni. Nie ma więc pewności, ponieważ nadal nie ma żadnej informacji od G na ten temat.

Niezależnie od w/w, a może tym bardziej, zamierzam sfinalizować wyjaśnienie spraw poruszonych w artykule i doprowadzić do uporządkowania relacji Google - webmaster w taki sposób, by można było podejmować decyzje o kierunkach rozwoju serwisów i aktywności w sieci bez wiszącego nad głową bata. To raz. Dwa: do zagwarantowania przez Google minimum informacji w sytuacjach kryzysowych. Trzy: zajęcia jednoznacznego stanowiska przez G w sprawie wyszukiwarek (indeksacji wyników wyszukiwania).

Dlatego nadal oczekuję na komentarze i propozycje działań.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności