Skocz do zawartości

Spora kasa na koncie... Spory poblem

XONIC

Rekomendowane odpowiedzi

ty nadal nic nie kapujesz...

Wybacz pytanie, ale ile ty masz lat, bo nie wiemy czy rozmawiamy z dzieckiem które nie może posiadać NIPu czy prawie pełnoletnią osobą ?

A teraz do rzeczy... Po co niby ten screen? I komu go chcesz pokazywać?

Google raczej nie będzie miało nic przeciwko dwóm tym samym kontom bankowym, ale to tylko moje przypuszczenie - jest tylko jeden sposób aby się przekonać.

Poszukaj sobie tematów o NIPie i sposobie rozliczania z AS i nie pisz tutaj więcej, tam wszystko jest....

Wejdź i nakarm głodne dziecko.

baner4.gif

Dziękuję.

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ok przepraszam że zapytałem...

Lat mam 16 i nie kapuje pewnych rzeczy ale chyba nie można mnie o to winić.

Mam jeszcze jedno pytanie czy ja jako osoba nie pełnoletnia mogę płacić podatek? Bo konto bankowe jest normalnie na mnie. I czy wiążą się z tym jakieś dodatkowe koszta

Limit zapytań się już wyczerpał :D

W wieku 16 lat w średniowieczu się już na wojny jeździło, smoki zabijało i po 3 potomstwa miewało :D

Pytaj teraz Google. A najlepiej to skocz sobie jutro do urzędu skarbowego (albo zadzwoń), pierwszej lepszej osobie zadaj to pytanie, będziesz miał informacje z pierwszej ręki. Jak byś wczoraj na to wpadł, to dzisiaj wszystko byłoby jasne.

Mam jeszcze jedno pytanie czy ja jako osoba nie pełnoletnia mogę płacić podatek? Bo konto bankowe jest normalnie na mnie. I czy wiążą się z tym jakieś dodatkowe koszta

kurde chłopie pisałem Ci już, że niepełnoletnia pisze się RAZEM ! Pytasz czy z płaceniem podatku wiążą się dodatkowe koszta i czy możesz płacić podatek jako osoba niepełnoletnia? A o czym my tu w ogóle dyskutujemy w tym temacie?

Na tym forum to jest wogóle jakiś administrator? moderator? bo mi sie wydaje ze nie ma

Kolejny co z choinki się urwał :blink:

baner4.gif

Dziękuję.

kurde chłopie pisałem Ci już, że niepełnoletnia pisze się RAZEM ! Pytasz czy z płaceniem podatku wiążą się dodatkowe koszta i czy możesz płacić podatek jako osoba niepełnoletnia? A o czym my tu w ogóle dyskutujemy w tym temacie?

Na tym forum to jest wogóle jakiś administrator? moderator? bo mi sie wydaje ze nie ma
Kolejny co z choinki się urwał :blink:

Parę dobrych linków z cyklu AdSense a podatki:

https://prawo.vagla.pl/node/7471

https://prawo.vagla.pl/node/7464

https://prawo.vagla.pl//node/7474

https://www.ittechnology.us/marketing-w-internecie-a-prawo/

Mozila Firefox - postaw na Firefoxa

Jestem tu nowy ale zauważyłem jakąś wrogość. Kurcze jeśli piszę nie pełnoletnia osobno to znaczy że mi się tak podoba! Nie zmienię zdania.

Ty na pewno masz 16 lat? Wiesz, można udać, że nie widzi się błędu ortograficznego jeśli autor popełni go raz czy dwa. Ale notoryczne pisanie tego samego wyrazu, z tym samym błędem ortograficznym razi po oczach. Ja Ci nie wytykam błędów, tylko chcę, żebyś skupił swoją uwagę na tym wyrazie i nie pisał więcej "nie pełnoletnia", podczas gdy reszta wyrazów jest poprawna ;) A Twój argument o tym, że piszesz tak, bo Ci się podoba jest słaby, zachowaj go na dyktanda z polskiego ;)

Są pewne zasady i trzeba się ich trzymać.

Cytat z wątku z regulaminem forum :

- Przestrzegaj także ortografii i gramatyki - jeśli masz z tym problemy, to pisz ze słownikiem w ręku lub w podkreślającym błędy edytorze.

a tu cały regulamin

baner4.gif

Dziękuję.

Oczywiście, że panuje tu wrogość! I wstydzę się za siebie i za kolegów, wrogo nastawionych do nowych użytkowników forum, którzy:

- zakładają nowe wątki, bo w istniejącym odpowiedzi na to samo pytanie były różne,

- nie czytają regulaminu AdSense,

- nie korzystają z wyszukiwarki,

- notorycznie popełniają błędy,

- zakładają wątki o nic nie mówiących tematach (np. "mam problem"),

- piszą, że reklamy na ich stronach się nie wyświetlają i proszą o pomoc nie podając adresu strony.

Rozumiem, że można być tu nowym. Rozumiem, że człowiek chce uzyskać odpowiedź na pytanie jak najszybciej. Ale często szybciej ją uzyska zaglądając do regulaminu, niż pytając na forum. Zwłaszcza takim jak to, gdzie jest tak dużo chamskich użytkowników, wrogo nastawionych do nowych!

- zakładają nowe wątki, bo w istniejącym odpowiedzi na to samo pytanie były różne,

- nie czytają regulaminu AdSense,

- nie korzystają z wyszukiwarki,

- notorycznie popełniają błędy,

- zakładają wątki o nic nie mówiących tematach (np. "mam problem"),

- piszą, że reklamy na ich stronach się nie wyświetlają i proszą o pomoc nie podając adresu strony.

Jak by te wszystkie warunki były zawsze spełniane to to forum by nie istniało!, no i było by nudne bez takich spamerków jak ja ;) ...

Hmm... znam chyba jakieś inne pojęcie spamu, skoro to co piszesz jest rzekomo spamem...

Ale nie czepiam się i absolutnie nie jestem wrogo nastawiony! ;)

Ochrona Danych Osobowych - portal Administratora Bezpieczeństwa Informacji

Przepisy Kulinarne dla Ciebie - przepisy, porady, artykuły, nauka gotowania

No więc przepraszam wszystkich... Ale sądzę że to samo byście zrobili. Sam mam kilka for dyskusyjnych i nie na widzę jak ktoś to robi a sam dopuszczam się tego czynu. No tok już po prostu jest

Co do tematu to jak się zagłębiłem bardziej w tą sprawę to wydaje mi się że złapanie przez skarbówkę jest rzadkością... Z tego co wiem mogą się dowiedzieć o nie zapłaceniu podatku poprzez poskarżenie osób trzecich lub podczas kontroli tak?

Z tego co wiem mogą się dowiedzieć o nie zapłaceniu podatku poprzez poskarżenie osób trzecich lub podczas kontroli tak?

No tak, zwłaszcza, że jak masz 16 lat to nie będą Ci raczej kazać wykazywać skąd masz dochód. Wiele osób z tego forum kombinuje jak tylko może, aby nie płacić. Uważaj tylko na przelewy >15000 zł. Wtedy bierz czeki :)

Tylko, że dopiero teraz mnie oświeciło, że pisałeś , że będziesz zarabiać około 2 tysięcy złotych miesięcznie (750$).

Musisz założyć działalność gospodarczą a nie możesz tego zrobić, bo nie masz 18 lat.

Co to oznacza dla Ciebie?

W przypadku wykrycia dochodu będziesz miał troszeczkę większe problemy.

Więc jedyne wyjście - porozmawiaj z rodzicami lub sobie daruj. Acha i podatek przy działalności gospodarczej z AS to 19% od dochodu (liniowy) więc możesz sobie odliczać serwery i wszystkie inne śmieci.

baner4.gif

Dziękuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności