Skocz do zawartości

Spora kasa na koncie... Spory poblem

XONIC

Rekomendowane odpowiedzi

Zwłaszcza takim jak to, gdzie jest tak dużo chamskich użytkowników, wrogo nastawionych do nowych!

Moje konto nowością nie pachnie a i tak niektórzy są jakoś wrogo do mnie nastawieni :)

A co do tego podatku to pisał ktoś kiedyś na forum że jego znajomy robił dużą kasę na adsense i przyczepili się do niego dopiero jak kupił sobie dom i samochód. :)

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
A co do tego podatku to pisał ktoś kiedyś na forum że jego znajomy robił dużą kasę na adsense i przyczepili się do niego dopiero jak kupił sobie dom i samochód. :P

tutaj cały temat

Niestety tutaj jest racja - US sprawdza skąd masz pieniądze na dom i te inne sprawy. Ale mogą prześwietlić tylko 5 lat z tego co mi wiadomo.

Wejdź i nakarm głodne dziecko.

baner4.gif

Dziękuję.

A dlaczego tylko 5 lat?

A wiadomo Ci coś na temat tego co w chwili gdy np. bank skasował Ci konto? US wykopie wtedy dochody nawet z konta które zostało usunięte?

Najlepiej jest się rozliczać od samego początku bo potem już coraz trudniej. Jak się pójdzie do US i się zgłosi dochody to podobno od razu ma się kontrolę a więc się nie zgłasza. Później po kilku latach się nazbiera i wpadka. To jak z ćpaniem jak przestaniesz to masz strasznego głoda ale jak nie przestaniesz to później masz mogiłe.

Działalności narazie nie zamierzam zakładać. Dopiero jak będę pełnoletni to się zajmę prawdziwym zarabianiem w necie ale teraz to jeszcze.

Jeśli później by się do mnie przyczepili skąd mam na to kase to powiem że oszczędzałem. A jak już naprawdę się dowiedzą to im zapłącę. Słyszałem że jak już złapią to płaci się 2x tyle podatku czyli nie 19% a 38%

Jeśli później by się do mnie przyczepili skąd mam na to kase to powiem że oszczędzałem. A jak już naprawdę się dowiedzą to im zapłącę. Słyszałem że jak już złapią to płaci się 2x tyle podatku czyli nie 19% a 38%

To źle słyszałeś. Za niepłacenie grozi 80% dochodu + odsiadka.

Wejdź i nakarm głodne dziecko.

baner4.gif

Dziękuję.

A dlaczego tylko 5 lat?

A wiadomo Ci coś na temat tego co w chwili gdy np. bank skasował Ci konto? US wykopie wtedy dochody nawet z konta które zostało usunięte?

Najlepiej jest się rozliczać od samego początku bo potem już coraz trudniej. Jak się pójdzie do US i się zgłosi dochody to podobno od razu ma się kontrolę a więc się nie zgłasza. Później po kilku latach się nazbiera i wpadka. To jak z ćpaniem jak przestaniesz to masz strasznego głoda ale jak nie przestaniesz to później masz mogiłe.

Ale mówisz o Działalności gospodarczej czy zwykłej osobie fizycznej?

Dajmy na to ktoś chce zacząć rozliczać podatek i zwykła osoba pójdzie się rozliczyć za ten rok i zrobią jej kontrole skąd jest ten dochód? i dowiedzą się np że nie rozliczyła poprzedniego roku?

regułamin

heh ok zapłacę...

No więc jeśli pójdę do nich z kwitkiem to sam piszę sumę jaką zarobiłem a oni nic nie patrzą po bankach itd. Ale w razie kontroli mam dowody że płaciłem podatki na takie sumy jakie mam na koncie?

Dobrze rozumiem?

XONIC... Jesteś tu kilka dni a zachowujesz się jakbyś był pępkiem świata. Śmiesz jeszcze twierdzić że nie będziesz pisał zgodnie z zasadami języka polskiego? W takim wypadku za każdym razem jak to zobaczę to będę Ci zwracał uwagę. Dzięki tym wypowiedziom chcesz żebym był do Ciebie wrogo nastawiony (nie tylko ja) i zapewne będę też tak do Twojej osoby się wypowiadał. Masz kilka for i myślisz że już jesteś "miszcz"? Nie pasują zasady tu panujące oraz język który tu panuje to żegnamy. Idź na swoje "masta" fora...

W takim wypadku za każdym razem jak to zobaczę to będę Ci zwracał uwagę. Już nastawiłeś mnie żebym był do Ciebie wrogo nastawiony i zapewne będę też tak do Twojej osoby się wypowiadał. Masz kilka for i myślisz że już jesteś "miszcz"? Nie pasują zasady tu panujące oraz język który tu panuje to żegnamy. Idź na swoje "masta" fora...

Ale się uśmiałem... Twoje zdanie mnie nie obchodzi. No sory za te błędy... więcej ich nie powtórzę.

PS. Podoba mi się tu ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności