Skocz do zawartości

Spora kasa na koncie... Spory poblem

XONIC

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Czyli dajmy na to Kowalski zarabia na adsense od 2 lat, tamtego roku nie rozliczył a ten by chciał mieć na cacy. to po zapłaceniu będzie miał kontrole i dowiedzą się że ma zaległość? i co taki Kowalski może zrobić żeby było już wszystko ok?

Najlepiej się od początku rozliczać. Jeden z moich byłych klientów miał taką sytuację. Poszedł do US powiedział że nie płacił podatku, przyznał się do winy, zapłacił wszystko co zaległe i jest ok. Nawet ta Pani mu powiedziała że dobrze że się przyznał bo jakby powiedział ma dochody i chce się rozliczyć to by go zaraz "prześwietlili" i by miał sprawe w sądzie.

Podatek musisz zapłacić od każdego dochodu.

Jeśli się zarobiło w ciągu roku 1000zł to jest to kwota zwolniona od podatku ale musisz zapłacić ten podatek który potem zostanie Ci zwrócony. Takie coś jest właśnie po to aby US mógł śledzić Twoje dochody nawet jak będą one bardzo niskie.

A nie wiecie przypadkiem czy osoby nie pełnoletnie też płacą podatki czy spoczywa to na ich rodzicach?

Wolał bym na siebie wziąć ten podatek i płacić od samego początku... :)

Czy ty jesteś aż taki niekumaty czy tylko udajesz? WSZYSTKO MASZ NAPISANE ZARAZ W PIERWSZYM POŚCIE ODPOWIADAJĄCYM NA TWÓJ TEMAT! I PRZEZ TE WSZYSTKIE KOLEJNE POSTY PISZEMY ABYŚ TO TY PŁACIŁ PODATKI! (te duże litery to nie Caps Lock...)

edit:

zastanawiam się czy to nie jakaś prowokacje ze strony pozycjonowanie.pl :D Albo też pan Hoduń chce się rozliczyć :)

Wejdź i nakarm głodne dziecko.

baner4.gif

Dziękuję.

Czyli jaka jest najlepsza rada dla tych którzy wcześniej nie płacili podatku a teraz by chcieli mieć wszystko ok i nie mieć kłopotów o poprzedni rok bądź lata w których nie zapłacili? (myślę że sporo użytkowników tego forum nie płaciło;> i niektórzy z nich chcieli by zacząć płacić)

Tak wiem że trzeba się przyznać i zapłacić zaległy podatek tylko chciałem coś więcej wyciągnąć na ten temat :D jak to wygląda dokładnie itd. (na podstawie np Twojego znajomego) czy poszedł do US powiedział że chce zapłacić za tamten rok gdyż tego nie zrobił i naliczyli mu ile ma zapłacić + na pewno jakieś odsetki i załatwione miło i bez problemów, czy mogą się "pluć" o to.

Bo gdy ja zaczynałem Ads i pytałem urzędnika US o podatek to się tylko spytał czy mam jakąś umowę podpisaną albo jakieś dokumenty na te wypłaty, gdy powiedziałem że nie to powiedzieli że nie trzeba nic płacić... (dziwne)

Bo gdy ja zaczynałem Ads i pytałem urzędnika US o podatek to się tylko spytał czy mam jakąś umowę podpisaną albo jakieś dokumenty na te wypłaty, gdy powiedziałem że nie to powiedzieli że nie trzeba nic płacić... (dziwne)

No to jest dziwne... Uważam że złapanie przez US na zarabianiu jest mało prawdopodobne.

Kasy zanosisz tyle ile napiszesz w picie no a oni to przyjmią. Ale w razie kontroli jeśli kwoty się nie zgadzają to może być problem (tak mi się wydaje :D )

To trza było mu powiedzieć że on nie nadaje się do US bo jest za głupi. Takich głupków to najwyżej do rządu.

Każdy urzędnik powie Ci inaczej. Ja kilka razy byłem w różnych US i co urząd to inna interpretacja prawa.

Najlepiej jak masz na piśmie. Jak chcesz to idź to tego urzędnika i niech Ci da na piśmie takie coś. Wtedy olejesz rozliczanie a jak wpadniesz to im dasz dokument. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności