Skocz do zawartości

Pomozecie ?

Rekomendowane odpowiedzi

a w czym dokladniej mamy pomoc? ;) zakladam, ze nie w zdejmowaniu simlockow?;). a tak powaznie, to moim zdaniem mocno przesadziles ze spamem na swojej stronce:

Cytat
<BODY vLink="#000080" link="#000080" bgColor=white leftMargin=3 topMargin=0 

marginheight="0" style="text-align: center"><FONT class=o>Simlock możesz zdj±ć 

przez internet - zdejmiemy na podstawie imei z Twojego telefonu GSM w kilka 

chwil! Usuwanie simlocka zdalnie, usun simlock z nokii. Zdalnie z nokii 3510 

simlock. sim-lock nokia <H4 style="DISPLAY: inline">sim-lock zdejmowanie 

simlocka blokada simlock nokia, nokia , sim-lock nokia, usun simlock, usuwanie 

simlocka</H4>Sim-lock Zdejmowanie Simlocka Blokada Nokia ZDEJMOWANIE SIMLOCKA 

BLOKADA; NOKIA</FONT> <!-- simlock zdejmowanie simlocka blokada simlock nokia Simlock Zdejmowanie Simlocka Blokada Simlock Nokia SIMLOCK ZDEJMOWANIE SIMLOCKA BLOKADA SIMLOCK NOKIA -->

takich rzeczy sie zdecydowanie nie robi i google bardzo slusznie Cie ukaral:)

Jak Google bedzie sie zachowywał w takim przypadku. załużmy ze na tej stronie beda linki jeszcze do innych stron no i linki "simlock" te co już są. Wiemy ze strona"simlock" ma juz kare, a czy Google nie ukarze tego forum, za "polecanie spamerskiej strony" ? i ewentualnie nastepnych stron które beda mialy w tym miejscu swoje linki?

no dobra, a jak Waszym zdaniem powinien wygladac

Cytat
<BODY vLink="#000080" link="#000080" bgColor=white leftMargin=3 topMargin=0 

marginheight="0" style="text-align: center"><FONT class=o>Simlock możesz zdj±ć 

przez internet - zdejmiemy na podstawie imei z Twojego telefonu GSM w kilka 

chwil! Usuwanie simlocka zdalnie, usun simlock z nokii. Zdalnie z nokii 3510 

simlock. sim-lock nokia <H4 style="DISPLAY: inline">sim-lock zdejmowanie 

simlocka blokada simlock nokia, nokia , sim-lock nokia, usun simlock, usuwanie 

simlocka</H4>Sim-lock Zdejmowanie Simlocka Blokada Nokia ZDEJMOWANIE SIMLOCKA 

BLOKADA; NOKIA</FONT> <!-- simlock zdejmowanie simlocka blokada simlock nokia Simlock Zdejmowanie Simlocka Blokada Simlock Nokia SIMLOCK ZDEJMOWANIE SIMLOCKA BLOKADA SIMLOCK NOKIA -->

zaluzmy ze daruje sobie wszystko co jest pomiedzy <!-- --> przeciez nie moge ciagle pisac nokia simlock to, nokia simlock tamto, simlocki z nokii owo...no i jeszcze ten kawalek o N3510i, i ten tekscik a H4... to mi nic nie zostanie...

... a konkurencja nie spi

ciekawostka jest to, ze strona o IDENTYCZNEJ tresci (klon) na tym samym serwerku, a w innej domenie jest na wysokiej pozycji...

Ten wsad "zaczerpniety" ze strony konkurencji... ktorej google nie zbanowalo...

Pozdrawiam:

Paweł Dawidowski

+48503111999

Zdejmowanie simlocka

paweldaw napisał(a):

zaluzmy ze daruje sobie wszystko co jest pomiedzy <!-- --> przeciez nie moge ciagle pisac nokia simlock to, nokia simlock tamto, simlocki z nokii owo...no i jeszcze ten kawalek o N3510i, i ten tekscik a H4... to mi nic nie zostanie...

... a konkurencja nie spi

Wymys jakis tekst i nasyc go slowami kluczowymi. Ustaw tytul strony tak by zawieral slowa kluczowe. Zamiesc opis i dodaj slowa kluczowe do META (to z mysla o innych wyszukiwarkach).

Usun spam z kodu. Postaraj sie uzyc naglowkow H1, H2, etc.

Zamiesc duzo tresci i polinkuj to wzajemnie. Im lepsze linkowaniem na stronie tym dokladniej bedzie ona zindeksowana w przyszlosci.

paweldaw napisał(a):

ciekawostka jest to, ze strona o IDENTYCZNEJ tresci (klon) na tym samym serwerku, a w innej domenie jest na wysokiej pozycji...

Ten wsad "zaczerpniety" ze strony konkurencji... ktorej  google nie zbanowalo...

Widac konkurencja nie spi i Cie ktos podkablowal

Adore napisał(a):
Teoretycznie powinno to wplynac negatywnie na ranking strony.

Rozumiem ze wyglada to tak:

1. Ty linujesz do spamera - zle i google zaklada, ze robisz to swiadomie w zwiazku z tym bedzie kara

2. Spamer linkuje do Ciebie - obojetne bo nie masz wplywu na to kto do Ciebie linkuje

O ile drugi przypadek jest oczywisty to w pierwszym mam pewne watpliwosci. Istnieje spore prawdopodobienstwo, ze osoba linkujaca do spamera nie wiem o tym, ze to spamer. Troche niesprawiedliwe ...

BD napisał(a):

1. Ty linujesz do spamera - zle i google zaklada, ze robisz to swiadomie w zwiazku z tym bedzie kara  

2. Spamer linkuje do Ciebie - obojetne bo nie masz wplywu na to kto do Ciebie linkuje  

Ad 1

Myślę, że Google wychodzi z założenia, że jesteś świadom tego, co polecasz. A skoro jesteś webmasterem... Powinieneś chyba znać podstawy tego co dobre a co złe... :)

Ad 2

Tak, chociaż ostatnio prowadziłem dosyć ciekawą dyskusję na temat tego przypadku, gdzie mój rozmówca stwierdził, że nawet wtedy możesz zostać ukarany - szczerze mówiąc brzmiało to całkiem logicznie... :)

Adore napisał(a):

Ad 2

Tak, chociaż ostatnio prowadziłem dosyć ciekawą dyskusję na temat tego przypadku, gdzie mój rozmówca stwierdził, że nawet wtedy możesz zostać ukarany - szczerze mówiąc brzmiało to całkiem logicznie... :)

Dla mnie to nie jest logiczne bo to moze prowadzic do odlamu w pozycjonowaniu polegajacego na tym, ze zamiast pchac sie do gory bedziesz innych sciagac w dol.

Jezeli to prawda to pozostaje tylko zrobic strone, doprowadzic do bana na google i linkowac na niej konkurencje. Oczywiscie stron powinno byc wiecej zeby dalo to efekt ale to juz nie jest problemem.

BD napisał(a):
Dla mnie to nie jest logiczne bo to moze prowadzic do odlamu w pozycjonowaniu polegajacego na tym, ze zamiast pchac sie do gory bedziesz innych sciagac w dol.  

Jezeli to prawda to pozostaje tylko zrobic strone, doprowadzic do bana na google i linkowac na niej konkurencje. Oczywiscie stron powinno byc wiecej zeby dalo to efekt ale to juz nie jest problemem.

To jest tylko i wyłącznie kwestia wartości granicznych - może być tak, że wysiłek jest niewspółmierny do późniejszych korzyści.

Ja osobiście nie spotkałem się nigdy z takim typem bana, jednak może to być całkiem prawdopodobne.

Zainteresowanych konkretami zapraszam na:

https://webworkshop.net/seoforum/viewtopic.php?p=21506

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności