Skocz do zawartości

webdezajn praca dla kaszdego

s4lc

Rekomendowane odpowiedzi

przeczytałem cały wątek jednym tchem...

zacznę powoli na tym forum stosować stosunek słowny.

Psucie rynku przez małolata:

- nie zgadzam się, rozmawiamy o grafiku a nie programiście to zasadnicza różnica, a po za tym, to nie małolat decyduje o cenie końcowej dla klienta tylko zleeniodawca więc o co chodzi w takim razie, ja mój pierwszy program (profesjonalny) napisałem za czasów liceum w pracowni komputerowej dostałem od szkoły za to płytę JMJ a po latach się dowiedziałem że szkoła sprzedała program 500 razy, więc musiałem coś umiec

Czy małolat może u nas pracowac:

- tak na prawde nie ale jeżeli jego rodzice wyraża zgodę i to oni za niego są odpowiedzialni to spox jak jest dobry mówi i ma

Czy 15 latek może byc profesjonalistą na rynku programowania:

- i tu mam dylemat uważam że może poznałem w przeciągu ostatnich 13 lata zawodowego informatykowania gówniaży którzy byli dużo lepsi ode mnie, nie niemieli doświadczenia zawodowego ale poznawali komputer mając 6 lat i programowali intuicyjnie i czysto, przeciez Taki BD pisze książki dla wszystkich...

Czy mam dac zlecenie 15 latkowi aby zdobyl doświadczenie:

- NIE jeżeli interesuje go iNofrmatyka to programuje dla samej przyjemnosci progamowania :)

p.s. to jest tylko moje zdanie

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
p.s. to jest tylko moje zdanie

No i wlasnie czekalem na Twoje zdanie w tym temacie :)

Psucie rynku przez małolata:

Czasy sie troche zmienily. Ty to robiles z pasji, a mi chodzi o to, ze ktos ledwo co potrafi otworzyc obrazek do edycji i oferuje uslugi za smieszne pieniadze. Ty to zrobiles dla samego zrobienia i satysfakcji z tego ze Ci sie udalo (chyba ze sie myle;))

Psucie rynku jednak nie wychodzi tylko od malolatow ale przede wszystkim od ludzi ktorzy sie nie cenia.

Moim zdaniem wiek nie gra roli jezeli chodzi o umiejetnosci, np. Lcamtuf.

Dokładnie ale powiem tak jeżeli znam kogoś kto ma 15 lat i wie co robi i jest na prawde dobry to możecie być pewni że spod moich skrzydełek nie wyleci, pogadam z rodzicami, wezmę go na 5 godzinną praktykę / miesięcznie, zapłacę mu w biletach do kina czy w ksiażkach informatycznych itp itd....

JEst wielu zdolnych młodych ludzi którzy robią coś z pasji i z którymi należy pracowac...

Co do grafików, znam grafików którzy dla mnie wielu zrobilo już za free tylko dla samej satysfakcji robienia...

Ty to zrobiles dla samego zrobienia i satysfakcji z tego ze Ci sie udalo (chyba ze sie myle;)) 

Nie mylisz się... Kombinowanie kręciło mnie bradziej niż zarabianie

Niestety teraz musze z czegoś żyć.

Ale abstrachując wyobraźmy sobie sytuację że chłopaczek jest uzdolnionym grafikiem (nie widziałem prac, nieoceniam) i pochodzi z patologicznej rodziny?? Co wtedy nie dacie mu szansy zarobiena??

Ale abstrachując wyobraźmy sobie sytuację że chłopaczek jest uzdolnionym grafikiem (nie widziałem prac, nieoceniam) i pochodzi z patologicznej rodziny?? Co wtedy nie dacie mu szansy zarobiena??

i tu sie zaczyna wchodzenie ludziom na psychike :)

pracy nie powinno sie dostawac:

- po znajomosci

- za ladne oczy (lub cos innego ladnego :))

- z litosci...

jedyne co sie liczy to umiejetnosci i kwalifikacje

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

jedyne co sie liczy to umiejetnosci i kwalifikacje

Tez tak sadze wiec napisze wyraznie:

Nie wazny jest wiek - wazne jest to co potrafisz

Co Wam przeszkadza czy ktos kto robi np. grafike ma 15lat czy 89lat?

Jesli robi to dobrze i profesjonalnie to mu placisz (albo rodzicom - bez roznicy dla Ciebie).

Pozdrawiam

Absurd, nonsens i hipokryzja.

Mój blog o SEO / SEM

tak czytam, czytam i nie moge zrozumiec niektorych osob. Myslicie ze osoba niepelnoletnia zgarnie wam czesc rynku. Boicie sie konkurecji?? Badzcie lepsi.

Ja mam 16 lat. Obecnie prowadze www.at.wroclaw.pl

Dlaczego? Zawsze to dodatkowy grosz. Nabywam tez dzieki temu doswiadczenie, ucze sie nowych rzeczy. Jak na razie jestem amatorem, ale w przyszlosci kto wie?! rafalwaw jest studentem i tez sobie w ten sposob dorabia. Czy to zle?? Kazdy jakos zaczynal. Niektorzy z was moze w tym wieku zarabiali na gazetach czy ulotkach. Ja zarabiam na serwisie i www. Moze to co robie nie jest profesjonalne ale wszystko przyjdzie z czasem.

Pozdrawiam!

15lat czy 89lat

w wieku 15 lat mozna miec jedynie checi... wiedzy,

doswiadczenia, umiejetnosci, kwalifikacji to raczej watpliwe...

praca dla kaszdego

to akurat napisalem specjalnie :]...

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Wiec poczytaj sobie o Lcamtufie i napisz pozniej czy w takim wieku mozna miec tylko checi.

No i sid1972 tez mial duzo wiecej niz checi w tym wieku.

Czemu?

Wystarczy wykonac pare designow i odrazu jest bardziej doświadczony :-)

Po 10 designach można dostać wprwy ;]

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności