Skocz do zawartości

Ramki (frames) a pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Plik index.html mojej strony to w zasadzie tylko tagi META oraz ramki ładujące właściwe substrony. Czy taki sajt oparty na ramkach jest traktowanych jednakowo przy indeksowaniu przez Google, czy lepiej przerobić to np. na tabelkę?

style powiadasz... hmnnn... no cóż podumam nad tym... widzę że stosuję techniki sprzed wieku...

Ja też mam w tablekach. Styli używam, ale jedynie jako dodatek (NIE do ukrywania spamu).

DIV-y to bardziej z matematyki znam niż z HTML-a. Tak to jest jak interesuję się wieloma dziedzinami informatyki... brak czasu na coś konkretnego.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

• 2 tygodnie później...

A ja juz myslalem, ze ja (www.cargotruck.pl) bede musial wszystko zmienic bom tyz staruszek swiat.... widze jednak ze z ramkami nie tak zle !

Nie jestes jedyny !

style powiadasz... hmnnn... no cóż podumam nad tym... widzę że stosuję techniki sprzed wieku... ;)

Oj... czuje ze naprawde zadomowie sie na tym forum ! Tak na dobre !!!!

Przedluzam temat RAMKI

Plik index.html mojej strony to w zasadzie tylko tagi META oraz ramki ładujące właściwe substrony. Czy taki sajt oparty na ramkach jest traktowanych jednakowo przy indeksowaniu przez Google, czy lepiej przerobić to np. na tabelkę?

Niby w dalszej czesci sa wypowiedzi, wiec czy stosujac

<!--

<noframes....

<a href...

<a href...

</noframes>

-->

tylko po to by roboty lepiej sie przebijaly dalej to nie bedzie to zle potraktowane?

Jesli cos zle rozumiem... wybaczcie - jak lamer w pozycjonowaniu... :D

Prosze o jasne i tresciwe odpowiedzi.

ps

a moze przez

<!--

-->

roboty nie przejda !?!?

<HTML>

<HEAD>

Meta .....

</HEAD>

<FRAMESET>

<NOFRAMES>

<BODY>

Tekst np. tematyka strony i linki

</BODY>

</NOFRAMES>

</FRAMESET>

</HTML>

W NOFRAMES wstawiasz tekst i linki tak jak na normalnej stronie bez ramek. Jeśli ktoś ma przeglądarkę która nie obsługuje ramek to to co wpiszesz w NOFRAMES będzie mógł przeczytać. Jeśli nie wepchniesz tu spamu to nic złego nie powinno się stać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności