Skocz do zawartości

Jak dodać "link sponsorowany" ?

Namo

Rekomendowane odpowiedzi

To jest właśnie boks w google - w zależności ile masz ustawione za kliknięcie na tej pozycji się ląduje - ja raz ustawiłem wysoko i zamiast z boku być wyświetlanym byłem nad wynikami z dopiskiem "link sponsorowany"

Chyba, że jest jeszcze inny sposób na to ale tego już nie wiem :P

Dzięki za link - a zapytam jeszcze - może ktoś wie na co jest zwracana największa uwaga przy ocenianiu jakości reklamy? :)

CPC, CTR, ilość i jakość słów kluczowych, skorelowanie słów kluczowych z tekstami i stroną docelową, sprecyzowane strony docelowe (landingpage), wiek kampanii i pewnie jeszcze parę innych :D

Marketing Manager w Edukey - Szkolenia Komputerowe i Marketingowe

Wydawca portalu TwojaEuropa.pl - Życie, Studia i Praca za Granicą

logo-edukey-twojaeuropa.png

~marek_o

A propos Twojej notki na blogu:

Na pewno mogą mieć problemy ci, którzy puszczają bardzo "szerokie" kampanie. Trzeba będzie poświęcić więcej czasu na ich optymalizację.

Przy szerokich kampaniach, proponuje raczej rozbijać je na kilka kampanii. Większa kontrola nad budżetem, łatwiej o dobry quality rank itp.

A co do Google - całe szczęście tendencją jest u nich stawianie na jakość i zmuszanie do jak najlepszego dopasowania reklamy do wyszukania - wszyscy na tym zyskują - oby tak dalej :)

Pozdrawiam

ŁM

Marketing Manager w Edukey - Szkolenia Komputerowe i Marketingowe

Wydawca portalu TwojaEuropa.pl - Życie, Studia i Praca za Granicą

logo-edukey-twojaeuropa.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności