Skocz do zawartości

System do zarządzania linkami oraz bannerami.

eprojekt

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 245
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A kod Js nie działa Ci wówczas? Są co prawda takie hostingi, gdzie nie działa ani php ani js.

Gazy, chciałbym Cię zapytać o jedną rzecz - czy system Lynk wyświetla u Ciebie linki stałe? Stałe, to znaczy ten sam zestaw (np:5) linków na jednej, konkretnej podstronie? Czy linki są tylko rotacyjne?

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

No tak, ale wiadomo, że dla Google js to nie jest dobry pomysł, więc powinna być 3 możliwość w systemie dla hostingów z takimi właśnie ograniczeniami.

Co do Twojego pytania: generalnie ja mam na wszystkich stronach ustawioną rotację dobową (nowe losowanie obdywa się co 24h), ale linki jak już są przypisane to się trzymają (nie zauważyłem przynajmniej by było inaczej). Zmienia się co najwyżej ich kolejność, ale zestaw pozostaje ten sam.

Mówiąc "zestaw" masz na myśli paczkę powiedzmy 10-100 linków w obrębie strony, czy te pięć linków na jednej, konkretnej podstronie: czy po odświeżeniu tej jednej, konkretnej podstrony stale masz te same pięć linków, tylko w innej kolejności?

Ja namiętnie testuję, ale jak bym nie ustawił, mam stale rotowane linki - za każdym odświeżeniem inne. Wymieniam uwagi z Autorem, kontakt jest znakomity, więc pewnie coś mi podpowie. Pytam, bo nie wiem czy nie mam problemu z serwerem na którym stoi system (Iq.pl)

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Mówiłem, że kontakt z Autorami jest świetny :-)

Prócz stałych linków których mi brakuje, system po chwili spędzonej na przyglądaniu się i kilku próbach jest bardzo efektywny.

Dodatkowo odkryłem dla siebie jeszcze jeden atut: na liście stron widzę ile razy która była odwiedzana. Czasami dysporoporcje są ogromne: przykładowe, w zasadzie identyczne strony, 10 na subdomenach tej samej domeny - jedna odwiedzona 10 razy, a inna razy 300. Po dwóch dniach obserwacji widzę, która wymaga dopracowania, a na której warto dać lepszy link.

pozdrowienia

Hm mówiąc "zestaw" miałem na myśli powiedzmy 5 linków na konkretnej podstronie - wydaje mi się, że są one przypisane. Ale pewny na 100% nie jestem, teraz narobiłeś mi wątpliwości :) Ale skoro autor napisał tu, że wprowadzą opcję linków stałych to jednak wygląda na to, że Ty masz rację :), choć w sumie to ja już nie rozumiem co daje obecnie opcja "losowanie linków: tak/nie"? Myślałem, że jeśli dam losowanie na "tak" i ustawię zmianę zestawu na 24h to przez te 24 godziny będę miał na danej podstronie wciąż te same linki a tu okazuje się, że jednak tak nie jest. Więc co tak naprawdę oznacza ta opcja?

Co do allow_url_fopen to jest rzeczywiście problem, bo jak admin nie chce tego odblokować to praktycznie system na taki hosting się nie nadaje. Mam nadzieję, że coś w miarę szybko wykombinujecie :)

qazy nie mylisz się. Wpisanie limitu 999999999 dało by efekt równy linkom stałym.

Jednak mimo możliwości wykorzystania innej funkcji do tego celu dobry system powinien mieć odpowiednio nazwaną każdą funkcję, nie wyręczania się jedną dla celów innej.

Bielack przepisaliśmy kod odpowiedzialny za generowanie i obsługę paczek. Miały one kilka "wadliwych" części, które jak zauważyłeś czasami błędnie funkcjonowały. Aktualnie jest już możliwość ustalania linków stałych, również w takich paczkach jest możliwość ustalania osobnych priorytetów.

Dziś:

-poprawiono rotacyjne paczki linków, dodano możliwość ręcznego resetowania paczki oraz wpisania zera jako odstępu aby uzyskać stałą paczkę

-poprawiono aktualizacje

-zaprzestano używania fopen dla zewnętrznych urli (kod alternatywny, dłuższy)

-wybór priorytetu generowania paczki

Aktualnie jest możliwość wyboru kodu JS, PHP (krótki, fopen), PHP (alternatywny, długi).

Powinno rozwiązać poruszane problemy :hi:

Zachęcam do aktualizacji.

Nowy kod działa, linki się pojawiają, ale system nadal ma informację "Brak kodu na stronie", mimo że linki się pojawiają. Czyli system linki wysyła, pojawiają się na stronie, ale system o tym "nie wie".

Dodatkowo po aktualizacji w dziale "Spradź aktualizację" jest tekst:

Nie udalo sie sprawdzic aktualizacji (sprawdź póżniej lub upewnij się, że masz włączoną opcję allow_url_fopen).

System jest w najnowszej wersji.

Czy to czasem nie oznacza, że nie można sprawdzać/pobierać nowych aktualizacji?

I wygląda na to, że coś się z bazą sypnęło. Przy zmianie np. kodowania dla jakiejś strony czy próbie dodania strony/linków pojawia się:

Błąd w zapytaniu: (Unknown column 'przyrost_prior' in 'field list').....

Tak wiec po tej aktualizacji niewiele można zrobić w systemie...

Dokonałem aktualizacji. Wszystko działa sprawnie - dziękuję za informację.

Napiszcie mi proszę, co mam ustawić, by mieć te stałe linki: mam wybrać "losowanie linków - tak" "co ile zestaw - 0"? Jakiej wielkości paczkę należy ustawić na na stronę (dmoza) z 5K podstron w indeksie? Przydzieliłem 200 linków w paczce, ustawiłem zmianę na 0 i dalej mam rotację na każdej podstronie gdy wcisnę Ctrl+F5.

Na linki stałe trzeba jeszcze zaczekać? Ja zaczekam, bo system działa naprawdę sprawnie, i nie chce mi się przenosić zaplecza "gdzie indziej".

pozdrowienia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności