Skocz do zawartości

System do zarządzania linkami oraz bannerami.

eprojekt

Rekomendowane odpowiedzi

Lubie twojego bloga, ale nie zrozumialem, jaki system jest bardzej ... wygodny?

Inaczej nawet , masz do dodania 2 tys. linkow na 500 domen - gdzie szybczej dodasz?

• Odpowiedzi 245
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Inaczej nawet , masz do dodania 2 tys. linkow na 500 domen - gdzie szybczej dodasz?

W Lynku. Gdy już przygotujesz sobie strony zaplecza (powstawiasz kod odpowiedzialny za wyświetlanie twoich linków), przygotowujesz listę linków w formacie HTML (a href="adres linku">Anchor<a itd) i ładujesz do systemu po 100 sztuk. Wybierasz kategorie stron na jakich mają się linki wyświetlać, ustalasz ogólny schemat (stałe, rotacyjne) i już. Naprawdę szybko idzie. Rzecz jasna, potem masz możliwość edytować każdy link oddzielnie, wg potrzeby.

Ale - 2K linków stałych na 500 domenach - nie mam pojęcia jak duża będzie baza. W przypadku linków rotacyjnych jest mniejsza, ale też nie powiem dokładnie jaka.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Informuję, że wkrótce zostaną rozpoczęte prace nad systemem LYNK 2.

Jest to jedynie treść informacyjna, która nie przedstawia planowanego terminu ukończenia prac.

Główne informacje na temat systemu LYNK 2:

- Cały system zostanie przepisany w sposób bardziej optymalny z uwzględnieniem nowych, proponowanych funkcji

- Bardziej intuicyjne dodawanie linków/stron

- Kreatory masowego dodawania

- Znaczne mniejsze rozmiary baz

- Uwzględnione wszelkie uwagi

- Nowy wygląd

- Dokładną dokumentację

- Cachowanie

- Inne zmiany.

Informacje na temat ceny:

- Nowa wersja systemu będzie droższa

- Aktualni klienci zapłacą jedynie różnicę (między 1 a 2)

Informacje na temat aktualizacji 1>2:

- Aktualni klienci, którzy zakupią aktualizację do nowszej wersji, otrzymają plik, który dokona aktualizacji do wersji 2 (bez utraty danych).

Nie możemy przewidzieć terminu wydania nowej wersji (a może być on znacznie oddalony) dlatego można bez problemu w dalszym ciągu dokonywać zakupu wersji 1.

Zakup wersji 1 + później aktualizacji do wersji 2 jak już wspomniałem nie przekroczy samej ceny systemu LYNK 2 dla nowych klientów.

By w późniejszym czasie można było łatwo wyłapać spośród innych wypowiedzi propozycje udoskonaleń, prosimy zaznaczać je dowolnym kolorem.

Proponując rozwiązanie na przykładzie innego oskryptowania prosimy o podawanie dokładnego linku lub zrzutu ekranu. Osoby, które chcą by ich propozycje na pewno nie zostały przeoczone prosimy o zgrupowanie swoich propozycji (które nie zostały wprowadzone) z wcześniejszych postów w jednym nowym oraz zaznaczenie ich kolorem.

WAŻNE: Uwagi/propozycje, które nie będą miały odpowiedniego objaśnienia (Zrzut, link, opis czy też inne informacje, które mogą być konieczne dla wdrążenia) mogą nie zostać uwzględnione.

Moja propozycja:

- ustalenie limitów podstron, na których link ma się pojawić (ogólnie, nie w obrębie danej domeny), coś jak w livelink - chcę by link pojawił się na 1000 podstronach i koniec. Oczywiście musi byc możliwość zwiększania tego limitu. Przy tej opcji przydatne też będzie ustalanie dziennego przyrostu.

- możlwość dodawania linku na konkretne strony w obrębie danej kategorii stron (teraz jest tak, że jeśli w kategorii: "Turystyka" mam 500 stron to link pojawi się na wszystkich a chciałbym z tej kategorii wybrać konkretne 100. Ułatwiło to by dodawnie linków, bo teraz gdy w systemie ma się kilkaset stron i chce się wybrać konkretnych 100, na których ma być link to masakra: okienko małe i przewijanie kilkuset adresów jest bardzo uciążliwe).

Powiedz proszę, kiedy można się spodziewać nowej wersji? Szczególnie zależy mi na odciążeniu i zminimalizowaniu rozmiaru bazy danych?

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Informacje na temat aktualizacji 1>2:

- Aktualni klienci, którzy zakupią aktualizację do nowszej wersji, otrzymają plik, który dokona aktualizacji do wersji 2 (bez utraty danych).

Mam nadzieję, że ta aktualizacja przebiegnie "lekko, sprawnie i przyjemnie" :D i nie będzie (o zgrozo!) wymagała skakania po setkach stron z systemu i wrzucania jakiś plików, kodów, itd. To by była masakra! :D

Informujemy, że cena promocyjna (99zł) obowiązuje jeszcze przez 7 dni (do końca kwietnia). Po tym czasie wraca normalna cena (119zł).

Z tego powodu, że znaczna ilość osób zainteresowanych promocją nie dokonała jeszcze wpłaty lub wpłata jest w trakcie realizacji podkreślamy, że liczy się data zaksięgowania wpłaty.

Przypominamy, że jest możliwość wystawienia faktury.

Kontakt:

office@interson.pl

tel. 500-560-311

gg: 7443

Pozdrawiam.

A ja z kolejną propozycją do nowej wersji :) Nie wiem czasem czy tego już ktoś nie sugerował:

- zakładanie podkategorii (projektów) dla linków.

Coś takiego jak jest np. w livelink. Dzięki temu mam wyraźny podział i zakładam sobie projekty z nazwą stron linkowanych i w takim projekcie są linki tylko do konkretnej strony. Ułatwi to pracę z systemem.

Każda propozycja cenna, również każdą postaramy się wprowadzić.

Nie przypominam sobie by ktoś już takie rozwiązanie proponował.

Przedstawię też ważną informację:

Planowana cena nowego systemu, dla nowych klientów: 149zł.

Planowana cena aktualizacji z LYNK 1 do LYNK 2: 30zł.

Aktualizacja dla osób, które mają zakupionych wiele kopii: 50zł (bez względu na ilość kopii, na te same dane).

Aktualna cena systemu LYNK 1: 99zł (do końca kwietnia)

Normalna cena systemu LYNK 1: 119zł

Dokupienie drugiej kopii systemu: 50% ceny zakupu (również brana pod uwagę cena promocyjna)

W przypadku zakupu większej ilości kopii cena do ustalenia.

Kopie zakupione na te same dane do użytku jedynie przez osobę, której dane zostały podane przy zakupie.

Z powodu wyjazdu informuję, że wszelkie transakcje zostaną sfinalizowane po powrocie, czyli w poniedziałek.

Na pytania odpowiadam pod telefonem oraz e-mailem.

Edycja:

Mała zmiana planów. Będzie ze mną normalny kontakt. Osoby, które prosiłem, by odezwały się w następnym tygodniu proszę o kontakt.

• 2 tygodnie później...

Kolejny pomysł, który mi wpadł do głowy:

- dodatkowy element menu - "Strony, na których nie znaleziono kodu" i tam by były wypisane tylko takie strony, na których system nie odnalazł kodu. Co bardzo ważne powinien być tam jeden przycisk "Sprawdź wszystko" żeby po jego kliknięciu w tym momencie przeskanował wszystkie te strony. I dopiero te, które nadal będą nieaktywne sprawdzałoby się ręcznie, tj. czy to awaria hostingu, itp.

Teraz bywa tak, że rano w mojej skrzynce są setki maili z informacją o tym, że system na danej stronie nie znalazł kodu a w wielu przypadkach to było chwilowe i strona w systemie jest już "aktywna". No i nie można ręcznie uruchomić skanowania wszystkich stron "nieaktywnych" tak żeby zająć się tymi, na których rzeczywiście coś się stało. Trzeba sprawdzać w zasadzie każdą po kolei. To strasznie męczące a przede wszystkim czasochłonne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności