Skocz do zawartości

System do zarządzania linkami oraz bannerami.

eprojekt

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 245
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mi chodziło o to:

Strona ma 1000 podstron, to nie dostaje się 1000 linków z tego samego IP i domeny, a dostaje się max 30, a później w te miejsca wstawiane są inne. Lepiej na tych 1000 stron mieć po jednym linków do różnych stron niż po 20 linków na podstronie.

Ale opcja, że dodaj link na Pro podstronach, które uprzednio można było wpisać w menu jest dobrym pomysłem.

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

qazy - Nie ma takiej konieczności, jest wyszukiwarka, wyszukujesz domenę, klikasz na nią i pokazują Ci się linki dla niej (nawet nie wiem czy już wprowadzone :)

mmarek - A jak byś to chciał rozwiązać... ciężko..

CrashXT - Wszystko ok, ale co z "i w tym miejscu wstawiane są inne" to bałagan by był. Po prostu ustalasz, że na wybranych 30 podstronach będą pojawiały się linki, jeżeli nie zaznaczysz że chcesz sam ustalić, to system będzie wyświetlał na wszystkich.

eprojekt - no jak Ty jako TFUrca programu nie umiesz rozwiązać tak prostej rzeczy jak kodowanie to ja tego nie śmiem komentować bo mogę kogoś urazić.

co do uwag to

bez www oraz https://

czemu bez WWW ? A jak mam stronę jedną z www a drugą bez i są w tej samej domenie ?

przykład: https://nurkuj.pl https://www.nurkuj.pl dwie różne strony

Do kogo jest kierowany program ? Grupa docelowa ?

"Sylwin" I to mi sie podoba :placze: Końkurencja działa. Mam nadzieję ze z miesiąca na miesiąc coraz lepiej piszesz w PHP i może kiedyś nawet doczekamy sie wcięć i komentarzy w Twoim kodzie. Dobra robota.

Co do kwestii kodowania to w innym super-hiper systemie do rotacji linków na własnych stronach (https://www.linki.php-art.pl) to postaram się to wprowadzić. Nie chodzi o to, że nie umiem ale po prostu mam mało czasu. Niemniej jednak do końca tygodnia myślę, że ta opcja się pojawi.

Najwyższej jakości strony internetowe można zamówić w firmie Invini.

Co do kwestii kodowania to w innym super-hiper systemie do rotacji linków na własnych stronach (https://www.linki.php-art.pl) to postaram się to wprowadzić. Nie chodzi o to, że nie umiem ale po prostu mam mało czasu. Niemniej jednak do końca tygodnia myślę, że ta opcja się pojawi.

Jeśli system będzie miał wszystkie podstawowe funkcje wymienione w tym wątku (przynajmniej te podane przeze mnie - najważniejsze dla mnie :-) ) to będzie super i będzie z czego wybierać ! :-) A kodowanie to podstawa - bez tego system jest nie do użycia.

Jeśli system będzie miał wszystkie podstawowe funkcje wymienione w tym wątku (przynajmniej te podane przeze mnie - najważniejsze dla mnie :-) ) to będzie super i będzie z czego wybierać ! :-) A kodowanie to podstawa - bez tego system jest nie do użycia.

Nie wczytywałem się kto co dokładnie zaproponował w tym wątku. Zauważyłem tylko, że są tutaj propozycje sensowne jak i takie, które są całkowicie tego sensu pozbawione. Generalnie w trakcie trwania mojej przygody z programowaniem zauważyłem, że jeśli zapyta się użytkowników o ich pomysły na funkcjonalność programu to dostanie się całą lawinę próśb i propozycji. Po zaimplementowaniu okazuje się, że ci sami użytkownicy używają może 20% tych funkcji, które sami zaproponowali. Wniosek nasuwa się taki, że tworząc soft nie należy ślepo implementować wszystkiego co mówią userzy tylko trzeba to przefiltrować przez własny zdrowy rozsądek. I tak właśnie mam zamiar postąpić.

Pewnie zaraz mnie zapytacie. Co mam zamiar zignorować więc od razu podam jeden przykład.

Na pewno nie zaimplementuję przypisywania konkretnych linków (lub kategorii linków) do konkretnych podstron. Mój system nie do końca jest przeznaczony do obsługi osób kupujących linki i chcących aby pojawiły się na konkretnych podstronach. Mój system jest przeznaczony dla pozycjonerów, którzy mają ileś własnych serwisów zapleczowych i tym zapleczem chcą promować pozycjonowane przez siebie serwisy. Dla takich ludzi nie jest priorytetem gdzie konkretnie dany link ma się pojawić. Chodzi o to aby było go odpowiednio dużo i w odpowiednich serwisach. Natomiast to gdzie konkretnie są jest sprawą marginalną.

Na pewno wprowadzę możliwość wyboru kodowania i opcję systematycznego przyrostu linków. Jednak przyrost nie będzie podawany w sposób dzienny ale 10-cio dniowy bo losowanie linków dla każdej podstrony odbywa się raz na 10 dni.

Zupełnie się z Tobą nie zgodzę, że pozycjonerowi wszystko jedno gdzie link się pojawia. Ja np. taki system także uzywalbym tylko i wylacznie dla wlasnych potrzeb. Nie potrzebuje tego do sprzedazy linkow. Ale majac na mysli tematyczne zaplecze to przyklad, ktory podalem w tym watku ma sens i po to wlasnie takie przydzielanie do podstron jest potrzebne...Dla przypomnienia: mam w serwisie turystycznym podstrone o np. Monaco i ta podstrone takze linkuje miedzy innymi na to haslo. I jesli chce jakas inna strone pozycjonowac na haslo "Monaco" to najbardziej chce by ten link z anchorem "Monaco" znalazl sie wlasnie na tej konkretnej podstronie serwisu.

I mowie to jako pozycjoner a nie jako ktos kto sprzedaje linki (bo tego nie robie).

Przyrost 10 dniowy - wydaje mi sie, ze dzienny bylby jednak lepszy...

Zupełnie się z Tobą nie zgodzę, że pozycjonerowi wszystko jedno gdzie link się pojawia. Ja np. taki system także uzywalbym tylko i wylacznie dla wlasnych potrzeb. Nie potrzebuje tego do sprzedazy linkow. Ale majac na mysli tematyczne zaplecze to przyklad, ktory podalem w tym watku ma sens i po to wlasnie takie przydzielanie do podstron jest potrzebne...Dla przypomnienia: mam w serwisie turystycznym podstrone o np. Monaco i ta podstrone takze linkuje miedzy innymi na to haslo. I jesli chce jakas inna strone pozycjonowac na haslo "Monaco" to najbardziej chce by ten link z anchorem "Monaco" znalazl sie wlasnie na tej konkretnej podstronie serwisu.

I mowie to jako pozycjoner a nie jako ktos kto sprzedaje linki (bo tego nie robie).

No dobra. Przekonałeś mnie :-)

Przyrost 10 dniowy - wydaje mi sie, ze dzienny bylby jednak lepszy...

To jest kompromis pomiędzy możliwościami i wydajnością. W moim systemie linki dla każdej podstrony losują się raz na 10 dni i tak pozostanie. Nie chcę napisać czegoś co zatka się przy kilku nieco większych serwisach.

Maximus-Rex - www oraz https:// działa bez problemu, zostało z prac początkowych, a aktualna wersja na LYNK.pl to wersja robocza więc wiele rzeczy może "nie pasować".

Co do kodowania również nie będzie problemu :)

Co do przyrostu linków to w systemie sam będziesz ustalał co jaki czas ilu linków ma być przyrost.

Nie wydamy systemu do czasu, aż wszelkie możliwe błędy i problemy znalezione przez nas czy przez testerów i użytkowników nie zostaną wyłapane i naprawione.

Pozdrawiam

eprojekt, a nie moge dodac z 200-300 linkow do jednego okienka?

Prymitywny (i darmowy:) system Sylwina (php -random) to pozwala.

Otwieram plik linki.txt, kopiuje tam z 300 linków i laduje na serwer.

a u ciebie musze 2 dni siedzieć żeby wprowadzić 300 linków.

a jesli chce wbic 3000 linków?

Nie można by z poziomu bazy danych jakoś?

Już mowilem, że mnie nie chodzi o precyzyjnośc systemu, tylko o skuteczniość i hurtowość.

zeby walił linki i rotował jak bomba atomowa, żadnej przecyzji.

Niech się link powtórzy sto razy, a inny sie nie wyświetli, to nie boli.

Jak masz z 300 stron i mnóstwo podstron - wązne byłe rotowało.

Gdzie ta wersje serwerowa? Chce ją kupić.

Gdzie ta wersja - podstawo prosta - ktorą sie grozileś dać zadarmo?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności