Skocz do zawartości

System do zarządzania linkami oraz bannerami.

eprojekt

Rekomendowane odpowiedzi

Pawka Dziś obmyślimy "hurtowe dodawanie" by mimo wszystko było równie precyzyjne.

Co do wersji na serwer to tak jak zaznaczyłeś w swojej pierwszej wypowiedzi - wiele osób wydaje swoje systemy nie dbając o ich wykończenie, sprawność.

W pierwszej kolejności chcemy dokładnie przetestować i dodać ostatnie opcje o które prosili potencjalni klienci.

Myślę, że wersja do instalacji na serwerze nie wyjdzie później niż za kilka dni.

Do do wersji "darmowej" była bardziej odpowiedzią na Twoją dość wtedy zdenerwowaną wypowiedz. Można takie coś zamknąć w jednym includowanym pliku bez bazy ;].

qazy

Testujemy, testujemy, nie wydamy bez dokładnych testów i prób.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 245
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wersja do instalacji na własnym serwerze została ukończona.

Krótka charakterystyka:

System do zarządzania linkami oraz elementami graficznymi.

System posiada bardzo bogaty wybór opcji.

Idealnie sprawuje się również jako narzędzie przy sprzedaży

linków. Można udostępnić zewnętrzny panel do obserwacji statystyk.

Jako, że system nie jest jeszcze sprzedawany na większą skalę,

przedstawię jedynie screeny, a opisy poszczególnych funkcji

znaleść można na www.lynk.pl, oraz po zakupie systemu.

Cały proces dodawania oraz wiązania stron z użytkownikami,

linków ze stronami jest bardzo prosty i intuicyjny.

Po zalogowaniu się widzimy panel z dodanymi już wcześniej stronami (przedstawiam tylko interesujący nas obszar):

lista_stron.jpg

W pierwszej kolejności należy dodać użytkownika (osobę, która będzie mogła oglądać statystyki strony, i/lub linków):

dodaj_usera.jpg

Następnie trzeba stworzyć pierwszą kategorię dla stron oraz linków:

dodaj_kategorie.jpg

Po dodaniu kategorii jeden z najważniejszych kroków - Dodawanie strony (i interesujące nas opcje):

dodaj_strone.jpg

Po dodaniu strony pojawi się nam kod do wklejenia na stronie (z różnymi stylami, separatorami):

generuj_kod.jpg

Gdy wszystkie kroki zakończone możemy przypisywać już linki dla strony:

dodaj_link.jpg

Po wykonaniu tych kroków i wyborze odpowiednich opcji linki będą się wyświetlały na stronie.

Dla kategorii, userów, linków oraz stron są specjalne listy, które pozwalają nam nimi zarządzać oraz je edytować:

listy.jpg

listy2.jpg

System jest bardzo funkcjonalny, aby poznać wszystkie opcje zapraszam na www.lynk.pl. Przy dodawaniu, przy każdej opcji

widnieje "(?)". Po najechaniu zobaczymy opis danej funkcji. Tworzenie konfiguracji nikomu nie sprawi kłopotu.

Wszystkie wymagane funkcje zostały wprowadzone, jest ich zbyt dużo by wypisać.

Kilka ważnych opcji, których nie widać na screenach:

-Dodawanie hurtowe: polega na wklejeniu obojętnej ilości linków na raz. System ułoży takie linki odpowiednio, jeden pod drugim.

Statystyki dla takich zbiorów są zgodne z prawdą. Przy większych ilościach linków nie zmusza nas to do żmudnego dodawania

pojedynczych linków.

-Linki dla kategorii: Gdy dodajemy strony, zaznaczymy opcję pokazywania linków "Dla wszystkich", a następnie stworzymy link "Dla wszystkich"

i przypiszemy dla takiej samej kategorii pojawi on się na wszystkich stronach w danej kategorii. Oszczędzi to czasu na dodawanie tych samych linków

dla wielu stron.

-Informacje na e-mail: Wszelkie zdarzenia takie jak koniec terminu i inne są raportowane na e-mail.

Po więcej objaśnień zapraszam na www.lynk.pl

Wersje:

Kopia do instalacji na jednym serwerze (trzeba zgłosić przed zakupem serwer, na którym system będzie działał, a

w przypadku konieczności zmiany poinformować autora).

Kopia do instalacji na dowolnej ilości serwerów (trzeba zgłosić przed zakupem serwer, na którym system będzie działał, a

w przypadku konieczności zmiany poinformować autora).

Cennik:

Wersja na jeden serwer: 119zł. Pierwsze 2 takie kopie w promocyjnej cenie 99zł.

Wersja do instalacji na dowolnej ilości serwerów: 219zł. Pierwsze 2 takie kopie w promocyjnej cenie 199zł.

Wersja do instalacji na wielu serwerach przydatna dla osób z duzym zapleczem, którego strony mają spory ruch.

Taka ilość stron może obciążyć mocno serwer, a więc można wtedy rozłożyć to na 2 lub więcej serwerów.

Wszystkie kopie służą jedynie do własnego użytku.

Wszelkie pytania, oraz zgłoszenie chęci zakupu:

Tel: 500-560-311 (16-22)

E-mail: iglak@eprojekt.org

PW

Wysyłka systemu do 48 godzin od zatwierdzenia wpłaty.

Przepraszam za ew. błędy/niejasności, odpowiem na wszystkie pytania.

Pozdrawiam

Zarejestrowałem się i przeglądałem opcje. I mam pytanie: czy wprowadziliście możliwość automatycznego przyrostu linków? Czyli tak jak kiedyś pisałem: pierwszego dnia dodaję link np. na 2 strony i ustawiam żeby pojawiał się na kolejnych (wybranych) w tempie X linków dziennie?

I jeszcze jedno: czy "limit wyświetleń" to liczba opisująca na ilu podstronach link się faktycznie pojawi? Czyli jak pojawi się 100 razy (=100podstron) i ustawiłem limit na 100 to nie następuje już przyrost tego linka, ale on cały czas jest na tych 100 podstronach?

Jednak jeszcze jedno:) - gdzie mogę (i czy w ogóle mogę) określić czy dany link ma mieć charakter rotacyjny czy będzie przypisywany na stałę (do momentu jego usunięcia)?

Nie wiem czego można by jeszcze chcieć....

Oczywiście gdy zbierze się pewna ilość zmian, dodatków to taka wersja wyjdzie.

Aktualizacje, które służą wyeliminowaniu ew. błędów w aktualnej wersji, rozwiązania problemów (choć system był długo sprawdzany zawsze jest to możliwe) są i będą bezpłatne.

Aktualizacje do wyższych wersji nie będą przekraczały 30-40zł dla klientów, którzy zakupili poprzednią wersję, bez względu na nową cenę.

Myślę jednak, że samych dodatków wiele już być nie może, bo jeżeli czegoś nie widać na screenach to i tak prawdopodobnie już się znajduje w systemie, tylko trzeba sprawdzić/zapytać.

Pozdrawiam

Nie zauważyłem posta qazy

Przyznam, że nie do końca rozumiem ale postaram się odpowiedzieć.

1. Przyrost linków - mieliśmy rozwiązanie w znacznej części napisane, ale zbyt wiele osób uważało tę funkcję za zbędną, bo w końcu wiesz ile chcesz przypisać linków dla strony... a jeżeli przyrost danego linku na stronach to system by stał się bardzo nieczytelny, funkcje by sobie przeczyły... uważam, że jednak nie jest to dobrym pomysłem jak wielu innych których pytałem i w zdaniu końcowym jednak decyzja padła na NIE.

2. Co to sposobu rotacyjnego to ustala się przy dodawaniu strony (Losowanie linków). Ustalasz, czy linki mają się na stronie wyświetlać w sposób rotacyjny, czy stały.

3. Limit wyświetleń to suma wyświetleń linku, bez względu na podstrony.

Twoje pytania zaprzeczają twierdzeniu, że w systemie jest już wszystko :)...

Jeżeli jest opcja, że na jedna domenę jeden link zostanie zamieszczony na max x podstronach, jest przyrost linków, wybór rotacyjny, stały (na zawsze, tydzień, miesiąc itd). Jak rozumiem system instaluje się tak jak zwykły system wymiany linków? Wrzuca się kod do pliku i wsio?

Nie wiem czy tak jest, ale było by bardzo fajnie gdyby: W jednym okienku - tworze usera (haslo, login, mail), dodaje link/linki i user poźniej może się zalogowac i zobaczyć ile pozostało do końca. Jak by chciał przedłużyć to aby po zalogowaniu mógł wejść w płatność i przez platnosci24.pl czy podobne dokonać wpłaty.

x- samemu sie ustala

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

CrashXT ja Cię bardzo dobrze rozumiem. Pomyśl tylko też o osobach, którzy nie od razu wszystko zrozumieją. Siedziałem wiele dni dodatkowo by to wszystko ułożyć w sposób bardziej zrozumiały. Przy przyroście linków trzeba by było wybierać strony z danej kategorii, dla których miały by się te linki "dodawać" z czasem. Jest to opcja którą trzeba by pogodzić z wieloma innymi, konieczna przebudowa systemu.

Mimo tego raz na jakiś czas uważam, że można edytować konfigurację i dodać link dla tych kilku stron, a więc nie jest to opcja priorytetowa, a wymagająca wiele czasu i pracy, a przy tylu funkcjach jest dużo grzebania.

Co do statystyk dla użytkownika to jest tak. Tworzysz użytkownika, do którego później przypisujesz stronę (widzi on wtedy u siebie w panelu tą stronę, jej statystyki oraz linki przypisane do niej) lub możesz przypisać sam link, wtedy w panelu pojawia się dodatkowa tabela ze statystykami tylko tego linku. Jest w niej również termin. Co do płatności jest to opcja na przyszłość (następna wersja).

Tak więc będzie można zbierać funkcje na następną wersję. Aktualnie jest to:

-Automatyczny przyrost linków na stronach

-Wbudowane płatności (również możliwość udostępnienia listy stron na których użytkownik po założeniu konta może zakupić linki przez płatności on-line)

Następnej wersji nie należy się spodziewać "w pośpiechu". Mam jeszcze wiele innych projektów do wykonania. Aktualny system jest naprawdę sprawny i na upartego wszystko można. 2 powyższe opcje nie są konieczne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności