Skocz do zawartości

System do zarządzania linkami oraz bannerami.

eprojekt

Rekomendowane odpowiedzi

Ok, choć przyrost (jak to ma miejsce np. w Livelink - przyrost dzienny) by sie przydal. Natomiast jeszcze raz zapytam o ten limit wyswietlen :-) To dosc istotna kwestia a chyba nie do konca wiem o co chodzi. To oznacza ile razy dany link pojawil sie w systemie (na roznych podstronach)? Czyli jesli pojawi sie na stronie, ktora ma linki stale, raz i sobie tam siedzi to jest do limitu liczony jako 1? A w rotacyjnym to wiadomo - pojawia sie i znika. A czestotliwosc przypisania linkow rotacyjnych mozna ustalac? Czyli chce np. by linki rotacyjne po ich rozlokowaniu byly na swoich miejscach przez 2 dni i potem znow zeby nastapila rotacja.

Z gory dzieki za dopowiedz:) Jestem zainteresowany zakupem i sumie juz wyslalem maila :) teraz tylko dopytuję o szczegóły.

• Odpowiedzi 245
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie. Tak jak to ma np. miejsce w sprzedaży na allegro. 1000 wyświetleń linku = xxzł

Tworzysz link, przypisujesz go do jakiejś strony, ustalasz limit powiedzmy 1000. Gdy suma wyświetleń linku na tej stronie osiągnie 1000 wykona się wyznaczona akcja (blokada linku lub jego usunięcie z systemu).

Co do rotacji. Chcesz, by zmieniał się zestaw linków co 2 dni. Ustalasz ilość linków w zestawie, podajesz, żeby zmiana następowała co 48h i tak będzie.

Pozdrawiam

Testuję oba sytemy ("LinkX" oraz "lynk.pl"), jednak w żadnym nie znalazłem informacji czy (i jak) można zdefiniować ilość podstron, na których wyświetlany będzie dany link.

Niekoniecznie zależy mi na wyświetlaniu dodanego linka "site wide" i chciałbym mieć nad tym jakąś kontrolę. Interesuje mnie definiowanie ilości powtórzeń linka na podstronach dodanego serwisu. Da się?

No dobrze, my możemy to wprowadzić tylko czy nie będziecie mieli pretensji, że po podłączeniu kilku serwisów z bardzo dużą ilością podstron i dużym ruchem skrypt nie wyrabia na serwerze, albo ładowanie stron trwa bardzo długo? Wszystko jest kosztem czegoś...

Czy aktualnie robicie inaczej, przypisujecie linki dla wyznaczonej liczby podstron?

Jak zaczne uzywac tego systemu to odpowiem:) bo na razie nie do konca wiem jak to dziala. Mam nadzieje,ze dodajac 1 link do 1 domeny (np. majacej 20tys. podstron zaindeksowanych) nie jest tak,ze ten sam link pojawia sie wszedzie (czyli jest linkiem site-wide). Mi osobiscie pasowaloby rozwiazanie z Livelink: ustawiam max ilosc rożnych podstron, na których dany link ma sie pojawic (na roznych domenach), dzienny przyrost oraz dodatkowo wybieralbym, ktore domeny to przydzielanie ma objąć. I w zasadzie to by wystarczylo.

Krótko mówiąc uboższa wersja systemu wymiany linków. Jak chce podciągnąć jakąś podstronę to po co mi link na wszystkich podstronach jednego serwisu Wystarczy na jednej, a dla większej pewności indeksacji max do trzech-pieciu. Inaczej to jeden serwis zapleczowy wystarczy mi na wstawienie 20-30 linków. Takiego na pewno nie kupię.

Eksperyment Discover.pl

Jak zaczne uzywac tego systemu to odpowiem:) bo na razie nie do konca wiem jak to dziala. Mam nadzieje,ze dodajac 1 link do 1 domeny (np. majacej 20tys. podstron zaindeksowanych) nie jest tak,ze ten sam link pojawia sie wszedzie (czyli jest linkiem site-wide). Mi osobiscie pasowaloby rozwiazanie z Livelink: ustawiam max ilosc rożnych podstron, na których dany link ma sie pojawic (na roznych domenach), dzienny przyrost oraz dodatkowo wybieralbym, ktore domeny to przydzielanie ma objąć. I w zasadzie to by wystarczylo.

Tak wlasnie jest na www.linki.php-art.pl. Zapraszam.

Najwyższej jakości strony internetowe można zamówić w firmie Invini.

Ano właśnie, ja wciąż czekam na przesłanie systemu Lynk, ale jeśli macie zamiar wprowadzić tą poprawkę jeszcze przed wypuszczeniem wersji do ludzi to jeszcze poczekam (proszę o info), ale zróbcie to porządnie - linki site-wide to porażka i przede wszystkim, jak napisał Yeden, marnowanie zaplecza. Link site-wide rzadko kiedy bywa potrzebny.

@Cicik może zbierz w punktach najważniejsze zasady nie opisane na Twojej stronie, np. czy to linki stałe czy rotacyjne (czy można sobie to zmieniać w panelu), czy można ustawić automatyczny dzienny przyrost danego linka, itp. No i czy już jest wersja do umieszczenia na własnym serwerze i za ile?

@Cicik, A dokąd zapraszasz? Nie chce mi się czytać wszystkiego od początku.

Wydawało mi się, że jasno napisałem dokąd :-)

https://www.linki.php-art.pl - system wymiany linków we własnych serwisach. Opis systemu także jest na tej stronie.

@qazy: Linki są semistałe (losowanie raz na 10 dni). Nie ma jeszcze wersji do instalacji na własnym serwerze - mało czasu mam.

Poza tym ciągle muszę zrobić ustawianie kodowania tekstów - banalna rzecz ale muszę po prostu mieć 20 minut żeby siąść i to zrobić.

Najwyższej jakości strony internetowe można zamówić w firmie Invini.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności