Skocz do zawartości

System do zarządzania linkami oraz bannerami.

eprojekt

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 245
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

zaraz sprawdzę, jeśli tak to dokładnie o to chodziło

Nie chcemy wymyślać następnych tysiąc opcji, bo to co system ma w zupełności wystarczy byle bez prostego namierzania zaplecza :)

A już myślałem, że dam sobie spokój i wyrzucę system do kosza

Pozdrawiam

--------------------------------------------

Foka

Widzę jeszcze dwa bugi:

1. przy kodzie typu php <!-- LYNK --> jest 2 razy, trzeba przeklejać bez komentarza, bo i tak kod php go generuje

2. po dodaniu linku nie ma już możliwości edycji, lub dodania opcji z podstronami, pola te się nie wyświetlają

Pozdrawiam,

F>

Foka

Grrr pisałem 10 minut i mi prąd wyłączyli...

No nic, napiszę krócej, jeszcze raz:

Foka:

1. To tylko estetyka, nic nie trzeba - ale zrobimy przy dzisiejszej aktualizacji

2. Brak możliwości edycji, o tym trzeba zdecydować przy dodawaniu. Komplikacje zbyt duże w kodzie. Jeżeli komuś bardzo zależy to może dodać nowego.

Qazy: Najnowsza wersja to 1.4 - rozsyłałem do wszystkich, widocznie nie dostałeś. Zgłoś się na e-mail.

Zostanie dziś jeszcze dodana jedna sprawa z dodawaniem hurtowych linków. Będziemy wybierali, czy jest to artykuł (linki z tekstem) wtedy system nie będzie tego rozdzielał na liście ani na stronach, będzie to traktowane jako całość (i tak aktualnie jest) oraz druga możliwość - że są to same linki, bądź linki otaczane tekstem. Wtedy każde następne <a zostanie potraktowane jako nowa konfiguracja czyli gdy dodamy tak 100 linków to na liście pojawi nam się 100 różnych linków o takiej samej konfiguracji. Na stronie również będą traktowane jako różne linki.

Dziś ok. godziny 20 będzie można aktualizować system (przypominam: kliknąć "Sprawdź aktualizacje" w systemie)

Pozdrawiam.

1. nazwałbym to raczej lekkim niedbalstwem, a nie estetyką, skąd potencjalny klient ma wiedzieć czy nie potrzebujecie aby taki kod powtarzał się 2 razy, wszyscy muszą sobie wypróbować?

2. No to może jednak parę więcej zdań w helpie by się przydało, bo konfiguracja zaczyna przypominać zgadywankę

przed chwilą wyszły mi kolejne "bajerki", pracuję jako jeden admin, kont nie zamierzam udostępniać i:

3. jeśli dodaję link to abym go zobaczył na liście muszę sobie "z palca" poprawić w bazie pole kogo, bo inaczej nie zobaczę w panelu na liście linków

4. utworzyłem parę kategorii, dodałem stronę, panel widzi kod na stronie (aktywna - tak), aktualna ilość przypisanych linków 1, ale link przypisany indywidualnie do tej strony się nie pojawia, jak się przełączę na wszystkie to dopiero wtedy się pokazuje

szczerze mówiąc zaczynam mieć dość bycia testerem, może warto jednak najpierw dopracować produkt...

a jeśli jest jakaś specyfika konfiguracji (choć raczej powinna być intuicyjna) to warto ją opisać

Foka

no wybacz, ale takie systemy jak adder są dopracowywane przez wiele miesięcy, systemy inne też. To nie jest mały system i normalne, że w różnych warunkach pojawią się jeszcze niedociągnięcia.

Zawsze przy większej ilości użytkowników wychodzi wszystko i należy to poprawić, tak też robimy.

Dziś na 100% będzie wszystko w aktualizacji wieczorem. Wszystkie osoby, które zakupiły/zakupią wersję LYNK 1.0 do czasu całkowitego wyeliminowania błędów (błędów, nie braku opcji) otrzymają wersję LYNK 2.0 która będzie posiadała moduł płatności i kilka dodatkowych narzędzi ZA DARMO. Proszę zrozumieć, że nie jest prosto wszystko idealnie dopracować. To nie system korporacji, który jest testowany przez setki osób. Czasami zdarzy się, że mimo weliminowania błędów przy dodaniu jakiejś funkcji inna zaczyna błędnie działać. Tak więc jeszcze jakieś niedociągnięcia mogą się trafić, ale są aktualizowane tego samego dnia.

Pozdrawiam

Jak już dopracujesz to pomyśl o kolejnym kroku:

• Jest udostępnianie systemu
  • Ja mam system, inni też maja system
  • możemy sobie nawzajem udostepnić, tylko trzeba to zorganizować
  • "systemsystemów" - od pilnowania porządku, czy ktoś nie robi w bambuko, a nie od przydzielania linków

Eksperyment Discover.pl

no wybacz, ale takie systemy jak adder są dopracowywane przez wiele miesięcy, systemy inne też. To nie jest mały system i normalne, że w różnych warunkach pojawią się jeszcze niedociągnięcia.

Zawsze przy większej ilości użytkowników wychodzi wszystko i należy to poprawić, tak też robimy.

wybaczam :D ale zrozum i biednych userów - czytam specyfikację, program dla mnie to kupuję, bo albo nie umiem takiego napisać albo nie mam czasu i chciałbym zacząć używać, a tu tracę czas na wykrywanie bugów zamiast patrzyć jak się linki pojawiają :)

błędy rozumiem, że mogą się pojawiać, ale szczególnie denerwujące jest to, że trafiają się w miejscach typu zmiana danych przez formularze gdzie poprawność można sprawdzić bardzo prosto i szybko i nie potrzeba do tego całych społeczności...

Tak czy inaczej czekamy na dalszy rozwój wypadków (nie wpadek), stabilności życzę i pozdrawiam

Foka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności