Skocz do zawartości

System do zarządzania linkami oraz bannerami.

eprojekt

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 245
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Troche poużywałem systemu i mam następujące pytania/wątpliwości:

1. W jaki sposób dodać dany link na śiśle określone strony? W panelu wygląda na to, że jest możliwość dodania tylko do 1 strony (w polu "Typ: Indywidualny". Oczywiście można grupować strony w kategorie i robić to trochę "na około", ale jeśli chciałbym z poziomu dodawania linka dodać go na np. 5 konkretnych stron. Czy jest to możliwe?

2. Przyrost linku na stronach. Czy jeśli ustawiłem żeby link wyświetlał się tylko na danej stronie i w polu niżej ustawie dzienny przyrost i wybiore do przyrostu 10 innych stron z tempem przyrostu 1 dzien to po 10 dniach link będzie na 11 stronach? (ta ustalona od razu + 10 kolejnych z tempem przyrostu 1 link dziennie).

Z góry dzięki za info :D

Ad1: Już ktoś do mnie w tej sprawie pisał, dodamy możliwość zaznaczenia wielu stron, bo w końcu nie zawsze strona do której przypisujemy musi być w jednej grupie z innymi. Po dodaniu system rozdzieli to na osobne konfiguracje lub zostawi w tej postaci. Jeszcze zobaczymy.

Ad2: Tak

:D

Pozdrawiam

Co oznaczają niewidoczne linki (widać je dopiero po najechaniu na nie myszką) w "Linki dla tej strony" (opcja pokazująca linki przydzielone do danej strony)? I na tej liście pojawiają się linki, których faktycznie na stronie nie ma - są dodane do przydzielenia, ale na tej stronie linki są rotowane (losowanie kolejnej paczki ustawione na 24h) i kolejne paczki nie chcą się pojawiać.

Ok. Zauważyłem jeden bardzo poważny błąd (?). A mianowicie, gdy na daną stronę trafia link z polskim znakiem wówczas jego anchor jest pobierany tylko do miejsca, w którym występuje literka "z ogonkiem" i tu następuje zatrzymanie. Dalej nie jest pobierany ani ten link do końca ani po nim nie dodaje się już żaden następny. Przykładowo dodając link z anchorem "usługi" na stronie pojawi się "us" i po tym linku żaden następny już nie jest pobierany.

Sprawdzałem ustawienie kodowania danej strony w systemie - było ustawiane przy dodawniu strony do systemu a teraz wszystkie strony mają puste pole "kodowanie". Przy próbie ponownego ustawienia odpowiedniego kodowania i zapisaniu zmian (choć ciężko to nazwać zmianą, bo kodowanie ustawione było na samym początku) pole "Kodowanie" znów jest puste. To jest chyba rzecz zdecydowanie do poprawy i chyba właśnie te problemy z trwałym ustawieniem kodowania są przyczyną, że dodanie linka z polskimi literami jest niemożliwe a dodatkowo blokuje dodawanie kolejnych linków na daną stronę/podstronę.

No niestety. Wcześniej w ogóle nie zwróciłem uwagi, że pole "Kodowanie" jest puste dla wszystkich stron w systemie. Dziś sprawdzając wygląd linków na stronach zauważyłem problem z brakiem polskich znaków i blokadą na kolejne linki po takim linku z polskim znakiem. Blokada ta polega na tym, iż linki nie pojawiają się, choć w systemie są przypisane do danej podstrony (lecz fizycznie się nie pojawiają). I właśnie próbowałem ustawić od nowa kodowanie dla byle jakiej strony, ale nic się nie zapisuje - pole "Kodowanie" wciąż wraca do pustego stanu.

To jak już robicie poprawki to oprocz dodawania do wielu stron "indywidualnych" jednoczesnie (poprzez przytrzymanie ctrl) to samo przydaloby sie dla zaznaczania kategorii stron, na ktorych ma sie wyswietlic link. Przeciez moge chciec dodac go do kilku lub wrecz wszystkich za jednym razem. A na teraz nie ma takiej mozliwosci.

No to jeszcze jedna uwaga:) [widze,ze chyba tylko ja sie tu udzielam ;)] Chodzi o przegladanie listy stron/linkow. Jesli jest ich wiecej rozbijaja sie na podstrony. I na samym dole sa linki do kolejnych podstron: "Strona: [1] 2 3 4 Nastepna". Linki te jednak sa zle skonstruowane (brakuje "index.php") w rezultacie czego jest tam tylko parametr dynamiczny adresu, np. "?modul=lista_linkow&strona=2" a powinno byc "index.php?modul=lista_linkow&strona=2" i wtedy by działało prawidłowo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności