Skocz do zawartości

Co sądzicie o estetyce www? układzie reklam... Itp

adsensowicz

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, wielun.blogspot.com szczególnie interesuje mnie czy kolorystyka jest dobrze dobrana? Dodam, że ctr strony wynosi 11% dziennie zarabiam na nim 6$ a istnieje zaledwie 4 dni ale nie po to tu pisze zeby sie chwalic albo cos, chodzi mi o to co wyzej napisałęm , jednak warto zakladac bloga na blogspot , strona bardzo szybko sie pozycjonuje itp... Prosze o odpowiedzi. Tutaj mój blog :)

Na początek polecam TO

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
fajny.... tylko z tego co widzę jest to blog pisany w sensie pamiętnika a więc pod jakie frazy ty go pozycjonujesz.... ?
Jeśli sam tworzysz ten content to Ci współczuję...

Tzn bo mialem tego bloga juz wczesniej i go usunalem razem z domena, na drugi dzien zobaczylem ze byl na 2 stronie google pod fraza Wieluń. A teraz jak znowu zalozylem pod ta domene to jest daleko;/ i znowu pare dni odczekam zanim bedzie duzo wyzej... Veal nie rozumiem twojego pytania?

Mnóstwo odwiedzin mam ze skierowan z serwisu mojageneracja.pl oraz fotka.pl i innych zrodel,nie namawialem nigdy nikogo do klikniec nie wiem co to za pytanie wogole bylo^^ ustawienie reklam lisa niezbyt wydaje mi sie idealne, uwzam ze duze reklamy na samym poczatku psuja estetyke i wyglad bloga... A adsense to jest przeciez tylko dodatek do strony... Ale to jest tylko moje zdanie :)

Na początek polecam TO

co tam jest takiego idealnego???

ja tam lubię takie napaćkane reklamy, z moich testów wynika, że mają o wiele większy CTR. Kwestia estetyki i wyglądu - już dawno przestałem robić strony dla ludzi...

edit:

a jako, że masz gości z serwisu typu fotka itp. to takie reklamy są dla Ciebie idealnym rozwiązaniem. Ja np. wstawiając reklamy na strony analizuje profil odwiedzających i jeśli są to młode osoby, które prawdopodobnie nie wiedzą co to AS, daje reklamy tak, żeby były pierwszą rzeczą jaką zobaczą na stronie. A nuż widelec pomyślą, że to jej część i klikną.

Wejdź i nakarm głodne dziecko.

baner4.gif

Dziękuję.

Mi się zawsze sprawdzają wkomponowane reklamy. Czyli dobierz ich wygląd do tekstu i tła bloga. Jeśli reklamy są w odpowiednim miejscu to nie ma konieczności ich wyróżniania kontrastującym tłem, a wkomponowanie ich w stronę da efekt o którym wspominałem we wcześniejszym poście (czyli osoby nie wiedzące o istnieniu AS będą przekonane, że to część strony lub jakieś fajne linki).

W przypadku bloga nasuwa mi się też myśl, że można by było oddzielić fragment tekstu notki reklamami.

Przykład: https://wiadomosci.o2.pl/?s=261&t=417924 (tylko, że to nie jest banner AS). Zamiast kwadratu czy prostokąta proponowałbym wtedy banner 468 x 60 . I tutaj dałbym jakieś kontrastujące kolory.*

edit:

* ten sposób działałby tylko, jakbyś na głównej stronie dał tylko skróty notek, a osoba, która chce zobaczyć więcej musiałaby kliknąć. W przeciwnym razie przekroczyłbyś dopuszczalną maksymalną ilość jednostek reklamowych na jednej stronie.

Wejdź i nakarm głodne dziecko.

baner4.gif

Dziękuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności