Skocz do zawartości

Katalogi - Dyskusja i Ankieta

Daniel Kędzierski

Katalogi  

173 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki jest cel stawiania katalogu

• Dla zwiększenia ilości zaindeksowanych podstron
      51
    • Pod systemy wymiany linków
      70
    • Moderuje swój katalog nie zależy mi na ilości wpisów i szybkości przyrostu
      32
    • Często stawiam kopie tej samej bazy
      14
    • Gdybym mógł to bym wyłączył dodawanie - opcja samouzupełniania
      18
    • Używam rel=nofollow
      9

Rekomendowane odpowiedzi

W jakim celu stawiasz katalog stron
b. chcę go moderować i posiadać dobry katalog stron

A w przyszłości zdobyć duży traffic i sprzedawać wyróżnione wpisy w katalogu.

Ile średnio posiada wpisów Twój katalog stron

np. 2 K, 5 K

Dziennie dodaję do katalogu około 100 wpisów. Docelowo chcę 7-10k dobrych stron.

Czy moderujesz swój katalog
Oczywiście tak.
Czy stawiasz katalog na kopiach tych samych baz po to by dać np. rel=nofollow

Nigdy nie używam nofollow.

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

nie nie.

Cala struktura juz jest gotowa, kreator baz.

Chciałem dorobić coś lepszego poza samymi wynikami z katalogu i tagowaniem ale chyba narazie puszcze ver. 1.0

Dzis postaram się dać link do search.php search.tpl oczywiscie nie jest to jeszcze wersja ktora jest w pelni zadawalajaca.

Moze jak znajde wiecej czasu to napisze tez udostepnienie modulow dodatkowych.

Witam,

Mam prośbe do zainteresowanych o mały test instalacji.

Krok 1

wchodzimi na link - kazde pobranie jest pobraniem 5000 unikalnych wpisow w celu stworzenia unikalnego autokatalogu/katalog nie jest oparty o standardowe katagorie/pod kazdym wpisem znajduje sie 5 tagow.

https://83.19.186.29/autosql.php?user=

w user= podajemy jakis user

następnie po wygenerowaniu bazy klikamy pobierz baze. Pobieramy plik 122333.zip

Wchodzimy do phpmyadmin tworzymy baze utf, importujemy plik zip do bazy

następnie gdy już zainstalowaliśmy baze pobieramy

https://83.19.186.29/autokatalog/autokatalog.rar

wypakowujemy pliki

w pliku config.php ustawiamy dane do połączenia z baza i wgrywamy pliki na serwer.

Powinno działać - szukamy

www.domena.pl/tag-slowo.html lub www.domena.pl/szukaj.php?slowo=slowo

Jeżeli są mocne krzaki to w pliku config.php

tutaj

$mysql_utf = 0; //w wypadku krzakow ustawic 1

należy ustawić =1

Jest to wersja 1.0 szukania w tej bazie lecz chciałbym wiedziec czy na tym poziomie działa ok bym mógł ją poprawić do nowej wersji bazy i dopisać funkcje stop words itp itd.

Jest to wersja 1.0 szukania w tej bazie lecz chciałbym wiedziec czy na tym poziomie działa ok bym mógł ją poprawić do nowej wersji bazy i dopisać funkcje stop words itp itd.

Działa,

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

W sumie jak ktoś chce to już może sobie dorobić jakiś index. i layout i generować bazy.

Ja dopracuje jeszcze skrypt i parsuje nowa baze by w szukaj.php pozbyc sie kilku zmiennych, dopracuje stopwords i ewentualnie tagowanie tematyczne.

generalnie to bedzie bardziej dla tych co stawiali qlweba dla site. Indeksuje sie dobrze z przeprowadzonych testow od 3 do 25 K na tydzien przy dość słabym linkowaniu.

Dobra informacja byloby jeszcze - taki access na jezyki. Pracuje nad wersja DE i Cz - jak wiecej osob sie wypowie to bede mogl zrobic jeszcze inne jezyki katalogow.

Raczej myśle o ułatwieniu dojscia do narzedzi i ułatwienia innym zdobywania zaplecza PL. Wersji pro nie jest public ale i ta ktora jest publiczna bedzie ok. Ja raczej skupilem sie w wersji pro na jezykach innych niż PL.

Nastepny auto produkt to auto sklepy i auto fora internetowe. Aktualnie testuje kilka sklepow jezeli test bedzie ok to takze wersje lajt udostepnie. Auto sklep jak auto katalog bedzie w bazie mial losowych 5000 produktow z opisami. Co do auto for jeszcze sie zastanawiam jak to rozwiazac.

Linki są takie jakie chcesz, możesz dodać nofollow możesz nie.

To są tylko wpisy a pod kazdym wpisem 5 tagów, z rzeczy które dojdą to stopwords i lista losowych tagów do menu.

Obecnie jest tak że w wynikach np. 10 wyników dla tagu jest link bezpośredni z nofollow, będzie dodatkowe pole w bazie id wpisu i link bezpośrednio z wyników będzie odwoływał się do szczeg. wpisu a dopiero tam link. User sam sobie decyduje jakie chce miec linki. Ale skoro nie jest zalezny od dodających i nie musi czekać na addery to oczywistym pewno jest że zostawi nofollow.

Pracuje przy okazji nad autosklepami stad jeszcze pelna finalna wersja nie jest dostepna, choc na tej bazie mozna sie juz niezle zabawic i robic ladne indeksy. Sumuje te projekty bowiem maja wiele cech wspolnych dlatego tez autokatalog z pewnymi dodatkami czeka na zakonczenie dodatkow do autosklepow - roznia sie one bowiem tylko kilkoma parserami.

Chciałbym lecz nie wiem jak sobie z tym poradze - wersji beta testuje zbudować kreator unikalnych templatow, o ile css,ikonki,nazwy klas to pikuś to musze jeszcze popracować nad struktura kodu xhtml by budowal unikalny kod.

Jak tylko beda wychodzily kolejne wersje i dodatki to zaraz bede pisal :).

Losowe tagi , frazy dołoże.

Co prawda w jednej z wersji to zrobiłem tylko z uwagi iż template był dośc skomplikowany to w tej wersji to skasowałem tzn losowe tagi, losowe tematyczne metatagi itp..

Zastanawiam się czy pisać parsery by tematycznie budowało strone.

Np 3 newsy, 5 wpisów, 2 newsy randoms.

Jak będziesz miał jakieś dane co do indeksacji w wersji lite to się podziel. Mi indeksuje się narazie zadawalająco z tych co postawiłem (10dni) w pierwszych 5 dniach było od 3 K do 10 K teraz jest od 7 do 25 K co prawda wieksza baza niz 5 K wpisow. Jednak ilość tagów spokojnie pozwala osiagnac site 10 k.

Jak masz jakies propozycje co by dolozyc to pisz.

Na razie mam gotowe 2 takie katalogi roznie zbudowane (postawie jeszcze z 4-5), zobacze ktory najszybciej sie bedzie indeksowal - za jakies 2-3tyg poinformuje o wielkosci site..

Jeśli chodzi o tematyczne budowanie strony różnymi elementami to napewno wyjdzie to na plus..

Jak masz gdzies pod reka kodzik do losowych tagów to byłbym wdzięczny, jestem pewien że tempo zmiany SITE byloby wieksze :)

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności