Skocz do zawartości

Katalogi - Dyskusja i Ankieta

Daniel Kędzierski

Katalogi  

173 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki jest cel stawiania katalogu

• Dla zwiększenia ilości zaindeksowanych podstron
      51
    • Pod systemy wymiany linków
      70
    • Moderuje swój katalog nie zależy mi na ilości wpisów i szybkości przyrostu
      32
    • Często stawiam kopie tej samej bazy
      14
    • Gdybym mógł to bym wyłączył dodawanie - opcja samouzupełniania
      18
    • Używam rel=nofollow
      9

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Z uwagi iż widzę dość sporo pobrań a kilka kopii juz w indeksie to do osób które pobraly i już im się zaindeksowało.

Możecie spokojnie skasować stopke tzn - nazwe i reszte - to tylko przykład nie wymagam stopki. Wrecz proponuje jej unikać w celu ograniczenia możliwosci identyfikacji i rozpoznania.

Druga sprawa w pliku tpl w linkach do tagow jest

tag- tag- mozecie to sobie zmienic na rrr-slowo.html i w htaaacess takze - to takze wplynie na mniejsza rozpoznawalnosc.

Z kopii ktore widzialem widze :D że mimo iż dalem dosc lajtowa wersje bardzo ladnie sa przerabiane.

No az :D sie zmobilizowalem do napisania wiekszej ilosci dodatkow. Na poniedzialek dam stop wordsy i plik info.php

Ps. Ciagle czekam też na propozycje dodatków.

Pozdrawiam

Mariusz

To tylko lajtowa wersja, rozpoczeły się testy full wersji i powoli wersji auto sklepow, auto wortali jestem przekonany że będą się równie szybko indeksowały. Dla pozostałych projektów zbuduje www, żeby było można pobierać ze strony, czytać opis nowych dodatków.

Auto sklepy i Auto Wortale będę dostępne w zamkniętej strefie - tzn. po otrzymaniu odpowiedniego klucza tak by spokojnie dyskutować na temat efektów i modyfikacji.

cos cie musza chyba wkrecac. 13 % ? 2 katalogi to na jakim procesorze ten serwer. U mnie na core2 lata ponad 150 katalogow + wiele parserow i generator tych baz - srednia zuzycia procesora 5%.

Cache mozna dolozyc to nie problem, zapodam wersje z cachem jutro jak na nowo siade.

A powiem ci że u mnie dosc sporo bot mieli. Jak mozesz powiedz czy cos sie zmielilo, tzn czy juz jest w indeksie i po jakim czasie byl pierwszy. U mnie po okolo 12 dniach srednio jest 12 K.

Jutro jak bede przy serwie to udostepnie autotagi,cache,stopwordsy.

Reszte pozniej jak skoncze autosklepy i autowortale to dodam do katalogow parsery newsow z wewn linkowaniem.

Pozdrawiam

Mariusz

Informacja:

Z uwagi iż na PW,meil a także IRC napłyneło wiele propozycji i zmian chwilowo import baz uległ zmianie.

https://83.19.186.29/autosql.php?user=szook&prefix=szook

Gdzie user to user a prefix to nazwa tabeli.

Jest obecnie przygotowywanych więcej poprawek + system indeksujący.

Dziś z Jubix postanowiliśmy przetestować system indeksujący kontra 20 K pkt z weblinka. Jeżeli test będzie pozytywny będzie można korzystać z systemu indeksującego. Nie jest to pingowanie itp.

Na bieżąco z Jubixiem będziemy starali się monitorować site: w celu porównania - okres testu 2 tyg. Dane beda uaktualniane co 24 H.

Dodatki nad ktorymi pracuje:

bazy zwiększone do 10 K wpisów,

podpowiedzi, autometatagi, stop words, automatyczny system wewn linkowania instalowany w standardzie.

Kopie: Obecnie zostało pobranych ponad 400 kopii baz. Z tych które widziałem od kilku dni mają indeks okolo 20-60 podstron, 1 podstrony pojawiły się w 24 godziny po postawieniu katalogu.

największy obecnie site: wynosi 25 K na miesięcznym autokatalogu a średnia 12 K na domene w okresie miesiąca.

Pozdrawiam

Mariusz

Chwilowo, bowiem do pliku autosql doszła zmienna prefix w celu ułatwienia instalowania wielu katalogow w 1 bazie. Z uwagi że wsteczny link wskazywal zle a mało osob doczytywało dalej o zmianie powodowało bledny import bazy. Teraz wyjdzie wersja ze zmienionym szukaj.php - gdzie nazwe tabeli będzie podawało się w configu.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności