Skocz do zawartości

Katalogi - Dyskusja i Ankieta

Daniel Kędzierski

Katalogi  

173 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki jest cel stawiania katalogu

• Dla zwiększenia ilości zaindeksowanych podstron
      51
    • Pod systemy wymiany linków
      70
    • Moderuje swój katalog nie zależy mi na ilości wpisów i szybkości przyrostu
      32
    • Często stawiam kopie tej samej bazy
      14
    • Gdybym mógł to bym wyłączył dodawanie - opcja samouzupełniania
      18
    • Używam rel=nofollow
      9

Rekomendowane odpowiedzi

Dark ile razy szook już miał wypuszczać :P... już mnie nawet na gg zablokował bo cały czas mu truje ;)... jak do naszego spotkania szook sie wyrobi to stawiam pizze - w radomiu :D...

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a to ty chcesz taka dla mega leniuchow ;). No to tez bedzie. Z dodatkow ktore bym chcial wprowadzic to:

instalacja bazy z poziomu php, bez uzycia pliku sql, mozliwosci instalowania wielu katalogow na jednej bazie, to bylo wlasnie ostatnio dodane dlatego stary plik nie pasowal, generator templatow czyli zmiana jezeli na divach np css i ikonek.

Narazie jestem na etapie if lewa 200 to prawa 600, if 3 tabelki to 200, 400,100 , lub 100,400,200, lub 120,380,100

by nie tylko rozroznic css, kolorystyke ale takze strukture szablonu - too juz dla mega leniwych.

Dalej trwaj tez testy nad systemem indeksowania - narazie 4 dzien wiec za 10 dni bedzie mozna cos powiedziec wiecej na ten temat.

Od jutra walcze dalej, musze tez zrobiv panel logowania dla pobierajacych ;) bo sa maniacy co jednej doby pobieraja w setkach.

bo sa maniacy co jednej doby pobieraja w setkach.

I znów się mnie czepiasz :lol:... przecież mówiłeś, że nie odczuwasz tak tego ;)

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

Też bym chętnie skorzystał, zawsze sie przydadza dodatkowe punkty w systemach :D

OKI doki, jak się tylko pojawią kolejne wersje to dam znać.

Konkretnie już na IRC - kanał #seo - postaram się zrobic jakies www aby opisywało poprawki i rózne miksy.

Więc dalsza dyskusje na temat katalogow przeniose na swoja stronę, bo tutaj ciężko bedzie opisywac kolejne zmiany.

szook tak zachwalał te katalogi, że tak pięknie się indeksują to postawiłem set...

Jeden dla testów oprawiłem w skórę, podlinkowałem 50k w e-weblinków i czekałem... po 5 doba, w indeksie znajduje się całe 7 podstron, z czego jedna (główna) już od kilku miesięcy siedziała w google... rewelka, nie ma co :D

mam nadzieje, że kolejny up wyswietli mi z 1000 przynajmniej :)... jak podlinkowałem 30 września 200k qlweba to 1 paździenrika miełame w indeksie prawie 2k ... sądziłem, że tu będzie podobnie z 2 powodów:

1. cięcie pkt. w e-weblinku więc powinna być wieksza moc

2. autokatalogi szooka to ponoć unikacik jak talala, ale qlweb na gotowej bazie niet...

OKI doki, jak się tylko pojawią kolejne wersje to dam znać.

Konkretnie już na IRC - kanał #seo - postaram się zrobic jakies www aby opisywało poprawki i rózne miksy.

Więc dalsza dyskusje na temat katalogow przeniose na swoja stronę, bo tutaj ciężko bedzie opisywac kolejne zmiany.

Ale wrzuć linka też tutaj :D

U mnie poki co po tygodniu linkowania:

50 dla strony linkowanej e-weblinkiem o mocy 15k

5 dla strony linkowanej linkornem, 20 linkow per day :)

na razie z braku czasu tylko dwa, obydwa osadzone w template oraz dorzucone do nich losowe tagi z opisami oraz dynamiczne tytuly..

Ostatnio miałem okazję spędzić wakacje w Turcji. Znalazłem fajne informacje dla turystów. Pewnie mają tego więcej :)

Na koniec polecam artykuł Pauliny o najlepszych tabletkach na odchudzanie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności