Skocz do zawartości

Katalogi - Dyskusja i Ankieta

Daniel Kędzierski

Katalogi  

173 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki jest cel stawiania katalogu

• Dla zwiększenia ilości zaindeksowanych podstron
      51
    • Pod systemy wymiany linków
      70
    • Moderuje swój katalog nie zależy mi na ilości wpisów i szybkości przyrostu
      32
    • Często stawiam kopie tej samej bazy
      14
    • Gdybym mógł to bym wyłączył dodawanie - opcja samouzupełniania
      18
    • Używam rel=nofollow
      9

Rekomendowane odpowiedzi

Crash nie wiem jak dziala weblink na indeksowanie.

Na tutejszym forum - 5 podstron temu podalem link do przykladu. Link do 1 tagu, do tego do IP.

obecny site: 3,7 K

Zaindeksuj cos innego Crash, zwrocic uwage ze google wypluwa stopniowo site, przez pierwsze 2-3 tygodnie idzie powoli pozniej sa skoki.

Srednia ktora mam wynosi obecnie 15 K na domenie, pokazywalem kilka przykladow na IRC, jednak osoby ktore tam obserwowaly te domeny widzialy takze ze praktycznie przez 2-3 tygodnie site: wynosilo 100 podstron z czego pozniej,, 12,nastepnie,15,17 i obecnie 19 K. - mowie o domenie ktora byla tam przykladem.

Wiec CrashXt :) do wszystkiego nalezy byc cierpliwy. Mi sie ladnie indeksuje i jestem zadowolony z efektow, lecz nigdy nie pisalem ze zaindeksuje sie to w 2 dni. Ladnie to dla mnie ze mozesz postawic ich sporo podlinkowac i czekac na efekty :),

Z jubixiem prowadzimy test linkowania i indeksowania o ktorym wspominalem wczesniej

Czyli 20 K weblinka i linki ze strony 20 tys podstron - jako wyrownanie szans wartosci.

Co do site: narazie tak jak pisalem wczesniej wypowiedziec sie nie moge bowiem zbyt krotko.

Moge natomiast pokazac ci roznice chodzenia robotow.

RUCH BOTOW 1 dnia po zainstalowaniu systemu - 1 doba - wizyty to ile bylo wizyt googlebota - a wywolania to ilosc pobranych stron przez googlebota

WEBLINK 20 K

weblink.png

LINKOWANIE z 20 tys podstron serwisu i niskiej wartosci

szooksystem.png

Za dokladnie 8-9 dni zakonczymy test bo dalismy na to sobie okres 2 tyg.

Zeby nie bylo roznic - obie subdomeny naleza do Jubixa i sa to subdomeny tej samej domeny.

Wiec cierpliwosci, sam puszczam cos public wlasnie po to by wiedziec jak jeszcze usprawnic sposob linkowania wewn.

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
szook, kiedy bedzie mozliwosc pobierania baz? :D

jak znajde tylko chwile na to, narazie siedze przy jednym skrypcie i mnie troszke absorbuje.

Dark a Ty juz zmieniles stopke ? bo ja wydawalo mi sie ze dalej po niej znajduje. Widze ze skoczyl ci na 1 K na jednej z subdomen. Mysle ze max site to bedzie 7-15 K na jeden autokatalog bowiem to dosc ruchume.

Dzis spradzalem swoje nowe, nie te miesieczne, to tez maja 1-2 K na subdomene.

Obiecałeś w sobotę, że w poniedziałek z powrotem udostępnisz bazy... Dziś jest środa. Wiem, że jesteś zapracowany itp, ale poprzednia wersja nie wymaga poprawek (ta z prefixem).

Wystarczy wgrac :P

Tak tak tylko nie wszyscy znają wersje z prefixem i nie wszyscy wiedzą jak zmienic w szukaj.php nazwe tabeli z wpisy na tą z prefixu. Lekko też przesadziłem z aktulizacjami wpisów w bazie bo coś mi nowa baza generuje się 10 - 20 sek sztuka a to stanowczo zbyt długo. Więc musze zreindeksować baze i będzie wsio znowu śmigało.

dyskusja tyczy się katalogów prawda?

mamy pytanie i podejrzewam zę było wertowane już. ale przeczytanie tych tematów o katalogach zajmie mi wieki, i często wiadomości się powtarzają, a swojego nadal nie wiem.

katalog tematyczny, odnośnie jednego tematu, czy katalog ogólno tematyczny? - pytam ponieważ osatatnio moc katalogów troszkę podupadła, a ja chciałbym stworzyć katalog na autorskim skrypcie, jednak nie wiem w którym kierunku iść. czy w ogóle warto mi w to zainwestować?

P.S.

przy uznaniu tego postu jako "zły" proszę o jego usunięcie.

ja nadal będę szperał po forum.

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

poza związkiem post ale napisze ci wskazówke.

tematyczny dobry katalog, uważam że tematyczne dobrze promowane zbiory są wartościowe, do tego jak od czasu do czasu zadbasz o newsy z danej tematyki to już całkiem dobre rozwiązanie.

Katalogi dbane mają się dobrze. Sądze że mówisz o tych postawionych pod dodawarki.

no tak. mówie o podstawionych pod dodawarki.

ja chciałbym stworzyć katalog, zlecić wykonanie dobrego skryptu i co najważniejsze szczelenego w miarę mozliwości.

katalog, który mógłby mi przynieść zysk.

myślę, że takiego autorskiego i dbanego, oczywiście moderowanego itp, nie spotka los podobny do qlwebów?

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

krotkie info o indeksacji z wersji podstawowej:

1. 4000

2. 2000

3. 1000

dzisiaj dorzucilem losowe tagi wiec powinno przyspieszyc chociaz juz za duzo nie bedzie bo po prostu wiecej podstron z jednej bazy nie wyjdzie:)

szook, czekamy na mozliwosc pobierania baz, nawet tych z wersji poczatkowej :D

Pozdrawiam.

Szook, również czekam na możliwość pobrania baz, żeby przetestować te autokatalogi. Szkoda, że nie załapałem się na bazy jak była możliwość ich ściągnięcia. Udało mi się pobrać tylko 1 bazę ale przez przypadek ją skasowałem.

Dark, a kiedy zacząłeś indeksację tych autokatalogów i jakoś ostro je linkujesz czy lajtowo?

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności