Skocz do zawartości

zlecenie.przez.net schodza na psy

Lok

Rekomendowane odpowiedzi

hm odnioslem wrazenie ze pandha jest osoba ktora zleca te fraze;)

nie zlecalem tego. ale skorzystalem z oferty firmy ktora wykonala dla mnie cos za 50 zl, oraz drugiej o mnostwie komentarzy za ponad 400. chcialem porownac ktora bedzie lepsza. wygrala ta tansza. wiec jak slysze piepszenie, ze ktos chce malo to musi to byc idiota ktory psuje rynek, a ludzie ktorzy to kupuja to wariaci ktorzy beda cale zycie zalowac, to mnie trafia. do tego wielkie dyskuje ze strony nie da sie zrobic za mniej niz 1000000000$ a jak nie masz choc polowy to nawet nie mysl o zadnym projekcie to juz w ogole bujda. rozumiem ze chcecie by fraza typu wypas owiec w bieszczadach kosztowala 5tys na miesiac, a zrobicie ja adderem, ale bez jaj, co? sa rozne sposoby zdobywania klientow, moja firma bierze za projekty ok 2tys funtow mniej niz konkurencja, ale ma ich duzo wiecej, wiec w gruncie rzeczy wychodzi duzo lepiej. ale oczywiscie psuje rynek, itd.

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Dokładnie można mieć dużo zleceń ale tanio, albo mało zleceń a drogo. Zdecydowanie wolałbym to pierwsze. Czasami można mieć taniej niż konkurencja a więcej zleceń dzięki czemu możemy wyjść dużo więcej na plus niż konkurencja. Ale to tylko moja opinia.

top 1 w google pod prezenty kosztuje 120 zlotych

chyba w adsensie

:]

Używaj Cuilla i Hakii

Za chwile pojawia sie glosy, ze zglaszaja sie cwaniaki, co rejestruja dwa konta, daja dwie skrajne lub rozne oferty liczac na zwiekszenie szansy
Dwie różne może tak... ale dwie skrajne? Bez sensu, kogoś musiało by ostro pogiąć żeby wymyślił sobie że zrobi projekt za 3000 albo 200 zł :) Wtedy raczej jego praca byłaby i tak warta te 200 i na zakończenie takiego projektu za 3000 nie miałby szans.
Nawet jak ktos bedzie w stanie j....c za 3,5 zlotych na godz, to przyjdzie ktos inny i zrobi to samo za 2 zl.

Nie przyjdzie, tylko pojedzie do anglii pracować za barem. Lekko, przyjemnie ;) Z resztą to światowy trend. "Szara masa" przenosi się w okolice pakistanu a w krajach rozwiniętych zostaną jedynie zawody "usługowe" (fryzjer, hydraulik, etc.) jeszcze z 5 lat i ludzie po zawodówkach będą zarabiać lepiej niż ludzie po najlepszych uczelniach. Otworzą rynek i za "cenę" jednego programisty w kraju rozwiniętym będzie można otworzyć firmę softwareową razem z call centre w pakistańskiej jaskini :placze:

9,99 masz pewnosc ze ktos to spieprzy,a placac wiecej z reguly jestes pewny ze wszystko pojdzie po Twojej mysli.

Więcej niż 9,99? Powinieneś bardziej się cenić ;)
a jak nie masz choc polowy to nawet nie mysl o zadnym projekcie to juz w ogole bujda

Ahaaa... czyli "twoja" firma robi projekty w takich cenach że możecie sobie od tak opuścić 2K funtów, ale jak na forum ktoś napisze, że kopia takiego a takiego skryptu będzie kosztować parę K PLN to już jest bujda i woła o pomstę do nieba :D Dziwna logika, nie wiem czego oczekujesz? Że mam polecać zlecenia.przez.net albo jakiś inny "freelancownik" tylko dlatego, że komuś się wydaje iż 1000zł na projekt to dużo choć na własne projekty może dać kilkakrotnie większe "rabaty"? :D

Sam wziąłem parę zleceń z takich portali (jakieś 1/100 zleceń jest dość dobrze płatne na takim rac czy elance), ale zdecydowanie odradzam - chyba że ktoś sam jest programistą. Wybacz ale widziałem wiele projektów "prawie skończonych" realizowanych na tego typu "wynalazkach" i na prawdę niektórzy "tani freelancerzy" kantują że aż miło. Ostatnio miałem takie coś, gość chciał mi dać 50$ za dokończenie porównywarki taryf operatorów komórkowych która podobno była w 90% skończona. Tzn. był formularz "szukaj" i panel admina w którym wyświetlała się zawartość niedokończonej tabeli SQL. Albo program do faktur, projekt "na parę godzin", bo "wszystko prawie już jest", tzn. jest naklikane menu w BCB6.

O pracy w polskich "warunkach" mógłbym pisać i pisać, mam taką zasadę, że dla polaków już nic nie robię. Ludzie z "Wielkich firm" o których czyta się w gazetach mogą się kłucić o 20zł, czy zapłacić o 50zł mniej niż ustalaliśmy wcześniej //bo im się coś wydaje//. Jedynym projektem który wspominam dość dobrze było napisanie skryptu JS jednemu z użytkowników tego forum.

ale skorzystalem z oferty firmy ktora wykonala dla mnie cos za 50 zl, oraz drugiej o mnostwie komentarzy za ponad 400. chcialem porownac ktora bedzie lepsza. wygrala ta tansza.

Firma i usługa za 50z? Co to było, bo zastanawiam się jaką usługę firma może wykonać za 50zł (żeby to się opłaciło to powinno zająć maks 2-3h, razem z podpisaniem umowy). chyba że to usługa w stylu instalacji skryptu czy hosting.

O pracy w polskich "warunkach" mógłbym pisać i pisać, mam taką zasadę, że dla polaków już nic nie robię. Ludzie z "Wielkich firm" o których czyta się w gazetach mogą się kłucić o 20zł, czy zapłacić o 50zł mniej niż ustalaliśmy wcześniej //bo im się coś wydaje//. Jedynym projektem który wspominam dość dobrze było napisanie skryptu JS jednemu z użytkowników tego forum.

I u mnie podobnie. Generalnie szkoda czasu na polskich klientów.

I żadnej w tym mojej winy bo przecież kasa jest jedna.

I także na setki zleceń wspominam mimo wszystko 2-3 polskich klientów dość miło.

kawa

Ja myślę, że nie ma sensu dyskutować na takie tematy na tak ogólnych forach.

Zarówno tu jak i za morzem, np. na DP - trolle Cię zjedzą, zaleją swoją głupotą i jeszcze spróbują zaszkodzić...

Szkoda czasu...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności